واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدثبات و تعادل قيمت ارز انتظار صنعتگران همدان از دولت
بخش صنعت براي اتفاقات خوب در حوزه توليد نيازمند بسترهايي است كه واقعي كردن قيمت ارز يكي از اين اقدامات است؛ دولت بايد قيمت ارز را واقعي كرده و البته به تعادل برساند تا آينده اقتصادي، شفاف و قابل پيشبيني باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس در همدان، در چند سال اخير بسياري از واحدهاي صنعتي با چالشهاي بسياري رو به رو شدند كه در نتيجه آن قسم اعظمي از ظرفيت توليد خود را از دست دادند.
اتفاقي كه براي صنعت رخ داد همزماني قانون هدفمندي يارانهها و البته وضع تحريمهاي بينالمللي بود كه باعث شد شوك بزرگي به صنعت وارد شود.
وارد شدن هر گونه شوك به بخشي كه همواره مايل است در ثبات بوده و كمتر دچار دگرگوني شود، اثرات بسياري به بار خواهد آورد.
در اين ميان صنعتگران استان همدان نيز با توجه به شرايط موجود در كشور، متحمل ضررهايي شدهاند كه براي روشن شدن شرايط فعلي استان و البته راهكارهايي كه با تمسك جستن به آن ميتوان به رونق اقتصادي رسيد با تعدادي از كارشناسان و مسئولان بخش خصوصي و دولتي در استان به گفتوگو نشستيم.
معاون برنامهريزي، توسعه و فناوري سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در گفتوگو با فارس گفت: مشكل عمدهاي كه در حوزه صنعت براي فعالان اقتصادي به وجود آمده، فاصله زياد مقدار سوددهي با ميزان سرمايهگذاري است.
عليرضا متين ادامه داد: اگر يك سرمايهگذار 2 ميليارد تومان هزينه كند و يك ميليارد هم براي سرمايه در گردش تهيه كند، 5 تا 6 ميليون تومان سود به دست ميآورد كه اين نكته باعث بيرغبتي سرمايهگذار در حوزه صنعت ميشود.
وي افزود: علاوه بر اين بايد به سود تسهيلات بانكي كه از 14 درصد به 21 تا 25 درصد براي بخش توليد رسيده نيز اشاره كرد كه باعث شده توجيه اقتصادي صنعت براي سرمايهگذار از بين برود.
معاون برنامهريزي سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: افزايش قيمت دلار باعث ايجاد چالشي بزرگ در خصوص قيمت تمام شده محصولات داخلي شده و بر اثر آن توليد داخل نيز قابليت رقابت با كالاي خارجي را از دست داده است.
وي افزود: اگر بخواهيم خوشبينانه به شرايط توليد در داخل نگاه كنيم بايد بگوييم 35 تا 55 درصد خطوط توليد از داخل كشور و 70 درصد ماشينآلات از خارج كشور تأمين ميشود.
متين ادامه داد: اين فرسودگي خطوط توليد با افزايش قيمت محصول منجر به كاهش روند و ميزان توليد ميشود كه در نهايت كالاي داخلي نخواهد توانست با مشابه خارجي رقابت كند.
وي با بيان اينكه وجود معوقات بانكي نيز به ساختار توليد، زيان بسياري رسانده، ابراز كرد: اين موضوع در برخي از موارد به تعطيلي كارخانه رسيده و در جاي ديگر مانع تعلق گرفتن تسهيلات سرمايه در گردش به برخي ديگر از واحدهاي توليدي شده است.
معاون برنامهريزي سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان تشريح كرد: بسياري از واحدهاي توليدي مطالبات سنگيني از نهادهاي دولتي داشتهاند كه باعث شده كارخانهها نتوانند نقدينگي مورد نياز خود را تأمين كنند، در حالي كه بايد سر هر ماه قسط و سود تسهيلات اخذ شده را به بانك بپردازند.
وي گفت: با توجه به ركود واحدهاي توليدي، پيشنهادي ارائه داديم كه بر مبناي آن واحدهايي كه كمتر از 10 نفر اشتغال ايجاد كرده از چرخه قانون كار خارج شوند.
متين ادامه داد: اين راهكار در ابتدا يك تنش ايجاد خواهد كرد اما بخش عظيمي از سرمايههاي سرگردان به توليد بازخواهد گشت.
وي افزود: اگر اين پيشنهاد عملي شود، در صنعت استان جهش بزرگي صورت ميگيرد چراكه بسياري از افراد به دليل برخي از قوانين دست و پاگير كار، از سرمايهگذاري دوري ميكنند.
