واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: ضرورت عقلمداري
استعفاي تني چند از نمايندگان كه بيشتر به تهديد شباهت دارد تا كنارهگيري، دليلي غير از اين ندارد كه آنها خواستار اين هستند تا از حق و حقوق موكلانشان دفاع كنند و به همين دليل بايد گفت هيچ كس نميتواند از منتخبين ملت انتظار داشته باشد كه سكوت كنند. البته به دليل شرايط دشواري كه بر كشور حاكم است و همچنين كار سختي كه دولت به عهده گرفته، بهتر اين بود كه به جاي طرح استعفا، روشي بهتر داشتند تا شائبه اختلاف مجلس و دولت در جامعه به وجود نيايد. به هر حال مردم ذهنيت خوبي از «استعفا» ندارند و به همين دليل نگران رابطه دو قوه شدهاند كه بايد اين رادر نظر داشت كه چنين ذهنيتهايي ميتواند هزينههاي زيادي را براي كشور در پي داشته باشد. همه بايد به اين نكته توجه كنيم كه در شرايط كنوني همدلي و يكصدايي لازم است تا بلكه در كنار هم بتوانيم مردم را از مخمصههايي كه گرفتارش شدهاند، نجات بدهيم. پس حالا كه دولت يازدهم در حال تلاش است تا با استفاده از امكانات عمومي مشكلات را كاهش بدهد، مجلس و همچنين ساير نهادها بايد سعي كنند تا نهايت همكاري را با قوه مجريه داشته باشند. با اين حال بايد گفت مردم از وكلاي مجلس نشين خود انتظار دارند تا مشكلات و محدوديتهايشان را به اطلاع مسوولان اجرايي برسانند و دقيقا به همين دليل، طبيعي است كه مباحثي در اين بين مطرح شود و اختلاف سليقه هم نمود پيدا كند. مردم ايران در طول چند سال گذشته با ناراحتي و نگراني شاهد اختلافات جدي بين قواي مقننه و مجريه بودند و به همين دليل هرگز دوست ندارند فضاي چالشي آن روزها در رابطه دولت فعلي هم تكرار شود. چرا كه آنها ريشه خيلي از مشكلات موجود را در فضاي مملو از چالش اين چند سال اخير ميبينند. براساس اصل قانون اساسي مجلس قوه ناظر بر دولت است و به همين دليل لازم است كه اين دو قوه هميشه و تحت هر شرايطي تعامل خوبي با هم داشته باشند، چرا كه در غيراينصورت به طور حتم مشكلات عديدهاي هم در روند قانون نويسي و هم در اجرايي شدن برنامههاي تعيين شده به وجود ميآيد كه ناگفته پيداست، در چنين شرايطي نه تنها نميتوان به بهبودي اوضاع حاكم بر جامعه كمترين اميدي داشت، بلكه به طور حتم وضعيت بغرنج خواهد شد و آن وقت است كه مسببان تشديد مشكل، بايد به سئولات بيپايان افكار عمومي پاسخي قانعكننده بدهند.
همچنين هم ساكنان بهارستان و هم پاستورنشينان تحت هيچ شرايطي نبايد از ياد ببرند كه چه جايگاهي در مناسبات اداره كشور دارند و درستي يا نادرستي رفتارشان تا چه حد ميتواند در زندگي مردم تاثيرگذار باشد. اگر مسوولان دستگاههاي مختلف بتوانند به اصول توجه ويژهاي داشته باشند و به لحاظ رفتاري از چارچوب منطق و اخلاق خارج نشوند، ميتوان چشماندازي اميدواركننده را براي آيندهاي نه چندان دور متصور شد، در غيراينصورت بحرانهاي فعلي عميقتر خواهند شد و در نتيجه براي پشت سر گذاشتن آنها، كشور و البته مردم بايد هزينههاي گزافي را متحمل شوند.
در پايان لازم به تاكيد است كه نهادهاي مختلف و همچنين چهرههايي كه مسئوليتهاي مهم را در اختيار خود ميبينند، بايد حواس خود را معطوف به خدمتگزاري به مردم بكنند تا جامعه شرايطي را به خود ببيند كه زيبنده جامعهاي اسلامي است.
*نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]