واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نزول رتبه علمي دانشگاه ايران بعد از ادغام/ مركز رشد راه اندازي شود
وزير اسبق بهداشت و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران با انتقاد از ادغام دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: اين ادغام موجب شد رتبه دانشگاه از نظر علمي كاهش يابد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر محمد فرهادي، وزير اسبق بهداشت و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در ادامه افزود: دانشگاه "ايران" قبل از انقلاب وجود نداشت و پس از انقلاب با ادغام چند مركز پزشكي به عنوان مركز پزشكي ايران شكل گرفت و از سال 66 به عنوان دانشگاه علوم پزشكي ايران فعاليت خود را ادامه داد.
وي خاطرنشان كرد: اين دانشگاه قبل از ادغام از نظر رشد علمي به رتبه چهارم در بين دانشگاههاي علوم پزشكي كشور رسيده بود اما پس از ادغام به دليل اينكه در مجموعه دانشگاه علوم پزشكي تهران ارزيابي ميشد رتبهاش نامشخص و پس از انتزاع اكنون در رتبه هفتم قرار گرفته است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: در سالهاي ادغام تمام مكتوبات، آثار و نتايج اين دانشگاه به اسم دانشگاه تهران منعكس ميشد در حالي كه اين دانشگاه محصول انقلاب بوده و با اين ادغام تا حدي به عقب رانده شد.
فرهادي گفت: اشكالاتي نيز در جداسازي اين دانشگاه مطرح شد اما با روي كار آمدن دولت جديد مصوبات لازم اخذ شد. اين دانشگاه بايد در مجموعه شهر تهران باقي بماند چرا كه با قدمتي 40 ساله حيف بود كه ادغام شود . دانشگاه تهران نيز به قدر كافي بزرگ بود و تحرك و رقابت اين دانشگاه با ادغام از بين ميرفت.
رئيس جمعيت هلال احمر ايران گفت: دانشگاهها بايد در جهت حفظ حقوق مردم و در خدمت مردم كار كنند و دانشگاه هاي علوم پزشكي پايتخت ميتوانند امكانات را در كنار هم بگذارند و در جهت آموزش، تحقيقات، توليد و رشد آن با هم همكاري كنند.
وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكي ايران مركز رشد ندارد و بايد مثل ديگر دانشگاهها مركز رشد دراين دانشگاه نيز راه اندازي شود تا تحقيقات بنيادي و كاربردي در آن صورت گيرد.
دكتر عليرضا زالي رئيس سازمان نظام پزشكي كشور نيز در مراسم توديع و معارفه رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: مسئوليت رياست دانشگاه علوم پزشكي، يكي از خطيرترين وظايف اجتماعي است كه برعهده روساي دانشگاهها قرار دارد. امسال حركت هاي خوبي در زمينه عرصه سلامت انجام گرفت و ما اميدواريم چالش هاي متعددي كه در زمينه وجود دارد مرتفع شود.
رئيس سازمان نظام پزشكي كشور به لايحه بودجه سال 93 اشاره كرد و افزود: اميدواريم كاستي هاي بودجه اين دانشگاه در لايحه بودجه 93 جبران شود .
وي ادامه داد: ظرفيت بالقوه اي فراواني در اين دانشگاه وجود دارد كه مي تواند در تعميق فضاي علمي كشور فعاليت هاي جديد و ارزشمندي را ارايه دهد.
زالي به كاستي هاي نظام سلامت در سالهاي اخير اشاره كرد و گفت: حركت ايثارگرانه جامعه پزشكي منجر به مرتفع شدن اين كاستي ها شده است.
وي تصريح كرد: در سالهاي اخير گفتمان غالب با جامعه فرهيخته علوم پزشكي مبني بر كرامت نبوده و حرف ها جبرآميز و يكجانبه نگر بوده است كه اكنون اين فضا رو به بهبود است و ما اميدواريم دانشگاههاي علوم پزشكي به سمت استقلال واقعي حركت كنند.
رئيس سازمان نظام پزشكي كشور افزود: در طول سالهاي اخير فضاي استقلال دانشگاهها مخدوش شده است و ما اميدواريم اين استقلال روي دهد كه اگر در دولت يازدهم اين اتفاق در دانشگاههاي علوم پزشكي رخ ندهد در زمان ديگر رخ نمي دهد.
كد خبر: 2196843
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۵:۳۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]