تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829770515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايران گزارش مي دهد سهم جوانان از بودجه 93


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: ايران گزارش مي دهد سهم جوانان از بودجه 93
بيكاري نگران كننده جوانان

محمدتقي حسن‌زاده رئيس مركز مطالعات و پژوهش‌هاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان از رشد 22 درصدي بودجه حوزه پژوهش جوانان خبر داد.
وي ديروز در نشست تخصصي پژوهش و برنامه‌ريزي در حوزه جوانان در پاسخ به سؤال خبرنگار ايران مبني بر ميزان افزايش بودجه پژوهشي در سال 93 گفت: ظرفيت پژوهشي ما در سال‌هاي گذشته حداقل نيم درصد بود، اما در حال حاضر اين ميزان به يك تا 3 درصد افزايش يافته و دستگاه‌ها مكلف شدند كه اين مقدار را رعايت كنند. همچنين مبلغ يك ميليارد تومان به بودجه پژوهش افزوده شد. وي افزود: با اين ميزان افزايش و رشد، زمينه براي كار پژوهشي فراهم شده است كه اميدواريم بتوانيم رتبه بهتري را نسبت به سال گذشته در بين دستگاه‌ها كسب كنيم.
به گفته حسن‌زاده، در حال حاضر ما با 107 پژوهش، 28 طرح ملي و 93 طرح استاني توانسته‌ايم جايگاه هشتم را به دست آوريم كه سعي خواهيم كرد با رويكردهاي جديد مثل مسأله‌شناسي، آسيب‌شناسي و تحقيقات ميداني به موفقيت‌هاي جديد دست يابيم.
رئيس مركز مطالعات و پژوهش‌هاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نرخ بيكاري گفت: بر‌اساس آمار نرخ بيكاري جمعيت جوان در رده سني 15 تا 29 سال در سال 84 در بين مردان 78/17 درصد، زنان 94/29 درصد و كل كشور 64/20 درصد بود كه اين ميزان در سال 90 در بين مردان به 06/20 درصد، زنان 31/40 درصد و كل كشور 95/23 درصد افزايش يافته است. اين امر نشان مي‌دهد كه ميانگين نرخ بيكاري جوانان در مرز 24 درصد قرار دارد.
وي با اشاره به اين‌كه رشد جمعيت جوان كشور منفي 59/4 درصد است، تصريح كرد: بيشترين دغدغه ما در حوزه جوانان در رده سني 25 تا 29 سال است كه با بحران روبه‌رو هستيم. اين رده نقطه خطر و خط قرمز ماست كه بسياري از مشكلات جوانان مثل اشتغال و ازدواج در اين سن بروز مي‌كند كه بايد با بسيج عمومي و همكاري تمام دستگاه‌ها براي اين جمعيت 10 ميليوني برنامه‌ريزي كنيم. در ادامه اين همايش يك‌روزه ليلي بروجردي رئيس كميته خاص زنان و جوانان مجمع تشخيص مصلحت نظام بر ضرورت تدوين نظام جامع حقوقي جوانان تأكيد كرد و گفت: امروز خلأ مطالعات حقوقي در حوزه جوانان را شاهد هستيم. وي افزود: تحقيقات حوزه جوانان نوپا است، بنابراين فاصله بين آنچه هست و آنچه بايد باشد، بسيار زياد است.

