واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضرورت استفاده از بخش خصوصي براي رفع كمبود فضاهاي آموزشي
قدس - خبرگزاري مهر: فرماندار شهرستان قدس تاكيد كرد: آموزش و پرورش براي رفع كمبود در زمينه فضاهاي آموزشي بايد از امكانات بخش خصوصي استفاده كند.
به گزارش خبرنگار مهر، نورمحمد فردي پيش از ظهر پنجشنبه در جلسه شوراي آموزش و پرورش شهرستان قدس اظهار داشت: تفاهم، تعامل و هماهنگي بين مسئولان مشكلات را حل مي كند، ادب و احترام در جلسات بايد رعايت شود و نحوه خطابه به گونه اي باشد كه در شنونده اثر بگذارد.
وي افزود: يكي از وظايف اصلي مسئولان اين است كه رضايتمندي مردم را در همه جهات بدست آورند زيرا مردم سرمايه نظام هستند واين تنها يك شعار نيست بلكه خط مشي استراتژيك جمهوري اسلامي ست، همواره بايد به ديده احترام و اكرام به مردم نگاه شود و تمام دستگاه هاي دولتي، پاسخگوي مردم هستند و وظيفه دارند اين پاسخگويي را به صورت كاملا شفاف انجام دهند.
اين مسئول ادامه داد: مديران در وهله اول براي سازمان خود تعيين هدف كنند و اين نيازمند نظارت دقيق بر امور سازمان است، نظارت اصل بسيار مهمي در فعاليت هر مدير است و هدف نهايي و غايي نظارت اصلاح امور و كارهاست.
فرماندار قدس عنوان كرد: شهرستان قدس تنها شهرستاني در كشور است كه فقط يك شهر و چهار روستا دارد و بيش از 95 درصد جمعيت آن را شهرنشينان تشكيل مي دهند، امكانات و خدمات اين شهرستان متناسب با تغييراتش افزايش نيافته و همين موجب شده است كه در واقع يك روستاي بزرگ در قالب نام شهرستان باشد، مشكلات عمده اين شهرستان فرسوده بودن بيش از 65 درصد بافت شهري، ترافيك و عدم وجود پاركينگ طبقاتي است.
حل مشكلات نيازمند مديريت اصولي و تخصيص اعتبار است
نماينده عالي دولت در شهرستان قدس گفت: حل اين مشكلات نيازمند مديريت اصولي و اعتبار است كه البته با وضعيت اقتصادي نامناسب كشور و عدم وجود اعتبار عقل و منطق ايجاب مي كند كه از بخش خصوصي استفاده شود، بخش خصوصي نيز براي فعاليت شرطي دارد مبني بر سوددهي امور كه مسئولان بايد زمينه را به صورت مطلوب براي آن ها فراهم كنند.
وي افزود: آموزش و پرورش از بين تمام 18 وزارتخانه بيشترين پرسنل و همچنين بيشترين بودجه را دارد ولي با تمام اين امور باز هم براي برطرف كردن نيازهايش به كمك ديگر دستگاه ها نيازمند است از اين رو بايد سعي كند كه از بخش خصوصي بهره ببرد.
فردي ادامه داد: مشاركت مردمي در ساخت مدارس يكي از مواردي ست كه آموزش و پرورش مي تواند از آن استفاده بهينه كند، آموزش و پرورش زيربناي توسعه و رشد فكري كشور است زيرا آينده سازان كشور در آن تربيت مي شوند از اين رو همواره كمك به اين اداره در اولويت قرار دارد.
سرريز جمعيت تهران و كرج به شهرستان قدس مشكل آفرين است
در ادامه جلسه رئيس اداره آموزش و پرورش شهرستان قدس، گفت: يكي از دغدغه ها و نگراني هاي اصلي آموزش و پرورش در شهرستان قدس روند افزايش جمعيت و مهاجرپذيري اين شهرستان است، اكثر اين مهاجرت ها مهاجرت معكوس از تهران و كرج به سمت قدس است.
عزيز كاظمي تصريح كرد: تهران و كرج به عنوان دو كلانشهر كه در همسايگي شهرقدس هستند سرريز جمعيت خود را به سوي قدس روانه مي كنند و مشكلات را به اين شهرستان وارد مي كنند اما هيچ كمكي در رفع مشكلات نمي كنند، در سال جاري بيش از هزار و 700 دانش اموز جديد به پايه اول افزوده شده است كه تمام آنها به فضاي آموزشي و معلم نياز دارند اكثر آنها مهاجر هستند و شهرستان به سختي از پس برطرف كردن اين مشكلات برمي آيد.
