واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تجاري سازي علم و فناوري به آيين نامه ارتقاي اساتيد دانشگاه وارد شود
معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي با تاكيد بر لزوم توجه به تجاري سازي در دانشگاه ها گفت: اين امر بايد در آيين نامههاي ارتقاء اعضاي هيات علمي وارد شود تا اساتيد دانشگاه ها در اين زمينه بتوانند ايفاي نقش كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر شجاع احمدوند در چهل و چهارمين گردهمايي معاونان پژوهش و فناوري دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري با تاكيد بر لزوم توجه به تجاري سازي افزود: اين امر بايد در آيين نامههاي ارتقاء اعضاي هيات علمي نيز وارد شود تا اساتيد دانشگاه ها در اين زمينه بتوانند ايفاي نقش كنند. اين در حالي است كه در آيين نامه ها به امر مشاركت اساتيد دانشگاه ها در تجاري سازي توجه نشده است.
معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته در سال هاي اخير در زمينه رفع نيازهاي كشور از طريق پايان نامه ها و رساله ها اظهار داشت: علي رغم تاكيدات انجام شده در اين زمينه ولي تصويري از نيازهاي اساسي كشور در اختيار نداريم.
وي با بيان اينكه در سال هاي اخير گرايش به سمت كمي سازي بوده است، ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبايي در حال حاضر 39 نشريه علمي- پژوهشي دارد و در برخي از دانشگاه ها نيز شاهد رشد 200 برابري نشريات علمي هستيم كه اين امر موجب كاهش سطح مقالات علمي و ايجاد مشكلاتي مي شود.
احمدوند ادامه داد: يكي از منطق هاي جاري در تجاري سازي دستاوردهاي علمي از يك سو محرمانه نگه داشتن نتايج مطالعات از رقبا و از طرف ديگر شرط رشد علمي دانشگاه ها، تعداد انتشار مقالات علمي در نشريات ISI است اين در حالي است كه در كشورهاي ديگر تا شش ماه و يا بيشتر اجازه انتشار نتايج مطالعات داده نمي شود.
وي با تاكيد بر اينكه براي ارزيابي معاونان پژوهشي دانشگاه ها شاخصي تعريف نشده است، خاطر نشان كرد: براي ارزيابي عملكرد معاونان آموزشي شاخص هايي چون تعداد پذيرش دانشجويان در مقاطع تحصيلات تكميلي و تعداد تجهيزات آموزشي تعريف شده است ولي براي ارزيابي عملكرد معاونان پژوهشي دانشگاه ها شاخص دقيقي وجود ندارد كه اين امر موجب شده است كه گاهي اوقات معاونان پژوهشي بيكارترين معاونان در دانشگاه ها باشند. لازم است تا كارگروهي براي بررسي اين امر تشكيل شود.
معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي با ابراز تاسف از اينكه استادان اغلب علاقمند هستند تا پروژه هاي تحقيقاتي فردي را انجام دهند، يادآور شد: اين امر موجب مي شود كه دانشگاه ها در اجراي پروژه هاي تحقيقاتي مشاركت نداشته باشند و در نهايت بر تجاري سازي دستاوردها نيز اثر خواهد گذاشت.
احمدوند با تاكيد بر لزوم تعيين وظايفي براي اساتيد در حوزه هاي پژوهشي اظهار داشت: تعريف وظايف پژوهشي براي اساتيد منجر به پيوند ميان آموزش و پژوهش و پربار شدن كلاس هاي درس ميشود.
وي با انتقاد از تبديل وضعيت دانشجويان خارج به داخل خاطر نشان كرد: اغلب اين دانشجويان جزء دانشجويان ضعيف دانشگاه هاي كشور بودند كه با سرمايه اي جذب دانشگاه هاي خارج شدند و با آمدن به كشور درخواست ادامه تحصيل در دوره دكتري از بهترين دانشگاه هاي تهران و يا استان ها دارند كه زمانيكه اين دانشجويان در كنار دانشجويان پذيرفته شده از طريق آزمون هاي سراسري قرار مي گيرند تفاوت بسيار فاحش است از اين رو بايد براي بهينه كردن اين وضعيت اقداماتي صورت گيرد.
كد خبر: 2196971
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۷:۲۸
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]