واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 900 داستان كوتاه به جايزه ادبي يوسف رسيد/ گمنامي شهيد ملكشامران براي دبير جايزهاي به نام اين شهيد!
دبير ششمين جايزه ادبي يوسف با اظهار بياطلاعي و ناآشنايياش با نام شهيد يوسف ملكشامران كه اين جايزه به اسم وي نامگذاري شده است، از ارسال بيش از 900 داستان كوتاه براي داوري در اين جشنواره خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبري ششمين جشنواره ادبي داستان كوتاه دفاع مقدس (جايزه ادبي يوسف) صبح امروز دوشنبه 25 آذر در محل ساختمان راهيان نور برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، گلعلي بابايي رئيس سازمان هنري و ادبيات دفاع مقدس بنياد حفظ آثار در سخناني با اشاره به تاسيس اين جايزه ادبي در سال 85 اظهار كرد: جايزه يوسف با همت جمعي از فعالان ادبيات كشور و با محوريت مرحوم اميرحسين فردي پايهگذاري شد و محل بروز و معرفي چهرههاي جوان و مستعد بسياري در عرصه قصهنويسي دفاع مقدس قرار گرفت.
وي افزود: شهيد يوسف ملكشامران كه اين جشنواره به نام اوست، يكي از برادران بسيجي نويسنده بود كه جداي از عرصه دفاع مقدس دستي هم به قلم داشت و البته در عمليات الي بيتالمقدس به شهادت رسيد و اين جشنواره نيز به دليل تجليل از او به نامش نامگذاري شده است و اميدواريم از اين پس نيز به صورت سالانه و دو سالانه ادامه پيدا كند.
بابايي همچنين از برپايي مراسم اختتاميه اين دوره از جشنواره در هفته پاياني بهمن خبر داد.
در ادامه اين نشست خبري رحيم مخدومي در سخناني با بيان اينكه اين جشنواره ادبي بايد از مظلوميت درآيد، گفت: من خودم تا به امروز نام شهيد ملك شامران را نشنيده بودم و خيلي هم سعي كردم اطلاعاتي در موردش به دست بياورم، اما نشد و اين به معني آن است كه بايد از اين نويسنده در اين جشنواره مظلوميتزدايي شود.
وي ادامه داد: جايزه ادبي يوسف نام بامسمايي دارد كه يادآور نام يوسف پيامبر در قرآن است كه خود نماد داستان به شمار ميرفت و اميد داريم اين همنامي بر رونق جشنواره نيز بيفزايد.
اين نويسنده در ادامه داستان كوتاه را به دليل سرعت عمل قابل توجه خود گونهاي ادبي ناميد كه به سرعت توليد و نقد ميشود و در نتيجه ميتواند جريانسازي ادبي كند و افزود: در مقايسه با داستان بلند و رمان، داستان كوتاه مستمسك خوبي براي ارتباط با مخاطبان ادبيات است و البته بايد عرض كنم كه بسياري از نويسندگان صاحبنام عرصه داستاننويسي دفاع مقدس هم در سالهاي دور از همين جشنواره به جامعه ادبي ما معرفي شدند و اين به معناي آن است كه جايزه ادبي يوسف در سالهاي گذشته توانسته جريانسازي كند.
مخدومي افزود: ششمين جايزه ادبي يوسف تا پايان آذرماه به دريافت آثار ادامه خواهد داد. امسال در دو بخش به دريافت آثار پرداختهايم؛ نخست آثار توليدي كه حاصل نگارش نويسندگان براي ارسال به جشنواره است و ديگري آثار چاپ شده توسط نويسندگان ما كه در قالب كتابهايي در دو سال گذشته منتشر شده است تا امروز براي اين موضوع با 70 ناشر ارتباط گرفتهايم و 72 كتاب به دبيرخانه ما رسيده است كه از ميان آنها 64 عنوان كتاب به موضوع دفاع مقدس مرتبط و 533 داستان از ميان آنها استخراج و مورد داوري قرار گرفت كه البته اين فرآيند تا آخر آذرماه نيز ادامه دارد. در بخش اصلي هم 380 داستان از 180 نويسنده به دبيرخانه ما رسيده است.
دبير ششمين جايزه ادبي يوسف در ادامه به معرفي داوران اين دوره از اين جشنواره پرداخت و گفت: در بخش آثار منتشر شده آقاي خسرو باباخاني به عنوان سرداور و آقايان محمدعلي قرباني، محمدرضا شرفي خبوشان، راضيه تجار و جهانگير خسروشاهي به عنوان داور انتخاب شدند. در بخش آثار تأليفي نيز آقاي عباس جعفري مقدم به عنوان سرداور و آقايان محمدحسن ابوحمزه، احمد شاكري، كامران پارسينژاد، فيروز زنوزي جلالي و محسن پرويز در كنار خانم ساماني به عنوان داور به فعاليت خواهند پرداخت.
مخدومي همچنين از انتشار كتابي با موضوع نقد و بررسي آثار پنج دوره گذشته اين جايزه ادبي خبر داد و گفت: 17 داستان كوتاه برگزيده در پنج دوره گذشته جايزه در اختيار آقاي محمدرضا سرشار قرار گرفته تا توسط تيمي كه ايشان تشكيل ميدهند، نقد رويشان نوشته شود. همزمان با اختتاميه جشنواره كتابي شامل اين آثار و نقدهاي تهيه شده توسط اين تيم رونمايي خواهد شد.
وي در پايان در مورد جوايز اين دوره از جشنواره ادبي يوسف گفت: در بخش آثار چاپي نفر اول، سه ميليون تومان و نفرات دوم و سوم به ترتيب دو و يك ميليون تومان جايزه دريافت خواهند كرد. در بخش آثار ارسالي نيز نفر اول، سه ميليون تومان و نفرات دوم و سوم نيز به ترتيب 2.5 و دو ميليون تومان جايزه دريافت خواهند كرد. ضمن اينكه جايزه نفرات تقديري نيز 800 هزار تومان خواهد بود.
كد خبر: 2196596
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۲:۱۱
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]