واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: درآمد ناچيز ايران از يك مترمكعب "آب"/ "توسعه ژنتيك" موثرترين عامل براي مبارزه با بحران آب است
شريعتمدار با اشاره به اينكه متوسط جهاني درآمد حاصل از يك متر مكعب آب يك دلار است، گفت: اين ميزان در كشور ما تنها 20 سنت است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، مهندس شريعتمدار مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي با مقايسه سير تحول كشاورزي جهان در نيم قرن گذشته گفت: جمعيت جهان در سال 2010 نسبت به سال 1960، 128 درصد افزايش داشته است و در اين نيم قرن توليد غذا نيز دوبرابر شده است.
وي افزود: دلايل اين رشد جهشگونه 85 درصد به دليل ارتقاي بهرهوري در 15 درصد به دليل سطح زير كشت بوده است.
شريعتمدار عوامل موثر در افزايش عملكرد را تنوع بذر، بهبود و اصلاح مقوله آب و آبياري، افزايش سطح زير كشت آبياري، مكانيزاسيون، توسعه سيستمهاي اطلاعرساني و مصرف كود و سم دانست.
وي اضافه كرد: از سال 1950 تاكنون مصرف كود و سم به ترتيب 16 و 50 برابر شده است.
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي تاكيد كرد: خبرگان اين بخش تاثير بذر را در اين زمينه بيش از 50 درصد ميداند.
شريعت مدار با اشاره به بحران آب بوجود آمده در خاورميانه و شمال آفريقا اضافه كرد: راندمان آبياري آب در ايران بين 35 تا 40 درصد، متوسط جهاني آن 45 درصد، در مصر 55 درصد و در كشورهاي پيشرفته 60 درصد است.
وي افزود: متوسط جهاني درآمد حاصل از يك متر مكعب آب يك دلار و در كشور ما 20 سنت است.
شريعتمدار تاكيد كرد: ما ميتوانيم اين تنگنا و بحران را مديريت كنيم.
وي با بيان اينكه در دولت جديد محور اصلي توسعه كشور آب است، ادامه داد: اگر كشاورزي از يك كود باكيفيت بهرهمند نباشد علاوه بر خدشهدار كردن تراز ملي آب و درآمد خود را نيز هدر ميدهد.
شريعتمدار اضافه كرد: به نظر بنده بايد دستگاههاي مسئول اداري با همكاري انجمنهاي واردكننده و توليدكننده كود و انجمن بذر در جهت ارتقا كيفيت و تنوع سموم كشور اقدام كنند.
شريعتمدار تصريح كرد: علاوه بر اين دستگاهها بايد مسائلي مانند زمان، ميزان، ابزار لازم براي كوددهي و سمپاشي و ... را در اين زمينه بررسي كنند.
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: آموزش كشاورزان در زمينه استفاده از سموم ضروري و لازم است.
**ژنتيك درمان بحران كمآبي است
وي با بيان اينكه در حال حاضر قسمت اعظم كود كشور توسط دولت وارد ميشود، اضافه كرد: برنامه اين است كه وضع وضعيت كود توليد داخل كشور را ساماندهي كرده و انواع نامناسب آن را اصلاح كنيم.
شريعتمدار گفت: نمونهبردراي از 60 مورد كود داخلي نشان داد كه بيش از نيمي از اين محصولات بياثر و خنثي هستند.
وي تاكيد كرد: مشكل كودهاي داخلي ظرف پنج شش ماه آينده حذف ميشود.
مشاور عالي وزير جهاد با اشاره به اينكه دنياي ژنتيك بسيار وسيع است و با آن حتي ميتوان بحران آب را حل كرد، افزود: ما در اين زمينه چند مشكل داريم از جمله اينكه استفاده از منابع جهان براي ما محدود است ما اگر بخواهيم وارد اين عرصه شويم بايد خود توليدكننده بذر باشيم.
شريعتمدار اضافه كرد: در حال حاضر به جز ارقام سبزي و صيفي كه از منابع خارجي استفاده ميكنيم در ساير ارقام با محدوديت مواجه هستيم.
وي ادامه داد: سياست جديد وزارت جهاد اين است كه شرايط به گونهاي تنظيم شود كه كشاورزان از هر جاي دنيا كه ميخواهند با در نظر گرفتن مسئله قرنطينه امكان واردات بذر را داشته باشند.
شريعتمدار در پايان گفت: مسئله بحران آب تنها در خود آب نيست بلكه كود، سم، بذر و مديريت عواملي هستند كه دست به دست هم ميدهند و در اين مسئله نقش دارند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]