واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: پيشنهاد توكلي براي تخصيص بودجه عمراني
نماينده مردم تهران در مجلس در رابطه با رويكرد دولت در تخصيص اعتبارات طرحهاي عمراني گفت: دولت بايد از شاخصهاي تركيبي براي توزيع بودجههاي عمراني استانها استفاده كند.
مهر: احمد توكلي در گفتگوي با برنامه زنده تلويزيوني پايش افزود: اين جهت گيري دولت در اختصاص منابع به پروژه هاي داراي پيشرفت فيزيكي و جلوگيري از اختصاص بودجه به روش قطره چكاني به طرحهاي عمراني قابل ستايش است اما ايراداتي نيز دارد.
اين نماينده مجلس گفت : اعتراض نمايندگان به بودجه به دليل رفتار اشتباه تاريخي ما است كه اصولا كلنگ زياد ميزنيم. با فشارهاي سياسي تصميم ميگيريم كه پروژهها آغاز شود كه خيلي از پروژهها توجيه اقتصادي و اجتماعي ندارد و به دليل طولاني شدن هزينههاي بسيار سنگيني به اقتصاد ملي تحميل ميكند و وقتي اين پروژه ها آغاز مي شوند، بيش از ظرفيت مالي دولت هستند و باعث مي شود دوره اتمام پروژه ها نيز زياد شود.
نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: دولت بايد از شاخص هاي تركيبي براي توزيع بودجه هاي عمراني در استانها استفاده كند. منطق مي گويد كه بايد طوري منابع محدود را به نيازهاي نامحدود تخصيص بدهيم كه حداكثر بازدهي را داشته باشد. رويكرد كنوني دولت زود به ظرفيتسازي منجر مي شود ولي چند نقص دارد.
وي تصريح كرد: به دليل سابقه ناعادلانه تخصيص منابع برخي استانها، طرحهاي با پيشرفت فيزيكي بالاي 80 درصد بيشتري دارند كه با اين ملاك منابع بيشتري به اين استانها مي رسد.
توكلي افزود: ما بايد نگاه ملي داشته باشيم و از نگاه منطقه اي محض فاصله بگيريم. منافع منطقه اي بايد در ذيل منافع ملي دنبال شود.
اعتراض نماينده اهواز به نوبخت
ناصر سوداني، نماينده مردم اهواز هم در مورد استعفاي نمايندگان خوزستان گفت: استعفاي نمايندگان خوزستان بغضي بود كه در گلو بوده و بهانهاي به دست آمد تا اين بغض بتركد و بيان درد مزمن نامهرباني با استان خوزستان و نگاه غيرعادلانه است.
وي با بيان اينكه ما نمايندگان در مقابل مردم خجلت زده هستيم و توان پاسخ دادن به مطالبات به حق آنها را نداريم، اظهارداشت: به نسبت درآمدزايي كشور و به نسبت توان و ظرفيت كشور استان خوزستان مورد توجه قرار نگرفته است. آيا توسعه نيافتگي استاني را كه يك بخش اعظمي از كل درآمدهاي كشور را تامين مي كند، مسئولان در طول اين مدت مشاهده كرده اند؟
سوداني در ادامه در رابطه با علت اعتراض نمايندگان خوزستان به بودجه سال 93 تصريح كرد: در رابطه با تملك دارايي هاي سرمايه اي ملي در كل كشور ما كاهش 34 درصدي را داشتيم ولي در خوزستان 39.5 درصد كاهش داشتيم. وصول درآمدها به طور متوسط در كشور 28.2 درصد است ولي در خوزستان 57 درصد است كه بايد مردم آن را تامين كنند. آنجايي كه افزايش درآمدي براي دولت هست استان خوزستان بايد 57 درصد بدهد و آنجايي كه بايد منابع بگيرد ، كاهش چمشگيري داشته است.
وي گفت: ما در گذشته دو درصد نفت را در مجلس تصويب كرديم ولي اكنون دو درصد نفت را كه جنبه استاني دارد و بايد براي تكميل طرح هاي استاني هزينه بشود را براي پرژوه هاي ملي اختصاص داده اند.
نماينده مردم اهواز در مجلس افزود : دولت بر خلاف قولي كه داده بود و قبل از اينكه ما را قانع كند براي انتقال آب كارون در بودجه 93 اعتبار خاصي پيش بيني كرده است ، ضمن اينكه تاكنون بعد از 45 روز كسي به مسموميت مردم خوزستان پاسخي نداده است. با اين روند اختصاص بودجه ما تا 50 سال ديگر بايد منتظر تكميل طرحهاي عمراني خوزستان باشيم؟
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]