واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سهم 11 درصدي جوانان از بودجه وزارت ورزش/ جوانان همچنان در حاشيه
سهم جوانان از بودجه سال آينده وزارت ورزش و جوانان تنها 10.8 درصد است و براساس لايحه پيشنهادي دولت به مجلس، بودجه وزارتخانه در بخش فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي جوانان 329 ميليارد ريال پيش بيني شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در لايحه بودجه پيشنهادي دولت به مجلس براي سال 93، سهم بودجه وزارت ورزش و جوانان سه هزار و 34 ميليارد ريال است كه از اين ميزان 1895 ميليارد ريال به بودجه ستادي وزارتخانه و يكهزار و 138 ميليارد ريال به شركت سهامي توسعه و نگهداري اماكن ورزشي اختصاص داده شده است. در لايحه بودجه سال آينده از محل بودجه ستادي وزارتخانه، 329 ميليارد ريال براي ساماندهي امور جوانان،اوقات فراغت، حمايت از تشكلها و مشاركت اجتماعي جوانان و زنان، ارتقاي فرهنگ هويت ديني و ملي و ساماندهي ازدواج در نظر گرفته است.
براساس لايحه بودجه پيشنهادي، 119 ميليارد ريال به ساماندهي امور جوانان، 61 ميليارد ريال به اوقات فراغت،22 ميليارد ريال به حمايت از تشكلها و مشاركت اجتماعي جوانان و زنان، 59 ميليارد ريال به ارتقاي فرهنگ هويت ديني و ملي و 68 ميليارد ريال به ساماندهي امور جوانان اختصاص داده شده است. سهم 10.8 درصدي جوانان از بودجه سال آينده در شرايطي است كه تمامي مسوولان و نمايندگان مجلس نسبت به وضعيت بحراني جوانان در موضوعات اشتغال و ازدواج و آسيبهاي اجتماعي هشدارهاي بسيار داده و از دولت براي حل معضلات و بحران هاي جوانان به ويژه در بخش اشتغال و ازدواج مجدد خواستند.
جوانان بايد در اولويت تخصيص بودجه و منابع مالي كشور
غلامرضا اسداللهي عضو كميسيون برنامه و بودجه گفته است: با توجه به مشكلات بودجه و تحقق منابع مالي بايد اولويت را به حوزه هايي اختصاص دهيم كه بيشترين فعاليت را در بخش جوانان انجام مي دهند. چرا كه جوانان جايگاه ويژه اي در كشور دارند. بودجه اين بخش بايد طوري تنظيم شود كه تمامي جوانان در آن ديده شوند. اين امر مهم فقط مختص به وزارت ورزش و جوانان نيست و دستگاههاي مختلف را در بر مي گيرد كه با كارشناسي بسيار دقيق مي توان آن را برنامه ريزي كرد.
وي توضيحاتش را اينگونه تكميل كرد: بيشترين مشكل جوانان در حوزه اشتغال است كه حتي جوانان تحصيلكرده را هم در بر مي گيرد. جوان براي ساختن آينده خود و تشكيل زندگي و تامين معاش نياز به شغل و كسب درآمد دارد تا بتواند احساس بيهودگي و بي هدفي را از خود دور كند. بيكاري در بين قشر جوان بسيار جدي است. اين مشكل، نه تنها نسل جوان را درگير كرده است، بلكه خانوادهها و در گستره ي وسيعتر، تمامي جامعه را در بر مي گيرد. وزارت ورزش و جوانان، دولت و مجلس بايد بدانند كه بي هدفي جوانان اول به جامعه و بعد خانواده ها ضربه مي زند. ما بايد برنامه ريزي دقيق و جامعي در خصوص اشتغال جوانان داشته باشيم و بي هدفي را از جوان ايراني دور كنيم.
گودرزي: ارتقاي جايگاه جوانان از برنامه هايم است
اختصاص تنها 11 درصد از بودجه وزارتخانه به جوانان در شرايطي است كه وزير ورزش و جوانان نيز پس از كسب راي اعتماد از مجلس شوراي اسلامي بارها و بارها بر اين مشكلات تاكيد و ارتقاي جايگاه جوانان را در وزارتخانه از ماموريتهاي اصلي خود عنوان كرده بود.
محمود گودرزي در روز مراسم معارفه خود گفته بود: ارتقاي معاونت جوان يكي از اهدافم است اما بايد با توجه به واقعيتها و محدوديتهاي موجود بايد صحبت كرد و نظر داد. حوزه جوانان حوزه اي ستادي و تصميم ساز است و شوراي عالي جوانان تصميمات اصلي را بايد بگيرد.
به گفته او، موضوع جوانان يك موضوع فرابخشي است و اگر بخواهيم جايگاه جوانان را جدي بررسي كنيم بايد معاونت يا سازماني زير نظر رياست جمهوري تشكيل شود. معاونت يا سازمان اگر زير نظر رياست جمهوري باشد قطع به يقين دستوراتش نافذ است، من با هر مسئولي كه صحبت كرديم به اين نتيجه رسيديم كه بايد جايگاه جوانان ارتقاء پيدا كند به نحوي كه بخش جوانان نبايد تحت تاثير جاذبههاي ورزشي قرار گيرند.
گودرزي حتي در روز مراسم معارفه اش قول پيگيري حل مشكلات پرداخت وام ازدواج و افزايش ميزان وام را داده بود؛ اما در شرايطي كه تنها 17 درصد از بودجه وزارتخانه اختصاص به كل فعاليتهاي اجتماعي، فرهنگي و ازدواج جوانان دارد چگونه مي توان توقع حل بخشي از مشكلات جوانان را از اين وزارتخانه داشت؟
ما اطلاع نداريم بودجه جوانان كجا مي رود
در همين رابطه سيد مناف هاشمي به نكات جالب توجهي از جمله آنكه آنها نمي دانند بودجه جوانان به كجا مي رود، اشاره كرده است.
او در پاسخ به اينكه در حوزه جوانان چه برنامه هايي براي بودجه سال 93 پيشنهاد كرده ايد، گفته است: «در حوزه جوانان، ماده 41 كه در رابطه با حمايت از اين قشر است، پيشنهاد اصلي ماست. بعد از ادغام سازمانهاي ملي جوانان و تربيتبدني عملا اعتبارات ادغام نشد. اعتبارات سازمان جوانان كه قابل توجه است، بعد از تاسيس وزارت ورزش و جوانان در اختيار وزارتخانه قرار نگرفته است. زماني كه راي به تاسيس وزارت ورزش و جوانان دادند بايد بودجه و اعتبار جوانان به ورزش ملحق ميشد، اما ما اطلاع نداريم كه بودجه جوانان كجا ميرود. چون بحث كلان بودجه را ما نميبنديم. عملا در دو، سه سال گذشته اين وظيفه تا حدودي مغفول مانده است.»
پيشنهاد اوليه بودجه ورزش براي 93، پنج هزار ميليارد تومان بود
مناف هاشمي درباره اينكه در مجموع چه مبلغي را به عنوان بودجه وزارت ورزش و جوانان در سال 93 پيشنهاد كرده ايد، توضيح داده است: «پيشنهاد اوليه ما براي اختصاص بودجه سال آينده آن بود كه بودجه 560 ميليارد تومان وزارت ورزش و جوانان حدود 5 هزار ميليارد تومان پيشبيني و افزايش داده شود. اگر يك درصد محقق شود، به اضافه بحث معارضين املاك در مجموع 5 هزار ميليارد تومان براي ورزش در نظر گرفته مي شود.»
كد خبر: 2193683
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۱:۴۸
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]