تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851011710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شب «ماسوجي ايبوسه» برگزار شد؛ ماسوجي ايبوسه بزرگ‌ترين نويسنده قرن بيستم ژاپن است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: شب «ماسوجي ايبوسه» برگزار شد؛ ماسوجي ايبوسه بزرگ‌ترين نويسنده قرن بيستم ژاپن است
«باران سياه» شاهكار اندوهناك ادبيات جنگ است كه با پس زمينه قرار دادن چنين رنگي توسعه مي‌يابد. ايبوسه به عنوان رمان جنگي، رمان «فرمانده‌اي كه از دور زيارت مي كرد» را نوشت اما «باران سياه» متفاوت با اين، شاهكار ادبيات جنگ است كه بيش از وحشت‌ناك بودن در لايه پنهاني خود اندوه و غم دارد. شب «ماسوجي ايبوسه» برگزار شد؛ ماسوجي ايبوسه بزرگ‌ترين نويسنده قرن بيستم ژاپن است
ايلنا: در برنامه‌ي ديگري از شب‌هاي بخارا كه در موزه‌ي صلح برگزار شد، محمدرضا سروش(رييس هيأت مديره موزه صلح) از تاريخچه موزه‌ در تهران گفت و درباره‌ي علت برپايي شب «ماسوجي ايبوسه» اظهار كرد: كتاب «باران سياه» درباره‌ي قربانيان سلاح‎هاي كشتار جمعي است و رنجي كه انسان‎ها از مواجه شدن با اين سلاح‎ها متحمل مي‎شوند. همان‌طور كه مي‎دانيد سلاح‎هاي كشتار جمعي در جنگ جهاني اول به صورت سلاح‎هاي شيميايي مورد استفاده قرار گرفت. اما در جنگ جهاني دوم سلاح‎هاي شيميايي استفاده نشد، بلكه سلاح‌هاي مخرب‌تري به كار گرفته شد كه 50 ميليون نفر به بي‎رحمانه‎ترين شكل كشته شدند. در جنگ جهاني دوم بشريت تجربه ديگري را پشت سر نهاد، بمب‎هاي اتمي كه در جريان بمباران هروشيما و ناكاساگي استفاده شد، باز هم همان داستان و همان رنج كه در خلال جنگ جهاني اول بر آدميان تحميل شد، تكرار شد و نشان داد كه گرچه ما پيشرفت كرده‌ايم و درك‌مان از هنر و علم و فرهنگ بالاتر رفته، ولي نتوانستيم توليد و استفاده از چنين سلاح‎هايي را كنترل كنيم. اين وجه تسميه نشست امروز است و آن‌چه در اين كتاب مي‎خوانيد داستان رنجي است كه بر يكي از قربانيان بمباران اتمي هروشيما رفته است. آن‌چه باعث نابودي چنين افرادي نشده و منشأ اثر بوده اميد است و بس.

به گزارش ايلنا، حسني سعدي(از اعضاي هيأت مديره موزه صلح و از جانبازان شيميايي جنگ تحميلي)، هم به ايراد سخنراني درباره‌ي موزه‌ي صلح و پيام آن پرداخت.

متن محمد نقي‎زاده، رييس گروه مطالعات ژاپن، را نيز عباس حسين‌نژاد خواند، كه در بخشي از آن آمده بود: رونمايي از كتاب «باران سياه» ماسوجي ايبوسه، نويسنده نام‌دار ژاپني، در طرد فاجعه‌ي هيروشيما با ترجمه‌ي شيواي آقاي قدرت‌الله ذاكري است. انتشار اين كتاب فرصت نادري است براي پژواك ادبيات صلح ژاپن كه از آن بايد به عنوان ميراث معنوي تمدني و پايدار اين كشور در جهان امروز ياد كرد.

همچنين نائومي شيميزو، استاد دانشكده‌ي مطالعات جهان، گروه مطالعات ژاپن، درباره‌ي زندگي و آثار ماسوجي ايبوسه گفت: ايبوسه ماسوجي در 1898 در شرقي‎ترين استان ژاپن به دنيا آمد و در سال 1993 يعني در سن 95 سالگي از دنيا رفت. او تا قبل از درگذشت همچنان به عنوان نويسنده مشغول فعاليت بود. در دوران مدرسه هر چند ايبوسه در نوشتن انشا مهارت داشت، اما روي هم رفته دانش‌آموز زرنگي نبود و حتا در مقطعي قصد داشت نقاش بشود. اما به توصيه برادر بزرگ‌ترش كه عاشق ادبيات بود تصميم گرفت حرفه‌ي نويسندگي را در پيش بگيرد. با وجود اين براي اين‌كه ايبوسه بتواند از طريق نويسندگي زندگي خود را بچرخاند، ساليان درازي در پيش بود. تمام آثار ايبوسه به تدريج از سال 1929 مورد توجه عموم قرار گرفت و فروش رفت و چند نمونه از آثار اخير وي در اين برهه به رشته تحرير درآمدند. با شروع جنگ ايبوسه نيز به خدمت فراخوانده شد و مسؤوليت ويرايش روزنامه‌ي ژاپني كه در آن هنگام در چين چاپ مي‎شد، به وي داده شد. بعد جنگ و بازگشتن به ژاپن در سال 1965 شروع به نوشتن داستان دنباله‌دار «ازدواج دختر خواهرم» كرد. بعدها اين داستان، مايه‌ي اصلي رمان «باران سياه» شد. شخصيت اول اين اثر يعني شيئه ماتسو فردي است كه خود واقعاً در معرض تشعشات بمب اتمي قرار گرفته است. ايبوسه اعتراف مي‏‌كند كه من اين اثر را به عنوان يك مستند بر اساس عقيده‎ي شخصي‎ام مبتني بر مخالفت با جنگ و اهميت دادن به واقعيت نوشته‎ام. خوانندگان اين اثر مي‎توانند با اين رمان به عمق تأثيرات جنگ پي ببرند و پيامدهاي بمب اتمي را به خوبي احساس كنند.

به دعوت علي دهباشي از قدرت‌الله ذاكري(مترجم كتاب «باران سياه»)، خواسته شد سخن بگويد. او هم بخش‌هايي از ترجمه‌ي يادداشت كنزابورو اوئه درباره‌ي اين رمان را خواند كه در آن آمده بود: مي‌شود گفت ماسوجي ايبوسه بزرگ‌ترين نويسنده قرن بيستم ژاپن است. فكر مي‌كنم اين مطلبي است كه شما هم آن را تأييد مي‌كنيد. اين اواخر نويسنده‌اي از روسيه به ملاقات من آمد. آن وقت من چنين صحبت كردم، كه براي خوانندگان روس يك راه خوب وجود دارد تا بتوانند بفهمند ايبوسه چقدر نويسنده بزرگي بوده است. اگر به نمايندگي از نسل خودم صحبت كنم، هيچ‌كدام از ما فكر نمي‌كرديم، اتحاد جماهير شوروي از بين برود. در تاريخي بسيار طولاني، حوزه سوسياليزم شوروي در جهان وجود داشت و بعد از اين هم فكر كنم ادامه داشته باشد. اتحاد جماهير شوروي، تاريخي به درازاي زماني دارد كه ايبوسه ماسوجي داستان نوشت. هنگامي كه در روسيه انقلاب شد، ايبوسه نخستين دست‌نويس داستان «سمندر» را نوشت. پيش از اين‌كه ايبوسه از دنيا برود هم شوروي فروپاشيد. چقدر زندگي ادبي ايبوسه طولاني بوده است! اما آيا مي‌توان با همين راهنمايي برآورد كرد، ادبيات ايبوسه چقدر كامل است؟!

همچنين در بخش ديگري از اين يادداشت اشاره شده بود كه ايبوسه از نخستين رمانش كه در 20 سالگي نوشت، تا آخر عمر مسائلي مهم را هميشه همراه خود داشت. نخستين اثرش و برترين شاهكارش در آخرين سال‌هاي عمر به شكلي به هم مرتبط هستند و چنان است كه انگار در آن‌ها خوني مشترك جاري است. «باران سياه» به لحاظ ادبي بسيار عالي است. از ادبيات هم كه بگذريم، زياده‌روي نيست اگر بگويم آن بيان نيايش ژاپني‌هاست. اما اين مختص به ژاپني‌ها نيست، بلكه آن نيايشي است كه در سرتاسر جهان مفهمومي كلي و عمومي دارد. اين رمان مؤثر و طوري نوشته شده است كه به شكل وسيعي فهميده شود.

