تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820036824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آهني:1+5 مراقب از دست دادن زمان باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آهني:1+5 مراقب از دست دادن زمان باشد
سفير ايران در فرانسه گفت: هدف نهايي در مذاكرات ايران و 1+5 برداشته شدن تحريم ها و تضمين ادامه برنامه هسته اي غيرنظامي ما و همچنين غني سازي با اهداف غير نظامي در ايران است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،علي آهني در گفت‌وگو با "اوپينيون انترناسيونال" در پاسخ به اين كه شما قبلا از طرف آقاي محمود احمدي نژاد به عنوان سفير انتخاب شديد و توسط جانشين ايشان كه در ژوئن گذشته انتخاب شد تاييد شديد. به قدرت رسيدن آقاي روحاني معرف چيست ؟ گفت : من يك ديپلمات هستم، آن زمان كه رهبر معظم، رئيس جمهور اسلامي ايران بودند توسط ايشان به عنوان سفير در فرانسه انتخاب شدم و با بقيه روساي جمهور هم كار كردم كه هر كدام هم لحن، شخصيت و مشخصه هاي خود را داشتند. آقاي روحاني همانند روساي جمهوري قبلي با راي مستقيم شهروندان ايراني انتخاب شد. ما در ايران مدلي از دموكراسي داريم كه از زمان انقلاب اسلامي ايران به اجرا گذاشته شده و متكي بر مباني ديني است كه البته در كشوري مانند فرانسه كه لائيك مي باشد فهم آن دشوار است.

وي ادامه داد: رييس جمهور روحاني رويكرد ديگري ارائه داد و بيشتر از سلف خود گشايش نشان داد و انتخاب شد. مردم ايران كه او را انتخاب كردند منتظر تحولاتي در زمينه هاي مختلف هستند. آقاي روحاني به يمن تجربيات زيادش شناخت خوبي كه از مسايل بين المللي دارد( توضيح سردبير : حسن روحاني مذاكره كننده برنامه هسته اي در فاصله زماني 2003 تا 2005 بوده است )، مي تواند براي تعاملي عميق با كشورهاي همسايه و ديگر كشورهايي كه آماده باشند با ما بر مبناي احترام متقابل كار كنند، نويد بخش باشد.

سفير ايران در فرانسه در پاسخ به اين پرس كه يكي از بارزترين تغييرات به پرونده هسته اي ايران باز مي گردد. توافق 24 نوامبر در ژنو بين ايران و گروه 1+5( فرانسه، آمريكا، انگليس، روسيه و چين و آلمان) پيش بيني مي كند كه ايران بيشتر از 5 درصد غني سازي نخواهد كرد و تحريم هاي اقتصادي هم برداشته مي شود. شما اعلام كرديد كه اين توافق برد- برد است. اين به چه معنا است ؟ گفت: اين پرونده به خصوص در 10 سال گذشته بسيار پيچيده شده است. نقطه اساسي اختلاف در آن نبود اعتماد در ميان طرفين بوده است. گروه 1+5 درباره برنامه هسته اي ما ترديد داشت با اينكه بخوبي مي دانستند كه ايران مطلقا داراي سلاح هسته اي نبوده است.

وي افزود:‌ ما از زمان اجرايي شدن پيمان منع گسترش تسليحات اتمي در سال 1968، امضا كننده پيمان ان پي تي هستيم و پارلمان ما هم آن را در سال 1970 تاييد كرده است و ما همواره مطابق الزامات خود عمل كرده ايم. ولي اين بدبيني و بي اعتمادي به ما اجازه نمي داد به تفاهم برسيم. ما امروز مي‌توانيم زير نظر آژانس بين المللي انرژي اتمي به اين اعتماد دست يابيم.

آهني گفت: توافق ژنو پيش‌بيني مي‌كند كه ايران به برنامه غني سازي هسته اي غير نظامي خود ادامه دهد و غني سازي اورانيوم در ايران براي اهداف غير نظامي زير نظر آژانس انرژي اتمي انجام شود. به موازات آن گروه 1+5 نيز ضمن احترام به حقوق ما كه در ان پي تي تعيين شده نسبت به كاهش و سپس به برداشته شدن مجازات ها اقدام خواهد كرد. هدف نهايي اين توافق برداشته شدن تحريم ها و تضمين به ادامه برنامه هسته اي غير نظامي و غني سازي اورانيوم براي اهداف غير نظامي در ايران است.

وي در پاسخ به اين سوال كه برداشته شدن تحريم‌هاي اقتصادي براي چه موقع پيش بيني شده‌اند؟ گفت: اين كار مرحله به مرحله پيش بيني شده است. كميسيوني مشترك بايد اجراي توافق نامه را دنبال كند و در شش ماه بيلان كاري ارائه مي دهد. ولي مي توان خوش بين بود. هدف نهايي برداشته شدن تحريم ها و تضمين ادامه برنامه هسته اي غيرنظامي ما و همچنين غني سازي با اهداف غير نظامي در ايران است. شما مي دانيد كه دوربين هاي آژانس به دقت تاسيسات هسته اي ايران را زير نظر دارند. ايران با توجه به وزن سياسي خود و تاريخ خود مي تواند به حل بحران هاي مختلفي كه در منطقه ما وجود دارد كمك كند. ولي متاسفانه از سالها قبل و از ديد كشورهاي غربي، موضوع هسته اي ايران بر امكان بهره برداري كامل از توان بالقوه استراتژيك و ثبات بخش ايران در منطقه سايه انداخته است. ايران مي تواند به حل و فصا بحران ها در خاورميانه كمك كند.