معاون برنامهريزي سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان اضافه كرد: راهكار ديگر، كاهش پروسه زماني گشايش اعتبار اسناد (LC) براي واردات مواد اوليه و ماشينآلات خطوط توليد است زيرا اين پروسه كه 5 تا 6 ماه به درازا ميانجامد، باعث راكد ماندن خط توليد كارخانهها ميشود.
وي تصريح كرد: پيشنهاد ديگر براي رونق توليد، ارائه تسهيلات ويژه براي نوسازي ماشينآلات خطوط توليد است چراكه اگر بازسازي و نوسازي خطوط توليد صورت نگيرد عمر مفيد واحد توليدي به اتمام رسيده و ضربه بزرگي به بدنه صنعت وارد ميشود.
متين گفت: پيشنهاد ديگر ما به وزير صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفتن تسهيلات براي اتمام طرحهاي صنعتي نيمهتمام است.
وي تأكيد كرد: اگر اين پيشنهادات عملي شود شاهد يك حركت سنجيده در صنعت خواهيم بود.
نايب رييس اتاق بازرگاني صنايع، معادن و كشاورزي استان همدان نيز در گفتوگو با فارس اظهار كرد: مشكلاتي كه بخش صنعت از گذشته به صورت زنجيروار ادامه داشته به طوري كه بخشي از مشكلات به صورت ملي و برخي نيز منطقهاي، بخش صنعت را آزار ميدهد.
مسعود خيري تصريح كرد: در حال حاضر مشكل كمبود نقدينگي باعث شده واحدهاي توليدي نتوانند با تمام ظرفيت خود به فعاليت بپردازند و براي تأمين مواد اوليه دچار مشكل شوند.
وي ادامه داد: به دليل انقباضي عمل كردن بانكهاي دولتي، واحدهاي توليدي به سمت بانكهاي خصوصي رفته و تسهيلات سرمايه در گردش را با سودهاي هنگفتي دريافت كنند.
نايب رييس اتاق بازرگاني صنايع، معادن و كشاورزي استان همدان ابراز داشت: از ديگر مشكلات صنعت قيمت مواد اوليه توليد بوده كه علاوه بر نداشتن ثبات تا سه برابر افزايش يافته است؛ البته به تدريج دامنه بيثباتي در حال كاهش بوده و يك ثبات نسبي روي داده است.
وي با اشاره به اينكه نوسان قيمت دلار يكي از اتفاقات مهم اين دوران است، گفت: البته اين اتفاق يك فرصت براي واحدهاي صادراتي و يك تهديد براي واردات كشور ايجاد كرده است.
خيري ادامه داد: ما پيشنهاد داديم كه قيمت ارز واقعي شود چراكه تمام سرمايهگذاران خواهان ثبات و تعادل در قيمت ارز هستند.
وي نوسازي ماشينآلات واحدهاي توليدي را معضل اصلي بخش صنعت دانست و تصريح كرد: با شرايط فعلي، قيمت واردات ماشينآلات گران تمام شده به نحوي كه اگر در سال گذشته براي واردات ماشينآلات x ريال نياز بود امسال به 3x ريال نيازمند هستيم.
نايب رييس اتاق بازرگاني صنايع، معادن و كشاورزي استان همدان گفت: اگر دولت برنامههاي حمايتي درباره اجراي طرح توسعه واحدهاي توليدي و ماشينآلات جديد ارائه دهد ميتوان به آينده توليد بيش از پيش اميدوار بود تا واحدهاي توليدي قابليت رقابت با كالاهاي خارجي را از دست ندهند.
وي تأكيد كرد: يكي از مواردي كه باعث شده بخش توليد نتواند به طور كامل فعاليت كند عدم پرداخت بدهيهاي دولتي بابت دريافت خدمات به كارخانهها به دليل كمبود اعتبار است به نحوي كه كارخانهها مبالغ هنگفتي از دولت مطالبه دارند و از طرف ديگر بابت تسهيلات دريافتي به بانكها مقروض هستند.
خيري تأكيد كرد: براي بهبود شرايط اقتصادي بايد فضاي كسب و كار باعث تشويق كار، تلاش و سرمايهگذاري شود تا كار اساسي صورت بگيرد.
در بررسي سخنان بخش خصوصي و دولتي به اين نتيجه ميرسيم كه بروز مشكلات عديده در حوزه توليد باعث شده كه نگاههاي بخش خصوصي و دولتي به يكديگر نزديك شود و همه به دنبال يك راه براي حل مشكلات پيش رو باشند.
يگانگي ديدگاههاي دولتيها و صنعتگران نشان ميدهد در آينده بايد در انتظار وقوع اتفاقات خوب در حوزه اقتصاد بود.
---------------------------
گزارش از: الهام شهابي
---------------------------
انتهاي پيام/89001/ب۴۰
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]