53311 دانش آموز قدس تنها در 65 واحد آموزشي تحصيل مي كنند
وي افزود: در شهرستان قدس تنها 65 واحد آموزشي وجود دارد و در اين واحدها 253 كد آموزشگاهي فعاليت مي كنند، 53 هزار و 311 دانش آموز شهرستان قدس در هزار و 805 كلاس تحصيل مي كنند كه اين كمبود فضا موجب شده است تراكم انساني كلاسها بسيار بالا باشد و در پايه ابتدايي گاهي تا 40 دانش آموز نيز در يك كلاس درس مي خوانند.
اين مسئول ادامه داد: در حال حاضر حدود 6 تا 8 هزار واحد مسكوني خالي در شهرستان موجود است كه اگر آن ها پر از جمعيت شوند مشكلات به صورت لاينحل در خواهند آمد، البته آموزش و پرورش شهرستان 4 پروژه در حال ساخت دارد از جمله: پروژه ايراني اسلامي كه 45 كلاسه است و تا 75 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است اين مدرسه قرار بود مهر امسال به بهره برداري برسد كه به دليل كمبود اعتبار اين اتفاق نيفتاد و اگر به همين صورت ادامه يابد افتتاح آن در سال آتي نيز در هاله اي از ابهام قرار مي گيرد.
وي افزود:پروژه مدرسه شهداي معلم كه 15 كلاسه است و 45 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، پروژه خيرساز 15 كلاسه كه روند پيشرفتش بسيار سريع است و سال آينده حتما به بهره برداري مي رسد و پروژه استخر كه به دليل نبود اعتبار تعطيل شده است.
كاظمي گفت: تمام مسئولان شهرستان بويژه شهرداري و شوراي شهر بايد در ساخت فضاهاي آموزشي همكاري كنند زيرا اين مشكل همه شهر است و نه فقط آموزش و پرورش، همچنين مجموعه آموزش و پرورش شهرستان قدس تلاش دارد از مدارس غيردولتي حمايت ويژه شود تا اين مدارس بتوانند باري از دوش مدارس دولتي بردارند.
قدس، حائز رتبه برتر علمي در سطح استان است
رئيس اداره آموزش وپرورش شهرستان قدس گفت: با همه اين مشكلات و كمبود ها رتبه علمي اين شهرستان همواره از رتبه هاي برتر استان است، به گونه ايي كه در سال گذشته 7 دانش آموز رتبه زير 100 و 36 دانش آموز رتبه زير هزار در كنكور سراسري بدست آورده اند و دو دانش آموز شهرقدسي نيز رتبه سوم جشنواره خوارزمي را بدست آورده اند.
در ادامه شهردار شهرقدس گفت: شهرداري نيز مانند ديگر سازمان ها و نهادها دغدغه كمك به آموزش و پرورش را دارد زيرا آينده سازان كشور را پرورش مي دهد اگز تفكر سالمي بر آن حاكم نباشد در آينده كل كشور متضرر خواهد شد، اكنون شرايط كشور به گونه ايي ست كه همه بايد با تعامل و همكاري مشكلات را حل كنند.
محمد صادق كوليوند افزود: شهرداري در قبال تامين سرانه آموزشي مورد نياز آموزش و پرورش وظيفه ايي ندارد و در طرح هادي و جامع اعلام شده است كه هر دستگاهي موظف است زمين مورد نياز سرانه خود را كه به او تعلق مي گيرد تملك كند و بخرد.
ارزاني املاك در قدس يكي از دلايل مهاجرت بي رويه به اين شهرستان است
وي افزود: يكي از معضلات كه هر ساله موجب افزايش دانش آموزان و كمبود فضاي آموزشي مي شود مهاجرت معكوس از تهران و كرج به اين شهرستان است، مسئولان بايد برنامه ريزي دقيقي انجام دهند تا از اين كار جلوگيري شود، يكي از دلايل اين مهاجرت ها ارزاني زمين و املاك در شهرستان قدس نسبت به شهرها و شهرستان هاي مجاور است.
اين مسئول ادامه داد: يكي ديگر از دلايل افزايش جمعيت ساخت و سازهاي غير قانوني ست، مجوز ساخت دو طبقه دارند و چهار طبقه مي سازند اين تراكم جمعيت را بالا مي برد و موجب كمبود فضاي آموزشي هم مي شود، هم اكنون راي تخريب 20 درصد از ساختمان هاي غيرمجاز صادر شده است اما مالك كنوني شخصي نيست كه ساختمان را ساخته و اين دست قانون را مي بندد.
كوليوند در پايان گفت: شهرداري در چارچوب قانون و مقررات به آموزش و پرورش كمك خواهد كرد و از هيچ كوششي فروگذار نمي كند.
كد خبر: 2198967
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۳:۳۷
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]