واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران عنوان كردسهم اندك ايران از درآمدهاي بخش گردشگري
مديرعامل انجمن گردشگري ايران با بيان اينكه صنعت گردشگري در سال 2012 بيش از يكهزار ميليارد دلار درآمد داشته است، گفت: سهم ايران از اين درآمد كمتر از چند دهم درصد بوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس در سنندج، غلامحيدر ابراهيمباي سلامي صبح امروز در سمينار تاثير صنعت گردشگري بر اقتصاد و اشتغال در مركز آموزش و پژوهش استانداري در سنندج، اظهار كرد: بيش از يكميليارد از جمعيت 6 ميليارد نفري دنيا در سال 2012 گردش كردهاند.
به گفته وي، ميزان در آمد صنعت گردشگري در سال 2012 بيش از يكهزار ميليارد دلار بود، كه سهم كشور ايران با وجود ظرفيتها و بسترهاي گردشگري از اين ميزان تنها چند دهم درصد است.
وي از گردشگري به عنوان بزرگترين پديده اجتماعي و تاثيرگذار بر ديپلماسي عمومي نام برد و گفت: صنعت گردشگري به عنوان مهمترين استراتژي برخي از كشورها تعريف شده است.
وي خاطرنشان كرد: در جهاني كه فرايند جهاني شدن را طي ميكند، وقتي در مورد استراتژي امنيتي و دفاعي صحبت ميشود به گردشگري اهميت بسياري داده ميشود.
به گفته وي، گردشگري موجب هويت فرهنگي هر كشوري ميشود چرا كه توسعه اين صنعت فرهنگ و آداب كشور و يا استاني را به ساير كشورها و استانها انتقال و ميشناساند.
وي افزود: صنعت گردشگري بر حوزههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از جمله مبادلات خارجي، درآمدها، اشتغال، قيمتها، توزيع درآمدها، مهاجرت، تقسيم كار، آداب و رسوم و هنرها تاثير دارد.
بايسلامي خاطرنشان كرد: گردشگري در جامعه سنتي، گردشگري در جامعه مدرن، گردشگري در جامعه پساپس مدرن صنعت گردشگري در مراحل تكامل جامعه است.
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران با بيان اينكه گردشگري يك پديده جديد و مدرن است، بيان كرد: چون در جامعه جديد اتفاق افتاده به يك صنعت تبديل شده است.
به گفته وي، در جامعه مدرن اگر بخواهيم صنعت گردشگري را بشناسيم بايد آشنايي و شناخت كافي از جامعه، امكانات، ظرفيتها و موقعيت آن داشته باشيم.
بايسلامي تصريح كرد: جامعه بايد آمادگي لازم را براي لبخند زدن به گردشگري داشته باشد به گونهاي كه نگاهش به گردشگر نگاه تحميلي نباشد و آن را زمينهاي براي توسعه و درآمدزايي ببيند.
وي منتفع شدن جامعه عمومي از توسعه صنعت گردشگري را اصلي مهم و ضروري خواند و بيان داشت: اگر ورود گردشگران و مسافران براي عموم مردم درآمدزايي داشته باشد ميتوانيم در اين حوزه موفق باشيم.
وي توسعه فضاهاي مجازي به ويژه اينترنت را بستري مناسب براي ارتقا صنعت گردشگري دانست و گفت: از طريق اينترنت و ابزار تبليغاتي كه در عصر امروز وجود دارد زمينه شناساندن جاذبهها و توانمنديهاي استان و كشور به ساير نقاط فراهم شده است.
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران خاطرنشان كرد: البته نبايد از اين نكته غافل شويم كه بسياري از ظرفيتهاي گردشگري موجود در استان كردستان جاذبه نبوده بلكه منابعي است كه بايد روي آنها سرمايهگذاري شود.
وي افزود: بايد با برنامهريزيهاي درست و كارشناسانه اين منابع را به ظرفيتهايي براي توسعه گردشگري تبديل كرد چرا كه استفاده از اين منابع در وضعيت كنوني موجب از بين رفتن آنها در مدت زمان كوتاهي ميشود.
بايسلامي با بيان اينكه از ظرفيتهاي استان به خوبي استفاده نشده است، بيان داشت: استفاده بهينه از اين ظرفيتها نيازمند داشتن سند كامل از نهادها و سازمانهاي است كه به صورت مستقيم با گردشگري مرتبط بوده و به گردشگران خدمت ميكنند.
به گفته بايسلامي، جاذبههاي طبيعي در حوزه فرهنگي، طبيعي و صنعتي، اقامتگاهها، حمل و نقل، رستوران و پذيراييها، خريد سوغات، خدمات اختصاصي شامل برنامهريزي، مديريت، بيمه، بانك، توراپراتور راهنما و تور از مهمترين مولفههاي توسعه صنعت گردشگري است.
وي تصريح كرد: وجود زيرساختهاي مناسب به ويژه فرودگاه بينالمللي به منظور جذب نخبگان و سرمايهگذاران به سمت استانهاي مختلف را از مهمترين نيازهاي توسعه گردشگري در استان است.
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران افزود: وقتي كشور ما بيشترين كشتههاي ناشي از تصادفات جادهاي را داريم كمتر ميتوانيم شاهد حضور گردشگران باشيم.
وي به وجود 52 درصد از هتلهاي كشور در مشهد اشاره كرد و بيان داشت: با اين وجود تنها 14 درصد از كل مسافرين مشهد در اين هتلها اسكان مييابند.
بايسلامي با بيان اينكه در زمينه استفاده از هتلها در كشور ما به درستي كار نشده است، بيان كرد: بايد با استفاده از رسانهها و ساير ظرفيتهاي آموزشي در راستاي فرهنگ استفاده از هتلها در كشور گامهاي اساسي برداشته شود.
وي در پايان داشتن تنوع غذايي را از ديگر نيازهاي كشور در راستاي توسعه فرهنگ گردشگري خواند و گفت: بايد براي مسافران و گردشگران تنوع غذايي ايجاد كنيم تا شاهد توسعه اين صنعت در سطح كشور باشيم.
انتهاي پيام/79002
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]