واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس:استانهاي برخوردار در لايحه بودجه برخوردارتر و محرومها محرومتر شدهاند
عضو كميسيون برنامه و بودجه گفت: افزايش 40 درصدي درآمد در حالي براي استان چهار محال و بختياري در نظر گرفته شده است كه اين استان با توجه به كارخانهها و سيستمهاي اقتصادي فعال قادر به درآمدزايي تا اين اندازه نيست.
سيد سعيد زمانيان عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس و در پاسخ به اين سؤال كه رويكرد لايحه بودجه سال 93 انبساطي است يا انقباضي، گفت: حجم نقدينگي در بودجههاي عمراني و پروژههاي ديگر كمتر شده است اما هزينههاي جاري افزايش يافته است لذا به نظر ميرسد لايحه بودجه سال 93 انقباضي است.
وي افزود: بودجه 93 هنوز يك لايحه است و بايد در كميسيونهاي تلفيق، برنامه و بوجه و كميسيونهاي تخصصي ديگر روي آن كار شود.
عضو كميسيون برنامه بودجه اظهار داشت: در خصوص لايحه بودجه آن چيزي كه مدنظر دولت است ارائه شده ولي نظر مجلس در اين باره حتما بايد تأمين شود.
زمانيان گفت: در رابطه با برخي از استانها مثل استان چهار محال و بختياري 35 درصد كسر بودجههاي عمراني ظلم به اين استان است و در ارتباط با اين قضيه به نظر ميرسد بايد تغيير در رديفها و اعتبارات مربوط صورت گيرد.
وي افزود: با اينگونه تخصيص بودجه به استانها، استانهاي برخوردار، بهرهمندتر و استانهاي محروم محرومتر ميشوند و اين عدالت نيست.
عضو كميسيون برنامه و بودجه در خصوص اعتراض تعدادي از نمايندگان به عدم تخصيص كافي بودجه عمراني به استانهاي مربوطهاشان و اينكه آيا اين نوع اعتراضات گروهي نمايندگان منطقي است،گفت: مباحث ملي حتما بايد در اولويت اول مجلس قرار گيرد، اما مباحث ملي كه منافع كل كشور را تأمين ميكند.
زمانيان تصريح كرد: در لايحه بودجه 93 اعتبارات به پروژههايي تخصيص داده شده كه 80 درصد به بالا پيشرفت داشتهاند و از آنجايي كه استانهاي برخوردارتر در كل تعداد بيشتري پروژه دارند بنابراين از اعتبارات بيشتري نيز بهرهمند ميشوند و در مقابل استانها و مناطق محروم و كوچك به دليل اينكه پروژههاي كمتري دارند و برخي پروژههايشان به دليل كمبود اعتبار پيشرفت چنداني نداشته خود بخود با توجه به لايحه بودجه 93 از اعتبارات كمتري برخوردار ميشوند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه در خصوص درآمدهاي پيشبيني شده در بودجه از محل فروش نفت و درآمدهاي حاصل از ماليات و اينكه اين درآمدها تا چه اندازه منطقي است، اظهار داشت: در لايحه بودجه 93 درآمدهاي استان چهار محال و بختياري از 130 هزار ميليارد تومان به 200 هزار ميليارد تومان افزيش يافته است.
زمانيان گفت: اين افزايش 40 درصدي درآمد در حالي براي استان چهار محال و بختياري در نظر گرفته شده است كه اين استان با توجه به كارخانهها و سيستمهاي اقتصادي فعال قادر به درآمدزايي تا اين اندازه نيست.
وي افزود: در لايحه بودجه 93 تا حدي درآمدهاي مالياتي بيش از اندازه پيشبيني شده و بايد اين موضوع در بودجه با توجه به درآمدهاي كشور، وضعيت تورمي و وضعيت ركورد تورمي مدنظر قرار گيرد.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تصريح كرد: هر چقدر روي درآمدهاي حاصل از فروش نفت كمتر سرمايهگذاري شود به نفعمان است و به نظر ميرسد آن چيزي كه الان در لايحه بودجه 93 آمده مناسب است و روي مرز قرار دارد.
زمانيان همچنين در پاسخ به سؤال ديگري درباره در نظر گرفتن رقم 38 هزار ميليارد تومان از سوي دولت در لايحه بودجه 93 براي اعتبارات عمراني و اينكه اين مبلغ تا چه اندازه منطقي است و قابليت جذب دارد، گفت: قسمت عمده آن بدهكاري پيمانكاران است، بدهي پروژههاي نيمه كاره خيلي بالاست، اگر قرار باشد دولت بدهي پيمانكاران را بدهد و كارگاهها را دوباره فعال كنند بايد بيش از اين ميزان نيز اعتبار گذاشته شود.
وي افزود: با توجه به بدهي پيمانكاران و موارد ديگر رقم 38 هزار ميليارد تومان تخصيص داده شده بابت اعتبارات عمراني قابليت جذب دارد ولي اينكه اين مبلغ محقق شود يا خير بايد بگويم خير حاصل نميشود.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در خصوص تعلق 38 هزار ميليارد تومان اعتبار در لايحه بودجه 93 براي هدفمندي يارانهها گفت: دولت بايد در ارتباط با اين قضيه حتما تمهيدات لازم را در نظر بگيرد و احتمالا قصد دارد در سال آينده دهكهاي يارانهبگير را كاهش دهد.
وي اظهار داشت: قطعا اگر دولت بر مبناي سال 92 يعني ماهيانه 45500 تومان يارانه پرداخت كند اين مبلغ جوابگو نيست.
انتهاي پيام/م
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]