واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدكمين ويروس آنفلوانزا در فصل سرما/ افزايش ابتلا به آنفلوانزا در همدان
اين روزها ابتلا به آنفلوانزا در ميان مردم همدان افزايش يافته كه با رعايت مسائل بهداشتي و توصيههاي پزشكان در اين زمينه ميتوان مانع از ابتلا به آن شد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/01/19/13920119000468_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، پاييز و زمستان علاوه بر زيباييهاي مثالزدنياش، سوز و سرما را نيز با خود به همراه دارد كه بيتوجهي نسبت به اين امر ميتواند عامل بروز سرماخوردگي و يا آنفلوانزا باشد.
با توجه به كاهش ميزان دما و سرد شدن روزافزون آن، بايد مراقب بيماريهاي فصل سرما بود كه شايعترين نوع آن سرماخوردگي و يا ابتلا به آنفولانزاست.
سرماخوردگي و آنفلوانزا به دلايل عدم رعايت نكات ايمني و بهداشتي ايجاد خواهد شد و توصيههايي كه در اين فصول ميتوان به افراد كرد در پوشيدن لباسهاي گرم، رعايت تغذيه درست، انجام واكسيناسيون و ديگر اقدامات است.
آنفلوانزا و سرماخوردگي دو مقوله همپوشاني هستند كه تشخيص دادن آنها براي برخي از افراد مشكل خواهد بود.
كسب اطلاعات از رئيس مركز بهداشت شهرستان همدان زمينه شناخت بهتر بيماري شايع در فصول سرما و ايمن شدن در مقابل آنها را برايمان فراهم ميسازد كه در اين زمينه اقدام شد.
فتحالله نظريپويا در گفتوگو با خبرنگار فارس فرق بين آنفلوانزا و سرماخوردگي را شديدتر بودن آنفولانزا و انتقال سريع آن دانست و افزود: آنفولانزا بيماري حاد دستگاه تنفسي است كه با تب، سردرد، درد عضلاني، تعريق، آبريزش بيني، گلودرد و سرفه نمايان ميشود كه شروع بيماري به صورت ناگهاني بوده و در مدت زمان كوتاهي افزايش خواهد يافت.
وي ادامه داد: سرفه معمولاً شديد بوده و براي مدتي ادامه دارد ولي ساير نشانهها بعد از سه تا هفت روز خود به خود بهبود مييابد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان همدان اشكال باليني بيماري آنفلوانزا را متفاوت دانست و افزود: آنفلوانزا ممكن است قابل افتراق از سرماخوردگي، برونشيت پنوموني ويروسي و بيماري حاد دستگاه تنفسي فوقاني نباشد.
وي با اشاره به راههاي انتقال بيماري آنفلوانزا خاطرنشان كرد: مهمترين راهاي انتقال در محيطهاي بسته و پرجمعيت چون اتوبوس، مدارس، خوابگاهها و ديگر محيط ها و از طريق تنفس با ترشحات آلوده خواهد بود.
نظريپويا با اشاره به اهميت واكسن آنفلوانزا اظهار كرد: واكسن آنفولانزا بيش از 60 سال است كه در دسترس عموم قرار گرفته و در كاهش بستري شدن و پيشگيري از مرگ افراد بسيار تأثيرگذار بوده است.
وي با اشاره به توصيه استفاده از واكسن آنفلوانزا نسبت به گروههاي در معرض خطر اذعان كرد: واكسن آنفولانزا نسبت به گروههايي كه در معرض خطر ابتلاي آنفلوانزا در آنها با عواقب سنگين همراه است ميتواند مؤثر باشد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان همدان ابراز كرد: بيماران ضعيف، ناتوان، سالمندان بالاي 60 سال، بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن، افراد داراي نقص سيستم ايمني و مصرفكننده كورتون، كودكان و نوجوانان به خصوص كودكان 6 تا 23 ماهه و زنان باردار كه سه ماهه دوم و سوم حاملگي آنها مقارن با فصول شيوع آنفلوانزا باشد در زمره گروههاي در معرض خطر هستند.
وي با اشاره به بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن افزود: بيماران مزمن، بيماران (ريوي، قلبي عروقي، كليوي، متابوليك) مانند آسم، بيماري قلبي و عروقي، نارسايي مزمن كليه، ديابت و تالاسمي هستند.
نظريپويا در ارتباط با گروههاي داراي مشاغلان خاص و در معرض ابتلا به بيماري آنفلوانزا اظهار كرد: شاغلان مراكز بهداشتي درماني، اورژانسها و مراكز درماني ساكنين آزمايشگاهها و كاركنان آنها ميتوانند نسبت به تزريق واكسن آنفولانزا با شروع فصول سرما اقدام كنند.
وي پيشگيري از بيماري آنفلوانزا را مهم دانست و افزود: انجام واكسيناسيون نسبت به گروههاي مذكور، رعايت نكات بهداشتي، استراحت و مصرف مايعات در زمان ابتلا و عدم حضور در اماكن شلوغ ميتواند در مواجه نشدن با بيماري آنفلوانزا مؤثر باشد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان همدان خاطرنشان كرد: عدم روبوسي با همه افراد اعم از سالم و بيمار و استفاده از دستمال كاغذي به هنگام عطسه و سرفه و دفع آن در كيسه زباله ميتواند ايمني افراد را در مقابل بيماري آنفلوانزا تا حدودي تضمين كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در گفتوگو با فارس با اشاره افزايش ابتلا به آنفلوآنزا افزود: آگاه كردن مردم در ارتباط با اين بيماري ميتواند در پيشگيري از آن مؤثر باشد.
حسين عرفاني ادامه داد: آنفلوانزا مسئلهاي است كه نه بايد بزرگنمايي و نه كوچكنمايي شود، اما با رعايت نكات بهداشتي و مراجعه به پزشك ميتوان مانع از ابتلا به آن شد.
وي از وجود 112 پايگاه ديدهور در راستاي بررسي آنفلوآنزا در جهان خبر داد و افزود: با وجود پايگاه ديدهور در دانشگاه علوم پزشكي تهران چندين پايگاه نيز زير نظر اين دانشگاه در ساير استانها فعال است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان با بيان اينكه پايگاه ديدهور همدان در استان كرمانشاه فعال است، از افزايش موارد مشكوك ابتلا به آنفلوآنزا طي آذرماه امسال در همدان خبر داد.
صحبتهاي صورت گرفته با همشهريان نيز چنين نمود ميكرد كه تحمل بيماري آنفلوانزا براي آنها بسي دشوار است.
خانمي به نام شهلا سماواتي از درد دستها و پاهايش در ابتلا به اين بيماري سخن گفت و ادامه داد: سال گذشته در اثر ابتلا به بيماري آنفلوانزا به مدت دو ماه در انجام كارهاي روزانه خود با مشكل مواجه شدم و بستري بودن من در خانه و تحمل درد دست و پاها بسيار بغرنج بود.
خانم صالحي با تأكيد بر ضعف سيستم بدن خود در مقابل با بيماري آنفلوانزا افزود: رژيم خودسرانه من ابتلاي به بيماري سرماخوردگي و آنفلوانزا را آسانتر از سالهاي قبل رژيم كرده است.
آقاي ستاري اما با پوشش لباس گرم و زياد اشاره به ايمني خود در مسير ابتلا به سرماخوردگي داشت.
بايد گفت آنفلوانزا و سرماخوردگي در مسير فصول سرما غولهاي مهارنشدني نيستند و راست گفتهاند از ماست كه بر ماست.
---------------------------
زهره عباسي صالح
-------------------------
انتهاي پيام/89026/ش40
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]