آهني در پاسخ به اين سوال كه پس توافق ژنو را مي توان به حساب اعتبار رييس جمهور روحاني گذاشت ؟ گفت: هر رئيس جمهوري روش كاري خود را دارد و نگاهي متفاوت در زمان آغاز به كار خود ارائه مي دهد. از زماني كه رئيس جمهور روحاني در اين جايگاه قرار گرفته، به مردم ايران وعده داده است كه تلاش كند راه حل مناسبي براي موضوع هسته اي پيدا شود. اين توافق در كمتر از صد روز اول به قدرت رسيدن وي به دست آمد و از سوي جامعه بين المللي، گروه 1+5 و ايران مورد استقبال قرار گرفت. طبيعتا رئيس جمهور روحاني به دليل نبود اعتماد به غرب، در داخل تحت فشار و انتقاد قرار دارد و بايد مراقب بود كه زمان از دست نرود.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا رئيس جمهور روحاني از سوي برخي محافظه كاران تحت فشار قرار دارد؟ حوزه عمل رئيس جمهور جديد چقدر است ؟ با تاكيد بر اين كه بين رهبري معظم و رئيس جمهور روحاني به هيچ وجه تنش وجود ندارد و آقاي روحاني اعتماد رهبري را دارد، گفت: بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران رهبري نسبت به خطوط اصلي سياست هاي كشور براي حفظ و صيانت از منافع ملي اشراف كامل دارد و به همين خاطر هم هست كه وي مسلما حرف آخر را مي زند. در باره پرونده هاي مهم همچون هسته اي، شوراي عالي امنيت ملي كه رياست آن به عهده رئيس جمهور روحاني است تشكيل جلسه داده و بحث مي كند. رهبري معظم دو نماينده در اين شورا دارد. در نهايت تصميمات شوراي عالي دفاع ملي به تاييد رهبري مي رسد. اصول روشن هستند ولي نحوه مذاكره بستگي به مذاكره كننده دارد كه در حال حاضر آقاي محمد جواد ظريف، وزير كنوني امور خارجه مي باشد. پايه ها و اساس مذاكره براي همه روشن هستند.

آهني در بخش ديگري از اين گفت وگو در بحث حقوق بشر و در پاسخ به اين كه ايران و آمريكا، چين و عربستان سعودي از جمله كشورهايي هستند كه بيشترين ميزان اعدام را دارند كه گاهي هم در ملاء عام صورت مي گيرند. آيا رئيس جمهور روحاني پيش بيني دارد كه اعمال مجازات اعدام را محدود نمايد؟ از نظر شخصي، آيا خودتان موافق اعدام هستيد؟ گفت: هيچ كس نمي تواند از اعدام انسانها خرسند باشد. قانون ايران بر اساس قوانين اسلامي و مفاهيم قرآني شكل گرفته است مانند قانون قصاص. ما همواره به خاطر تعداد اعدام ها مورد انتقاد بوده ايم. اين را بدانيد كه ما در برابر تزانزيت بالاي مواد مخدر وارده از افغانستان قرار داريم. نود درصد مواد مخدر توليد شده در افغانستان به مقصد اروپا است و از ايران عبور داده مي شود. ما در برابر مافياهاي بسيار خطرناكي قرار داريم.

وي افزود: ما سرمايه‌گذاري فراواني را براي مبارزه با مواد مخدر انجام داده ايم و تا كنون نزديك به 4 هزار نفر نيروي پليس خود را در اين مبارزه از دست داده ايم. طبق قانون مافياها بايد مجازات شوند و اعدام در باره آنها به اجرا گذاشته مي شود. گزينه ديگري نداريم مگر اينكه بخواهيم چشم خود را در برابر آن ببنديم.

قاچاق مواد مخدر امروزه در ايران 80 درصد اعدام ها را شامل مي شود. قانون قصاص اجازه مي دهد مجازات اعدام در باره 20 درصد باقي مانده درك شود. به اين معناد كه خانواده يك قرباني حق دارد براي مجرم درخواست مجازات اعدام نمايد . براي محدود كردن تعداد اعدام هاي مرتبط با قانون قصاص ما همواره پرونده هر محكوم را به دقت مورد بررسي قرار مي دهيم تا از فيلتر هاي متعدد عبور كند و اشتباه قضايي صورت نگيرد و همچنين تلاش مي كنم با خانواده قرباني وارد مذاكره شويم و برخي موارد با پرداخت مبلغي آنها را متقاعد كنيم تا خواستار اعمال مجازات اعدام نشوند.

