واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: انتخاب درس زبان فارسي در لاهور پاكستان بيانگر عظمت فرهنگ فارسي
عظمت فرهنگ فارسي به گفته رئيس فرهنگستان زبان وادبيات فارسي به اندازهاي است كه در نيمسال فعلي در شهر لاهور 186 هزار دانشجو درس اختياري زبان فارسي را انتخاب كردند.
به گزارش خبرنگار حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران ، مراسمي امروز با عنوان تقدير از پژوهشگران برتر ورونمايي از آثار و دستاوردهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در حسينه الزهرا اين سازمان برگزار شد.
غلامعلي حداد عادل، رئيس فرهنگستان زبان وادبيات فارسي ياد شهيد حجتالاسلام و المسلمين انصاري را به عنوان آخرين شهيد از شهداي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گرامي داشت و گفت: من در جمع شما خود را ميهمان و بيگانه فرض نميكنم و هميشه با شما دور و نزديك در ارتباط بودم مخصوصاً به اعتبار زبان و ادبيات فارسي وقتي صحبت از اقتدار ملي به ميان ميايد اذهان ابتدا به فكر اقتدار نظامي اقتصادي و سياسي ميافتند اما در اين ميان نبايد از اهميت اقتدار فرهنگي غافل شد.
حداد عادل در ادامه بيان داشت: اقتدار فرهنگي مخاطباني از قشر فرهيختگان دارد و كشوري كه در كشورهاي ديگر اقتدار فرهنگي داشته باشد جاي خود را در دل و انديشه فرهيختگان بازي ميكند.
به گفته ي رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي باز شدن جاي يك كشور در دل و انديشهي فرهيختگان كشورهاي ديگر به منزلهي سكوي پهني است كه مي توان بقيه بنا را بر روي آن استوار كرد.
وي اظهار داشت: سرمايهي ديپلماسي عمومي كه امروزه براي همه ي دولتها اهميت پيدا كرده فرهنگ بوده و بهترين وسيله براي فعاليت در ديپلماسي عمومي تلاشهاي فرهنگي است.
حداد عادل در ادامه با تاكيد بر اينكه رايزنان فرهنگي و همكاران آنان بايد شم فرهنگي داشته باشند تصريح كرد: اين رايزنان بايد اهل هنر باشند و فرق هنري و بي هنري را بدانند و اين ضرورت دارد كه با تاريخ كشورشان آشنا بوده و اهل زبان و ادب باشند.
بنا بر گفتههاي حداد عادل فرهنگي بودن رايزنان فرهنگي شرطي براي فرهنگي تر شدن آنها در طول ماموريتشان و ارتقاي غناي فرهنگ داخلي است.
رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي در ادامه گفت: كم و بيش شاهد رشد در زمينهي آشنايي رايزنان با فرهنگ هستيم. عظمت فرهنگ فارسي را جايي در مي يابيم كه با سنگ اندازيهاي متعدد در زمينه حضور ايران در شبه قاره و جايگزيني آن با زبان عربي در دروس مدرسههاي پاكستان در نيم سال فعلي در شهر لاهور و حومهي آن 186 هزار دانشجو درس اختياري زبان فارسي را انتخاب كردهاند و در استان پنجاب نيز بيش از 300 هزار نفر درس زبان فارسي ميخوانند.
حداد عادل در پايان به گلههاي برخي از كاركنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خصوص استقلال بنياد سعدي از اين سازمان اشاره كرده و تصريح كرد: بنياد سعدي بازوي سازمان فرهنگ و ارتباطات است و طرحي براي آن در نظر گرفته شده شكل دهي سازماني با 300 سمت فرهنگي زير نظر رايزني فرهنگي در خارج از كشور است.
گفتني است كه در بخشي از سخنان حداد عادل به رفتن موجود زنده به فضا در هفتهي گذشته بر خلاف باور برخي كه در صورت ميمون نگاه مي كنند تا بفهمند كه آيا واقعاً به فضا رفته يا نه اشاره شد و آمد كه اين موضوع واقعيت دارد.
لازم به ذكر است كه از مهمانهاي ديگر حاضر در مراسم تقدير از پژوهشگران برتر و رونمايي از آثار و دستاوردهاي پژوهشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي مي توان به آيتالله محسن اراكي دبير كل مجمع تقريب مذاهب اسلامي و خرم شاد رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اشاره كرد.
انتهاي پيام/ص
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]