سهراب احمديان هم با موضوع «باران سياه، روايت ماهي و رودخانه» سخنراني كرد و گفت: اين رمان هر چند زباني سربسته و كنايه‌آميز دارد، ولي با اين حال از آن دسته از رمان‌هايي است كه توانسته با يك قدرت بي‌نظير و به بهترين شكل ويراني‌ها و آثار مخرب جنگ را به تصوير بكشد و بر خلاف خيلي از داستان‌هاي از اين نوع در روايت واقعيت‌هاي تلخي كه ممكن است باعث احساساتي شدن هر كسي شود، ايبوسه قلمش نلرزيده است. او تلاش مي‌كند تا واقعيت‌هايي را آن‌چنان كه هست به ما يادآوري كند. يادآوري گذشته‌ي تلخ هميشه بد نيست، حتي اگر آن گذشته‌ي تلخ، فاجعه‌اي همچون بمباران اتمي هيروشيما باشد. ما در جريان داستان نه تنها شاهد ويراني‌ها و وحشت‌هاي فراموش‌نشدني در حال بمباران اتمي هستيم بلكه در جريان داستان شاهد رنج‌ها و مرگ‌هاي پشت سر هم دوستان و همسر شيگه كو ماتسو هستيم ولي روح ايبوسه درگير انگيزه اي فراتر از جنگ و مرگ است. هرچند ممكن است حواس خواننده از ديدن يا خواندن اين صحنه‌ها به يك نوع دلسوزي پرت شود ولي در كنار همه‌ي اين‌ها نويد به زندگي و اميد به جريان و عبور در لابه‌لاي ديالوگ و رفتار شخصيت‌ها نمود برجسته‌اي دارد. در رمان «باران سياه» رودخانه و ماهي نمادي از جريان زندگي هستند كه در قالب تصاويري زنده و بكر ارائه مي‌شوند. البته برجسته شدن نقش ماهي به صورتي نمادين در جريان داستان كه بازخوردي در برابر تجربه‌ي رنج هستند در واقع ريشه در علايق نويسنده دارد كه او را ملزم به اين انتخاب و گزينش كرده است.

او تصريح كرد: علاوه بر شيوايي زبان و مهارت قابل ستايش و ارزشمندي كه ايبوسه در نوشتن داشت، از ديگر دلايل علاقه‌ي من به ايبوسه كمك‌هاي سخاوت‌مندانه‌ي او به يكي از رمان‌نويسان مدرن ژاپن به نام «اوسامو دازاي» است. ايبوسه علاوه بر اين‌كه يك نويسنده‌ي بزرگ بود، انساني بزرگ هم بود؛ زيرا در طول حياتش هميشه خود را از فرقه‌گرايي‌هاي ادبي و دنياي پر از بدگماني سياست و سياست‌مداران دور نگه داشت. او شخصي همانند راهبان و حكيمان ادبياتي چين باستان بود و قلمش هيچ‌گاه به قربانگاه نام و نان نرفت.

در بخش پاياني اين مراسم، ميعاد راشدي يادداشت تِتسوُتارو كاواكامي را خواند كه به قلم قدرت‌الله ذاكري ترجمه شده بود. در بخشي از يادداشت اين منتقد ژاپني آمده بود: اين اثري است كه جايزه ادبي هنري نوما را در سال چهل و يكم از دوره شووا - 1966 - دريافت كرد. در ابتدا با عنوان « ازدواج دختر برادر زن » در مجله شينچو به صورت ادامه‌دار چاپ مي‌شد اما در ميانه راه عنوانش به « باران سياه » تغيير كرد. انتشار آن در مجله « شينچو » از شماره ماه اول سال چهلم شووا – 1965 - شروع و در شماره ماه نهم سال چهل و يكم شووا – 1966 - تمام شد. موضوع داستان، تجربيات مصيبت‌زدگان بمباران اتمي هيروشيماست. اما نويسنده چنين موضوع غيرعادي و تأثربرانگيزي را به شكل «حمله از پشت» پيش نبرده، بلكه از روبه‌رو و با صداقت تمام آن را نوشته است؛ كاري كه ايبوسه به ندرت انجام مي‌دهد. درست همين جا هم باعث مباهات نويسنده در توانايي‌ بيان موضوع است و عاملي براي ايجاد شوق و كشش در خواننده مي‌شود. در اين دوره رمان‌هاي بمب اتم به مرز بي حد و حصري رسيده‌اند. نيز بحث‌هاي سياسي مرتبط با بمب اتمي، با سر و صداي زياد هر روزه به گوش مي‌رسند. درباره آن تحقيقات علمي به اندازه كافي انجام شده است. مسأله اخلاق در سياست بي‌نتيجه به چالش كشيده مي‌شود. اگر هم گاهي اين بحث‌ها به شكل تكبرآميزي دربرگيرنده احساسات باشند، به دلايل مختلف انسانيت در آن بسيار كم‌رنگ و ضعيف است. بنابراين مسأله بسيار ايده‌آل‌گرايانه يا بسيار عاطفي و احساسي شده است.

در اين يادداشت مباحث فني درباره‌ي اين اثر دنبال شد و در پايان آمده بود كه «باران سياه »، شاهكار اندوهناك ادبيات جنگ است كه با پس زمينه قرار دادن چنين رنگي توسعه مي‌يابد. ايبوسه به عنوان رمان جنگي، رمان «فرمانده‌اي كه از دور زيارت مي كرد» را نوشت و در آن روحيه نظاميان حاضر در جنگ را استهزاء كرد. اما «باران سياه » متفاوت با اين، شاهكار ادبيات جنگ است كه بيش از وحشت‌ناك بودن در لايه پنهاني خود اندوه و غم دارد.

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن