واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اتحاد نخبگان فكري پيوند عقل معاش و عقل معاد با يكديگر
استاد دانشگاه گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه روز اتحاد نخبگان فكري جامعه و پيوند عقل معاش و عقل معاد با يكديگر است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجتالاسلام محمدحسن الهيمنش با اشاره به نامگذاري سالروز شهادت دكتر مفتح به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: دكتر مفتح در خانوادهاي روحاني در همدان به دنيا آمد و در 27 آذر ماه به دست گروهك فرقان به شهادت رسيد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه شهيد مفتح از شاگردان علامه طباطبايي بود، گفت: وي بعد از ورود به دانشگاه تا مقطع دكترا ادامه تحصيل داد و توانست با مكانيزمهايي وحدت حوزه و دانشگاه را محقق كند.
الهيمنش با اشاره به سابقه مبارزاتي شهيد مفتح از سال 42 افزود: وي با نزديك كردن دو نهاد تاثيرگذار حوزه و دانشگاه به يكديگر در ارتباط با روشنگري نسل دانشگاهي و حوزه خدمات شايستهاي ارائه داد.
اين استاد دانشگاه افزود: زماني كه مفتح به عنوان امام جماعت دانشگاه تهران انتخاب شد تلاش ميكرد رويكرد نسل جوان را نسبت به شرايط دنيا و گرايش به مذهب تغيير دهد.
وي با اشاره به انتصاب شهيد مفتح از سوي امام خميني به عنوان عضو شوراي انقلاب گفت: با توجه به مردمي بودن انقلاب اسلامي ايران روحانيت و دانشگاهيان مهمترين قشري بودند كه داعيه فكري جامعه را بر عهده داشتند.
وي افزود: روحانيت و دانشگاهيان به عنوان دو بال انقلاب اسلامي در جريان انقلاب و بعد از آن ميتوانند راهبري انقلاب اسلامي را دنبال كنند.
الهيمنش در ادامه از دكتر مفتح به عنوان نماد مشترك متعالي حوزه و دانشگاه نام برد و با اشاره به عملكرد اين شهيد والامقام قبل از پيروزي انقلاب بيان كرد: راهپيمايي نمازگزاران قيطريه و سخنرانيهاي ايشان موجب افزايش بينش جامعه شد.
وي با اشاره به ارج نهادن به وحدت حوزه و دانشگاه بر اتحاد نخبگان فكري جامعه تاكيد كرد.
الهيمنش حوزه و دانشگاه را مكمل يكديگر دانست و افزود: بايد عقل معاش و عقل معاد به يكديگر پيوند بخورد زيرا حوزه و دانشگاه دو بال وجودي تشكيل دانشگاه اسلامي ايدهآل هستند.
اين پژوهشگر با اشاره به عملكردهاي مثبت در راستاي تحقق وحدت حوزه و دانشگاه اذعان كرد: در سالهايي كه اين مسير طي شده بدون نقيصه نبوده است.
وي نسبت به تلاش شايسته حوزويان و دانشگاهيان در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه ابراز اميدواري كرد و گفت: اين دو نهاد با حفظ هويت خود ميتوانند تا تحقق هويت مشترك قدم بردارند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: هر دو نهاد فكري حوزه و دانشگاه بايد قادر به اعتمادسازي مخاطبان خود باشند و با توجه به افزايش بسترهاي اعتماد به طور قطع امكان مشاركت شهروندان در الگو گرفتن از اين دو قشر بيشتر خواهد شد.
الهيمنش در بيان اهميت حوزه و دانشگاه در جامعه گفت: اين دو نهاد علمي و بالنده در راستاي تعالي و سعادت جامعه نقش موثري ايفا ميكنند.
وي افزود: حوزه علميه به امور فكري و اخلاقي معنوي و نيازهاي ديني انسان ميپردازد و دانشگاه در صدد پاسخگويي به نيازهاي مادي و تحقق احتياجات حيات اين دنيا است.
اين پژوهشگر گفت: توجه به نيازهاي معنوي و مادي براي انسان مومن و شهروند ايدهآل در جامعه اسلامي لازم و ملزوم يكديگر است./س
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]