سفير ايران در فرانسه در پاسخ به اين كه آيا مي توان انتظار داشت با انتخاب آقاي روحاني به عنوان رئيس جمهور، در زمينه حقوق بشر تغييراتي به وجود آيد؟

گفت: رئيس جمهور روحاني اعلام كرده است كه دولت وي براي تهيه منشور حقوق شهروندي كار مي كند. وي متني را آماده كرده است كه در رسانه ها منتشر شده تا صاحب نظران بتوانند ديدگاه هاي آنان را بشناسند و آن را تكميل كنند. اين مهم است و يك پيشرفت مي باشد. آقاي روحاني در دولت خود سه زن را به عنوان معاون رئيس جمهور انتخاب كرده است وي همچنين معاوني را براي امور اقليت ها انتخاب كرده است. اين ها علامت هاي مهمي هستند.

در خصوص سنگسار نيز از سالها پيش و در پي تصميم رئيس قوه قضائيه ايران، دستور العملي در مورد سنگسار در ايران به اجرا گذاشته شده است كه بر اساس آن اگرچه طبق قانون قاضي مي تواند احتمالا حكم سنگسار بدهد ولي اين حكم مي تواند به اجرا گذاشته نشود و به صورت خودكار با مجازات هاي ديگري جايگزين شود.

وي در پاسخ به اين سوال كه مي دانيم كه اسرائيل توافق ژنو را يك "اشتباه تاريخي" خوانده است و به تغييرات مورد نظر رييس‌جمهور روحاني اعتقادي ندارد. حتي اگر اين موضع در درون اسرائيل مورد اجماع نباشد آيا شما فكر مي كنيد كه در ميان مدت ايراني ها و اسرائيلي ها مي توانند به هم نزديك شوند؟ گفت: موضع ما در قبال"رژيم صهيونيستي" از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي ايران روشن است و من به شما يادآوري مي كنم كه مقامات بالاي اين رژيم هيچ وقت دست از تهديد در باره حمله نظامي به ايران برنداشته اند و اين با بي تفاوتي كامل غربيها مواجه بوده است.

آهني در پاسخ به اين كه شما خواهان كاربرد واژه رژيم براي ايران نيستيد ولي خودتان از رژيم براي اسرائيل استفاده مي‌كنيد؟ گفت:بله شما مي دانيد كه اين رژيم بر چه اساسي تشكيل شده بود. سياست سركوب اسرائيل در قبال فلسطيني‌ها غير قابل تصور است. اين سياست از طريق سياست شهرك سازي ، عدم احترام به حقوق مردم فلسطين و يك خصومت آشكار عليه طرح هاي صلح خود را نشان مي‌دهد. به علاوه موضع اسرائيلي ها در باره هسته اي ايران به منظور دور كردن توجه جامعه بين المللي از عدم حل مناقشه اسرائيل و فلسطين بوده است.

وي در پاسخ به اين كه شما فكر مي كنيد كه انجام يك ديالوگ، وقتي كه توافق صلح صورت گيرد ممكن باشد ؟ گفت: من اصلا خوشبين نيستم كه اسرائيلي ها توافق صلحي را بپذيرند كه آنها را مجبور كند حقوق فلسطيني ها را به رسميت بشناسد. در ايران ما احترام بزرگي براي دين يهود قائل هستيم . ما هزاران شهروند يهودي داريم كه بسيار مورد احترام هستند و از يك آزادي عقيدتي كامل برخوردارند و از همان حقوقي برخوردارند كه بقيه شهروندان ايراني و به علاوه تمام اقليت هاي مذهبي و من جمله يهوديان نماينده هاي خاص خود را در پارلمان ايران دارند. ما ملتي هستيم كه احترام فراواني براي ديگر اديان و فرهنگ ها قائل است. طي قرون متمادي ما با اقليت هاي مذهبي و از جمله يهوديان همزيستي داريم. نبايد اين را با موضع ما در باره سياست"رژيم صهيونيستي" مخلوط كرد.

وي در پاسخ به اين سوال كه به اعتقاد ايران، فرانسه در بازي سياسي بين المللي چه جايگاهي دارد ؟ گفت: روابط ما با فرانسه ريشه در تاريخ دارد و هركدام منافع مشترك و ظرفيت هاي همكاري فراواني داريم. در بعد سياسي فرانسه و ايران مي توانند با همديگر همكاري و به حل بحران ها به خصوص در خاورميانه كمك كنند. در زمينه تجاري و اقتصادي ما داراي ظرفيت‌ها و توان بالقوه فراوان براي همكاري هستيم ولي مبالات ما از 5/4 ميليارد يورو در سال 2006 به شدت به سطح 380 ميليون يورو در سال 2013 سقوط كرده است و اين هم به دليل توقف روابط تجاري ميان دو طرف به دليل تحريم ها بوده است، در حاليكه خود آمريكايي‌ها كه عامل اصلي تحريم ها عليه ايران بوده اند به سرعت صادراتشان به بازار ايران را افزايش داده اند. با توجه به منافع مشترك مان با فرانسه، من در عين حال نسبت به تحكيم عميق روابط مان در آينده خوشبين هستم.

انتهاي پيام

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن