واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدبانگ تبليغ در سوز گرما و سرما
مبلغان كم خرجترين نيروهايي هستند كه براي تبيين آموزههاي ديني در سرما و گرما به سراسر كشور اعزام ميشوند، با وجود آنكه بيشترين كمك را به نظام ميكنند ولي با مشكلات فراواني در امر تبليغ مواجه هستند ولي لب به سخن و گلايه نميگشايند.
خبرگزاري فارس ـ ايمن السادات موسوينژاد: رحمت خدا، وسعت كل شيء رحمه، مهرباني و اميد در سخنانش مملو بود، برق اميد را در چشمان مردم بارها مشاهده كرده بود و همين امر سبب دلگرمياش شده بود.
حجتالاسلام احمدرضا محمدي سال 68 وارد حوزه عليمه قم شد و به حوزه تبليغ پيوست، وي سه بار عنوان مبلغ نمونه دفتر تبليغات را كسب كرده است و براي تبليغ در ايام مختلف مانند دهه فجر، محرم و صفر به شهرهاي كرمانشاه، بوشهر، كرمان ، سيستان و بلوچستان، بندر عباس، تهران، مرز مهران و... اعزام شده است.
وي معتقد است پيش از انقلاب مردم پذيرش عمومي براي امر تبليغ نداشتند ولي اكنون بستر تبليغ آماده است و مردم علاقهمند به تبليغ و مبلغ هستند و اكنون نسبت به سختيهاي دوران پيامبر اكرم(ص) و امير مومنان(ع) مشكلي براي مبلغان وجود ندارد.
اين مبلغ نمونه با بيان اينكه ارتباط با مردم داراي لذت است ميگويد: بستگي دارد كه به تبليغ به چه ديدي نگاه كنيم تبليغ تجارت نيست، بنابراين مبلغان بايد بدانند تبليغ به معناي بلاغت است.
حجتالاسلام غلامعباس موسوي، مدير كل امور تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم تصريح ميكند: مبلغان، روحاني و طلبه هستند و زماني كه اين لباس را ميپوشند، خود را وقف تبليغ اسلام ميكنند و به عنوان سرباز امام زمان(عج) و مبلغ دين به هيچ وجه دنبال ماديات، درآمد و معيشت از كانال تبليغ نبوده و تبليغ را با ديد معيشتي نگاه نميكنند بلكه تبليغ را به عنوان تكليف نگاه ميكنند و تكليف مدارانه دنبال آن ميروند و حتي از جيب خود در راه عرصه دين كمك ميكنند و چشم به حمايتها و كمكهاي ديگران ندارند.
وي تصريح ميكند: جامعه اسلامي بايد از مبلغ حمايت كند تا بتواند بدون دغدغه به تبليغ بپردازد البته مبلغ فردي است كه بر اساس دستورات ديني كار ميكند بنابراين زبان بر مسائل مادي نميگشايد.
سختيها و مشكلات تبليغ
محمدي به مبلغان ديگر توصيه كرد زماني كه وارد لباس روحانيت ميشوند، به عنوان خادم امام زمان(عج) مشغول فعاليت شوند و افزود: اگر با اين ديد ورود پيدا كنند، رزق را خداوند ميرساند، حتي برخي اوقات از جيب هزينه كردم ولي به روي مردم نياوردم ولي بركت آن را در زندگي مشاهده كردم.
وي اضافه ميكند: در يكي از استانهاي جنوبي كشور در دهه پاياني صفر در فصل تابستان توفيق تبليغ داشتهام ولي تك اتاقي بوده كه از امكاناتي مانند وسائل آشپزي، اياب و ذهاب و حمام محروم بود و اكنون با يادآوري خاطرات گذشته به پسرم كه اكنون سال دوم حوزه است، ميگويم لباس تبليغ اين سختيها را دارد بنابراين بايد به اين بخش تبليغ فكر كني كه شايد روزي در روستايي در استاني محروم مشغول تبليغ شوي.
به گفته موسوي اسكان مناسب، امكانات تبليغي و آموزشي در بسياري از عرصهها نيست يا كمبود وجود دارد.
موسوي تصريح ميكند: بسترسازي و زمينهسازي براي امر تبليغ در همه مناطق به درستي انجام نميشود.
مبلغ نمونه دفتر تبليغات اسلامي ميگويد: در برخي از مكانها با نوجوانان و جوانان بحثهايي داشتيم و اين طور بيان ميكردند كه تاكنون روحاني در كنار ما نبوده تا اينگونه راحت با يكديگر صحبت كنيم.
