واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اسكان غير رسمي مشكلات شهرنشيني را افزايش مي دهد/ پروژه ايران زمين 10 روز فرصت دارد
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: نارسايي طرحهاي شهرسازي و اسكان غير رسمي كه مشكلات جدي شهرنشيني را به دنبال دارد
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ پيروز حناچي با اشاره به برگزاري ششمين جلسه شوراي عالي معماري و شهرسازي به رياست وزير راه و شهرسازي، مسئولان ذيربط استان، شهرداري تهران و اعضاي شورا اظهاركرد: گزارشي تفصيلي حادثه فروريزي گود پروژه ايران زمين نيز در اين جلسه طرح شد كه اين گزارش به دستور وزير راه و شهرسازي از جنبه انطباق با ضوابط معماري و شهرسازي و مقررات مصوب طي طرحهاي جامع و تفصيلي تهران توسط دبيرخانه شورايعالي معماري و شهرسازي تهيه شده بود.
حناچي در ادامه اظهار داشت: از حيث فرايند صدور مجوزهاي ساخت و جنبه هاي با اهميت فني توسط كارشناس متخصص نظام مهندسي و كنترل ساختمان مأموريت يافته از سوي وزير تهيه شده بود.
وي در ادامه افزود: مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي نيز گزارشي از جنبه هاي با اهميت فني اين حادثه به شورا ارائه كرد و در نهايت شوراي عالي شهرسازي صورتجلسه شماره 514 كميسيون ماده 5 شهر تهران مورخ 91.7.30 درخصوص احداث پروژه ايران زمين در شهرك قدس را لغو و مقرر كرد شهرداري تهران ظرف مدت 10 روز پيشنهاد جديدي در خصوص اراضي مذكور به شوراي عالي شهرسازي ارائه كند.
به گفته حناچي در طول اين مدت وظيفه حفاظت از پروژه بر عهده مالك است و در عين حال اين موضوع نافي مأموريت ذاتي شهرداري تهران در حفاظت از پروژه و پيرامون آن نيست.
وي خاطر نشان كرد: طرح مجموعه شهري تهران در سال 75 به تصويب شوراي عالي و در سال 89 به تصويب هيات وزيران رسيد. در سال 86 شوراي عالي در جهت كمك به اجرايي شدن مسكن مهر، سقف جمعيت پذيري آن را از 14 به 18 ميليون رساند.
وي نبود برنامه و طرح را از دلايل عمده بروز مسايل و مشكلات در مجموعه شهري تهران دانست ، افزود: تنها در سال 75 توسط 36 شهرداري اداره ميشد و در حال حاضر اين مجموعه به 52 شهر 18 فرمانداري و دو استان تقسيم شده است.
حانچي افزود: نارسايي طرحهاي شهرسازي و اسكان غير رسمي كه مشكلات جدي شهرنشيني را به دنبال دارد و تاكيد يك جانبه بر سياست تمركززدايي علت اصلي عدم برخورد به موقع و واقع بينانه با مسايل و مشكلات دروني مجموعه شهري بوده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به مشكلات فراوان پيش رو مانند افزايش جمعيت و ساخت و سازهاي بلند مرتبه و خطرات زيست محيطي ناشي از آن تصريح كرد: بند قانوني مبني بر تجديد نظر هر پنج سال يكبار اين طرح، شوراي عالي را بر آن داشت تا به منظور ايجاد تعادل در منطقه، پيشنهادات اجرايي در دو سطح، اختيارات شوراي عالي با تهيه طرح بازنگري مجموعه شهري شامل دو استان تهران و البرز (به دليل پيوند و ارتباط كاركردي غير قابل انكار اين دو استان) و در سطح دوم تا زمان تصويب طرح و بروزآوري آن، اقداماتي مبني بر عدم ايجاد نقطه جمعيتي جديد تحت هر عنوان، عدم تغييرات در تقسيمات سياسي در محدوده مجموعه شهري و عدم تغيير خط محدوده و حريم نقاط جمعيتي موجود و تاكيد بر مصوبه ممنوعيت احداث صنايع در شعاع 120 كيلومتري تهران و جلوگيري از احداث هر نوع مناطق فعاليتي از جمله نواحي و شهركهاي صنعتي از سوي نهادهاي متولي انجام شود.
وي ادامه داد: در جلسه روز گذشته شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مقرر شد بازنگري طرح در چارچوب اختيارات قانوني صورت گيرد و دبيرخانه شوراي عالي نيز ملزم به ارائه گزارش تصميمات كار گروه امور زير بنايي و شهرسازي و كميسيون ماده 5 استان به طور مستمر هر شش ماه يكبار به شوراي عالي شد.
حناچي با اشاره به مطرح شدن گزارشي از مغايرتهاي اساسي طرح تفصيلي با طرح جامع شهر تهران در اين جلسه گفت: مقرر شد دبيرخانه شوراي عالي با همكاري شهرداري تهران نسبت به ارزيابي تغييرات طرح تفصيلي با طرح جامع شهر تهران اقدام كند و گزارشي كامل در مورد تدقيق جبري و واقعي كاربريهاي سبز و خدمات عمومي و ديگر كاربريهاي اصلي به تفكيك مناطق، ظرف يك ماه آينده به شوراي عالي ارائه كند.
وي با بيان اينكه براي اولين بار در تاريخ شورايعالي شهرسازي و معماري ايران، بحث بهسازي روستايي در اين شورا با موضوع «ضرورت تهيه طرح هادي بهسازي روستايي بنا به نقش روستاها در سلسله مراتب طرحهاي توسعه و عمران» مطرح شد، تصريح كرد: اهميت روستا از نظر پوشش 30 درصد جمعيت كشور و منبع عمده تامين غذايي و . . . غير قابل انكار است.
معاون وزيرراه وشهرسازي در ادامه توضيح داد: تغيير در مؤلفههاي اجتماعي – فرهنگي – اقتصادي در جامعه روستايي كشور و ورود تكنولوژي و پيامدهاي ناشي از آن و نابرابريهاي امكانات روستايي در مقايسه با شهر باعث مهاجرت بيش از پيش از روستا به شهر در دهههاي اخير شده و از آنجايي كه برخي از روستاها به لحاظ تاريخي و معماري ويژگيهاي خاص و ارزشهاي منحصر به فرد دارند.
حناچي خاطرنشان كرد: موضوع در دستور كار شوراي عالي قرار گرفته ولازم به ذكر است كه موضوع بهسازي و احياي بافتهاي با ارزش روستايي، توسط بنياد مسكن به دولت و مجلس پيشنهاد و منجر به «قيد بندهايي در برنامه سوم ، چهارم و پنجم» توسعه كشور شد.
وي خاطر نشان كرد: بنياد مسكن در راستاي اجرايي كردن اين قانون گزارشي از اقدامات انجام شده ارائه و طرح موضوع كرد كه و اتخاذ تصميم به جلسه آتي شوراي عالي موكول شد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]