واضح آرشیو وب فارسی:موج: با حضور و سخنراني روانپزشك و كارشناس ارشدِ ايدز دفتر u.n.o.d.c در واحد اسلامشهر صورت گرفت:برگزاري سمينار ايدز در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهرخبرگزاري موج -
۲۴ آذر ۱۳۹۲ (۱۴:۳۴ب.ظ)
با حضور و سخنراني روانپزشك و كارشناس ارشدِ ايدز دفتر u.n.o.d.c در واحد اسلامشهر صورت گرفت:
برگزاري سمينار ايدز در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر
خبرگزاري موج - گلاره مستشاري هشدار داد: مهار گسيختگي ناشي از مصرف مواد مخدر، اثر مستقيمي بر افزايش احتمال انتقال ويروس اچ آي وي (ايدز) دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سمينار ايدز، با حضور و سخنراني دكتر گلاره مستشاري، روانپزشك و استاد دانشگاه، كارشناس ارشد كاهش تقاضاي مواد در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ايران، و كارشناس ارشد ايدز دفتر u.n.o.d.c در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر برگزار شد.
دكتر محمودرضا اسفنديار رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر در ابتداي اين سمينار، فرهنگ سازي و مبارزه علمي و سازمان يافته را اولين قدم مبازره با اچ آي وي در كشور دانست و بر انجام فعاليت هايي در اين زمينه در راستاي ارتقاء آگاهي و سلامت و بهداشت جامعه تاكيد كرد.
وي گرايش جوانان به اعتياد و در نهايت ابتلا به بيماري ايدز را هشداري جدي براي كشور تلقي نمود و هشدار داد: اعتياد و ابتلا به ويروس اچ آي وي/ ايدز رابطه اي گره خورد و از هم ناگسيختني دارند، فلذا شناخت و درك بهتر از مشكل، اولين و بهترين گام اساسي در پيشگيري و مبارزه با آن است.
دكتر گلاره مستشاري كارشناس ارشد كاهش تقاضاي مواد در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ايران، در اين سمينار ضمن ابراز نگراني از افزايش آمار ميزان استفاده از محرك هاي نوع آمفتامين در چند سال گذشته در كشور، رابطه ميان استفاده از محرك هاي نوع آمفتامين و عفونت اچ آي وي را يكي از مهمترين نگراني ها در اين زمينه دانست و گفت: استفاده از محرك هاي نوع آمفتامين، علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي سيستم هاي بهداشت عمومي و درمان دارويي بوجود آورده است، رابطه ميان استفاده از محرك هاي نوع آمفتامين و عفونت اچ آي وي يكي از مهمترين نگراني ها در اين زمينه بشمار مي رود.
وي افزود: اگرچه شايع ترين راه استفاده از محرك هاي نوع آمفتامين در ايران تدخيني است، گزارش هاي جديد حاكي بر اين است كه مصرف كنندگان محرك هاي نوع آمفتامين به تدريج به تزريق روي آورده اند. مستشاري ادامه داد: مصرف كنندگان محرك هاي نوع آمفتامين معمولا رفتارهاي جنسي پر خطري همچون رابطه جنسي بدون استفاده از كاندوم، شريك هاي جنسي متعدد و رابطه جنسي گروهي را تجربه مي كنند و اين مسئله بر شدت مشكل مي افزايد.
وي در ادامه درباره ويروس نقص ايمني (اچ آي وي) ايدز، نحوه رشد و تكثير ويروس نقص ايمني در لنفوييتهاي CD4 (گروهي از گلبولهاي سفيد)، راه هاي انتقال ويروس و بويژه راه هاي جنسي انتقال اچ آي وي، و راههاي پيشگيري و كاهش خطر ابتلا به ويروس سخن گفت و از حمايت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ايران به منظور ارتقاء رويكردي علمي پيرامون محرك هاي نوع آمفتامين و اچ آي وي خبر داد.
سخنران ويژه سمينار "ايدز" دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر از رابطه مستقيم مهارگسيختگي ناشي از مصرف مواد مخدر و درجه ابتلا به بيماري ايدز سخن گفت و افزود: مهار گسيختگي ناشي از مصرف مواد مخدر، اثر مستقيمي بر افزايش احتمال انتقال ويروس اچ آي وي (ايدز) از تمام روشهاي انتقال دارد.
وي در خاتمه، كاهش خطر ابتلا، كاهش آسيب پذيري (اجتماعي) و كاهش عواقب منفي همه گيري را سه راهبرد اصلي پيشگيري از ابتلاء به ويروس نقص ايمني/ايدز معرفي كرده و بر كاهش آسيب پذيري از طريق حمايت از جوانان، افزايش دسترسي به خدمات، بهبود ساختارهاي حقوقي و اجتماعي حمايت كننده و كاهش عواقب ابتلا براي فرد و خانواده تاكيد بسيار نمود.
دكتر مسعود حاجي رسولي، عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر و محقق در زمينه ورزش و اعتياد نيز در اين سمينار، آماري از ميزان مرگ و مير ناشي از مصرف مواد مخدر در كشور ارائه داد و گفت: بطور ميانگين، روزانه 11 جوان براثر مصرف مواد مخدر جان خود را در كشور از دست مي دهند و بنابراين متاسفانه اين رقم، سالانه به 4000 نفر مي رسد.
وي در خصوص افزايش آمار گرايش به مصرف داروهاي لاغري با ريشه مت آمفتامين توسط خانمها، سوء مصرف داروهاي محرك توسط ورزشكاران كه بمنظور كاهش وزن و در عين حال احساس پرانرژي بودن و جسارت انجام ميشود؛ و نيز مصرف همين داروها به وسيله دانش آموزان و دانشجويان، بويژه در ايام كنكور و امتحانات، به خانواده ها و والدين هشدار داده و خواستار توجه بيش از پيش مسئولين وآموزش كافي به خانواده ها شد.
اين سمينار با تقدير و اهداي لوح و نشان همياران سلامت به 25 نفر ازكاركنان دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر، كه دوره هاي 5روزه آشنايي با مكانيسم، علل و نشانه هاي اعتياد، روشهاي رايج درماني و مشاوره با مراجعين را با موفقيت طي كرده بودند؛ خاتمه يافت.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]