ويژگي مبلغ نمونه
محمدي اكثر توفيقات خود را در زمينه ارتباط با جوانان ميداند و تصريح ميكند: حتي بارها در مسير و پاركها با جوانان آشنا ميشدم و سپس به دليل برخورد مناسب با آنها به مسجدي كه فعاليت داشتم، جذب ميشدند.
وي ميگويد: خوش برخوردي و خوش اخلاقي مهمترين ويژگي مبلغان است به طوري كه اين ويژگيها سبب ميشود، بداخلاقترين فرد جذب تبليغ شود.
مبلغ بايد شيوه برخورد با جوانان و نوجوانان را بداند، به عنوان مثال اگر جواني از مسجد رانده شود ممكن است براي هميشه نماز را ترك كند ولي اگر فرد سالخوردهاي از مسجد رانده شود در جايي ديگر نماز خود را اقامه ميكند.
وي خوش لباسي و مسلح بودن به علم روز را از ديگر ويژگيهاي مبلغان ذكر ميكند.
نهادهاي متولي امر تبليغ
نهادهاي مختلفي مانند دفتر تبليغات، سازمان اوقاف و امور خيريه و... در امر تبليغ دخالت دارند. به گفته موسوي نبود استراتژي مشخص براي تبليغ ديني در كشور و اعزام مبلغ از جمله مشكلات است.
وي با بيان اينكه اكنون بيش از 40 هزار پرونده تبليغي در دفتر تبليغات تشكيل شده است تاكيد ميكند: اگر مسئوليت اعزام مبلغ به عهده يك دستگاه قرار گيرد بايد لوازم، امكانات و اعتبارات در اختيارش باشد، چنانچه دقت در ارائه امكانات صورت نگيرد نميتواند به اعزام مبلغ بپردازد.
موسوي تصريح ميكند: هر استان متناسب با فضا و نيازهاي استان مربوطه بايد برنامهريزي درباره اعزام، درخواست و تامين مبلغ انجام دهد، ولي در برخي مكانها اين اقتضائات در نظر گرفته نميشود.
وي ميگويد: در اوقات فراغت تابستان پراكندگي عجيب اعزام مبلغ وجود دارد كه اين امر سبب هدر رفتن بيتالمال ميشود بنابراين نهادها بايد برنامههاي خود را جمع كنند و يك دستگاه متولي باشد.
مديركل امور تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم ادامه ميدهد: حتي رهبر معظم انقلاب فرمودند حوزه علميه به وظيفه ذاتي خود در زمينه آموزش و تربيت مبلغان عمل كند و آموزش و تربيت طلاب را در راس امور قرار دهد البته قدمهايي برداشته شده و تا حدودي حوزه در حال واگذاري اعزام مبلغ است.
با توجه به هجمههاي دشمنان به ارزشها و مقدسات مردم بايد تبليغ ديني را در اولويت اول قرار دهيم. وي با بيان اينكه در دو سال اخير با كاهش محسوس بودجه روبه رو بوديم ميگويد: هر چند دولتها سعي كردند در اين زمينه مبلغان را كمك كنند ولي انتظار و نياز بيشتر است.
بانوان و تبليغ
ريحانه محقق منتظري مبلغه قمي و سرپرست اداره امور مبلغان خواهر دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با سابقه 20 ساله مبلغي ضمن گلايه از سازمان تبليغات اسلامي ميگويد: برنامه و كلاسي كه سازماندهي برنامهها بر اساس آن صورت گيرد وجود ندارد. مبلغ بايد دغدغه جمع آوري مطالب و چگونگي بيان آنها را به مردم داشته باشد نه اينكه سرگردان باشد بنابراين بايد هماهنگي نهادها انجام شود تا مبلغ دغدغه اين طور مطالب را نداشته باشد.
وي تصريح ميكند: اگر خانمي بخواهد در شهري براي تبليغ برود، بايد نهادي باشد كه اين كارها را به عهده بگيرد البته سازمان مشكل بودجه دارد ولي حتي كساني كه همسرشان روحاني هستند، سازمان تبليغات براي آنها برنامه ندارد.
حجتالاسلام محمود نجاريانزاده، معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي استان قم ميگويد: بانوان مبلغه و فارغالتحصيلاتي كه از جامعه الزهرا يا مراكز علمي فارغالتحصيل شدهاند و مدارج علمي آنها مورد تاييد است براساس پرونده سطح علمي آنها مشخص ميشود و با توجه به مدارج علمي اعزام صورت ميگيرد.
به گفته وي در خصوص مبلغات مجرد دستورالعملي از سوي سازمان تبليغات ابلاغ نشده است.
انتهاي پيام/78003/ن
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]