دولت در بودجه 93 با توجه به سهم 40 درصدي جوانان از كل جمعيت كشور 140 ميليارد تومان را به هزينه هاي جاري وزارت ورزش و جوانان اختصاص داده كه يك سوم از اين رقم به حوزه جوانان تعلق مي‌گيرد؛ بودجه‌اي كه به گفته مناف هاشمي معاون توسعه منابع و پشتيباني وزارت ورزش و جوانان از افزايش 21 درصدي نسبت به سال 92 خبر مي‌دهد.
نكته قابل توجه اين است كه با اين ميزان بودجه چه برنامه‌ها و اولويت‌هايي بايد در دستور كار مسئولان قرار گيرد تا از اين پس شاهد ايجاد تغييراتي در كاركرد دستگاه‌هاي مسئول امور جوانان باشيم.
در حالي كه مناف هاشمي ساماندهي حوزه جوانان، اوقات فراغت و تشكل‌هاي اجتماعي را از مهمترين اولويت‌ها مي‌داند حسين گروسي عضو هيأت رئيسه فراكسيون ورزش و جوانان اشتغال و ازدواج را مهمترين اولويت ارزيابي كرده و مي‌گويد: حوزه جوانان نياز به توجه ويژه‌اي دارد كه به‌طور قطع با بودجه در نظر گرفته شده مي‌توان حركت‌هاي مفيدي صورت داد. به نظر وي بايد حداقل 50 درصد از درآمدها صرف اشتغال و ازدواج جوانان شود.
گروسي معتقد است ايجاد يك ارتباط ارگانيك با بانك‌ها و سازمان‌هايي مثل وزارت مسكن موجب تسهيل وام ازدواج و مسكن جوانان مي‌شود چرا كه بسياري از جوانان كه در سن ازدواج قرار دارند براي دريافت وام با مشكل روبه‌رو هستند. به گفته گروسي موضوع ازدواج جوانان تنها برعهده وزارت ورزش و جوانان نيست بلكه سازمان‌ها و نهادهاي ديگر نيز بايد در اين امر سهيم باشند. حتي اگر برنامه دقيقي تدوين شود بانك‌ها مي‌توانند تا سه برابر بودجه دريافتي و اختصاص يافته براي وام ازدواج، در قالب همين موضوع به جوانان تسهيلات بدهند.
او از حجم بالاي مراجعه‌كنندگان براي دريافت وام ازدواج خبر مي‌دهد و مي‌گويد: اگر برنامه‌ريزي درستي صورت نگيرد حتي بودجه در نظر گرفته شده نيز پاسخگو نخواهد بود.
دكتر سعيد معيدفر جامعه‌شناس كه او هم اشتغال را مهمترين موضوع مي‌داند، مي‌گويد: آيا مي‌توان با اين رقم بودجه مشكل اشتغال جوانان را حل كرد؟ وي مي‌افزايد: امروز يكي از اساسي‌ترين مشكلات در حوزه جوانان اشتغال است.
به گفته وي با اين بودجه شايد نتوان مشكل را به‌طور كلي حل كرد و نبايد تنها از يك وزارتخانه انتظار برآورده كردن خواسته‌هاي جوانان را داشت. معيدفر مي‌گويد: درصد بالايي از جمعيت كشور جوانان هستند و آن‌ها مجزا از اين جامعه نيستند بنابراين نيازهاي متعددي دارند كه همكاري همه را مي‌طلبد. از نگاه معيدفر بايد ساختار اقتصادي كشور تغيير يابد و اگر مشكلات امروز ما ركود تورمي و بيكاري يا فعال نبودن صنعت كشور است بايد نگرش‌ها تغيير يابد تا مشكل جوانان حل نشده نماند.
باور جوانان
اينكه هنوز ميان توانايي دولت و ظرفيت‌هاي جوانان فاصله بسيار زياد است چندان حرف تازه‌اي نيست.
سعيد معيدفر عضو سابق گروه جامعه شناسي دانشگاه تهران بر اين باور است كه بايد جوانان در جامعه روي پاي خود بايستند در حالي كه ما امروز بسياري از مسائل آن‌ها را نمي‌بينيم و به نظر مي‌رسد براي حل مسائل آن‌ها نياز به مشاركت‌هاي مدني خود جوانان داريم. بايد جوانان را در امور خود شركت دهيم. اولويت‌هايي كه در ارتباط با جوانان بايد در نظر گرفته شود مربوط به خود آن‌هاست بنابراين بايد خود آن‌ها تعيين كنند كه چه نيازهايي دارند و ما آن‌ها را كمك كنيم. شايد اين بودجه‌ها تنها صرف چند طرح تحقيقاتي و كار شكلي شود در حالي كه بايد ديد چه مكانيسمي در وزارتخانه براي جوانان به كار بسته‌ايم و چقدر از جوانان به آن وصل هستند، چون بسياري از جوانان حتي از وجود وزارتخانه نيز اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند.
وي در ادامه يادآور مي‌شود كه بايد رويكردها تغيير يابد و به خود جوانان مراجعه شود. به آن‌ها اجازه فعاليت در مكان‌هايي مثل دانشگاه‌ها داده شود كه در حوزه‌هاي اجتماعي خود را محور قرار دهند. اين در حالي است كه ما به آن‌ها مجال تصميم‌گيري نمي‌دهيم و به نظر مي‌رسد مسأله جوانان تفنني است. اين امر موجب شده امروزه جوانان ما افسرده و بي‌پناه شوند و به فضاي مجازي پناه ببرند چون در فضاي واقعي زمينه‌اي براي بروز استعدادها و رشد آن‌ها وجود ندارد.

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن