تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854214835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عمليات ساخت و ساز اوليه‌ي موزه سينماي كودك روبه اتمام است / فاز دوم پروژه در آستانه‌ي آغاز


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عمليات ساخت و ساز اوليه‌ي موزه سينماي كودك روبه اتمام است / فاز دوم پروژه در آستانه‌ي آغاز
فرشته طائرپور مي‌گويد كه «عمليات ساخت و ساز اوليه‌ي سالن مستقل موزه سينماي كودك با مساحت تقريبي دويست متر مربع رو به اتمام است.» همچنين او خبر داد كه،« فاز اول پروژه كه مربوط به نهايي شدن طرح‌ها توسط عسل شاكري و تصويب آن توسط مديريت موزه است انجام شده و اكنون در حال انجام برآورد براي آغاز فاز ٢ پروژه هستيم.»

در ادامه مصاحبه‌ي خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، را با طائرپور به عنوان مديريت پروژه‌ي احياي موزه‌ي سينماي كودك را در باغ فردوس(موزه سينما) مي‌خوانيم.

ايسنا: طرح توجه بيشتر به موزه سينماي كودك به نظر مي‌آيد از سوي شما به مسوولان "موزه سينما" ارايه شده، در چه مقطعي اين پيشنهاد را مطرح كرديد؟

سينماي كودك مي‌توانست جذاب‌ترين بخش موزه سينما باشد

سالن فعلي كودك موزه سينما

طائرپور: اولين‌بار كه در مورد لزوم تكميل و توسعه موزه سينماي كودك با مسئول وقت موزه سينما صحبت كردم،زمان مديريت مرحوم آقاي سليمي بود. در واقع وقتي پس از هديه دادن عروسك‌هاي خرس و قورباغه و مرغ و خروس فيلم «گلنار» به بازديد بخش سينماي كودك و نوجوان در موزه رفتم خيلي توي ذوقم خورد. سينماي كودك مي‌توانست يكي از جذاب‌ترين بخش‌هاي موزه سينما باشد و نبود. با توجه به اندوخته‌هاي قابل توجهي كه سينماي كودك ايران داشت و با در نظر گرفتن تنوع و تعداد بازديدكنندگاني كه از طريق مدارس به تماشاي آن مي‌آمدند، اين بخش از موزه سينما استحقاق آنرا داشت كه در فضايي بزرگتر، با سليقه و چيدماني تخصصي‌تر و طراحي اتفاقات جنبي به آن پرداخته شود، نه اينكه فقط اتاقي كوچك در طبقه زيرين ساختمان به آن اختصاص يابد كه روي ديوارهاي كوتاه و كوچكش، عكس‌هايي از صحنه و عوامل فيلمهاي كودك و توي ويترينش عروسك‌هاي سينمايي و تلويزيوني، ريز و درشت كنار هم چيده شده باشد. شايد كوچكي جا براي مسئولان موزه عذر موجهي داشت اما بي‌ترديد چيدمان همان فضاي كوچك و كيفيت عروسك‌ها مي‌توانست‌خيلي بهتر از آن باشد. برخي عروسكها اصلا سينمايي نبودند و برخي ديگر چنان وضعيت بدي داشتند كه هيچ رغبت و رضايتي را در بازديدكننده ايجاد نمي‌كردند. از همه بدتر وضعيت عروسك خرس فيلم "گلنار" بود كه در اثر نگهداري در شرايط نامناسب، چنان صورتش آسيب ديده بود و تكه-تكه شده بود كه بيشتر مي‌توانست بچه‌ها را به ترس و رقت دچار كند تا تداعي صحنه‌هايي از فيلمي كه ديده بودند. ترجيح مي‌دادم، همان چند عروسك از كارهاي "خانه ادبيات و هنر كودكان" نيز در آن موزه نباشد. همين بي‌رغبتي باعث شد كه تا مدتها ارتباطم را با بخش سينماي كودك در موزه كم كنم و از ارسال ساير عروسكها و حتي عكس‌هاي صحنه و پشت صحنه فيلمهاي "خانه ادبيات و هنر كودكان" به موزه خودداري كنم. البته حق آنست كه اعتراف كنم وقتي انتقاد خود را همراه با اعلام آمادگي براي سرو سامان دادن به وضعيت موزه سينماي كودك -در همان فضاي محدود- به آقاي سليمي دادم، خيلي استقبال كردند، حتي براي شروع اين همكاري كله خرس ديگري براي جايگزيني براي موزه فرستادم، اما متاسفانه گرفتاري‌هاي متعدد ايشان و فوت نابهنگام شان اجازه نداد كه اين توافق به مرحله اجرا در آيد. كله خرس جديد نيز تا ماه‌ها در انبار موزه ماند و همچنان ديدن صورت زخمي و ترسناك خرس قبلي، در هر بازديد داغ دل مرا تازه مي‌كرد.

بخش قابل توجهي از عروسك‌ها زير نظر خانم برومند ترميم شده‌اند

چطور شد كه طرح شما با آقاي پزشك به نتيجه رسيد؟

حدود سه سال پيش در ديداري كه با آقاي پزشك داشتم پس از شرح صحبت‌هايي كه با آقاي سليمي داشتم، مشابه همان پيشنهاد را به آقاي پزشك دادم و اعلام كردم كه هنوز آمادگي دارم كه موزه سينماي كودك را با ياري متخصصان اين حوزه، در قالب هر بودجه‌اي كه ايشان دارند، سرو سامان بدهم. ايشان هم استقبال كردند و نويد آنرا دادند كه در فكر ايجاد فضايي بزرگتر و مستقل براي سينماي كودك هستند كه بهترست كارهاي جدي و اساسي را در آن انجام دهيم. چند ايده براي تصحيح همان فضاي موجود تا آماده شدن فضاي مستقل مطرح شد كه از ميان آنها، ترميم عروسكها و تغيير چيدمان فوريت بيشتري داشتند. قرار شد كه با آماده شدن نسبي فضاي مستقل، اقدامات لازم براي طراحي موزه سينماي كودك نيز آغاز شود. خوشبختانه با سرعت و پيگيري هميشگي آقاي پزشك، به موازات پيشرفت عمليات ساخت و ساز بناي جديد در ضلع شرقي موزه سينما، اتاقي با مساحت تقريبي دوبرابر اتاق قبلي به فضاي كنوني موزه سينماي كودك اضافه شد كه البته فعلا فقط عروسك‌هاي ساخته شده بر اساس كاراكترهاي فيلم "خاله سوسكه" در آن چيده شده‌اند،همچنين بخش قابل توجهي از عروسكها تحت نظر خانم مرضيه برومند توسط عروسك سازان ترميم شده‌اند.

در حال انجام برآورد براي آغاز فاز 2 پروژه هستيم

فضاي مستقل جديد كي آماده مي‌شود؟

خوشبختانه عمليات ساخت و ساز اوليه سالن مستقل موزه سينماي كودك با مساحت تقريبي دويست متر مربع رو به اتمام است و از چندماه نيز پيش به طور همزمان طراحي فضاهاي اين موزه در انطباق با تعاريف كاربردي و امروزي موزه در جهان آغاز شده است. فاز اول پروژه كه مربوط به نهايي شدن طرح‌ها توسط عسل شاكري و تصويب آن توسط مديريت موزه است انجام شده و اكنون در حال انجام برآورد براي آغاز فاز ٢ پروژه هستيم.

بودجه‌ي آن كاملا توسط موزه سينما تامين مي‌شود؟

بله، تمامي هزينه‌ها در اين مرحله توسط مديريت موزه سينما جناب آقاي پزشك و در همكاري با شهرداري منطقه كه در ساخت و ساز اين سالن حمايت‌هاي لازم را انجام داده، تقبل شده است. اما در طراحي موزه مانند اغلب موزه‌هاي موضوعي در دنيا، بخش محدودي با تعاريف طبقه‌بندي شده براي حاميان حقيقي و حقوقي، اعم از سينمايي يا اقتصادي، پيش بيني شده كه بي‌شك مورد استقبال قرار خواهد گرفت و تحقق مراحل بعدي پروژه را سهل‌تر و سريع‌تر خواهدساخت.

از ابتدا قصد داشتيد در صورت توافق براي اجراي پروژه، طراحي آنرا را به دخترتان بسپاريد؟

موقعي كه با آقاي سليمي مذاكره مي‌كردم، نه. در واقع آن‌موقع هنوز نه دخترم در رشته طراحي موزه و نمايشگاه تحصيل كرده بود و نه من اساسا اطلاعي از وجود چنين تخصصي در دانشگاه‌هاي دنيا داشتم. در آن زمان و حتي تا همين چند سال پيش، به طور طبيعي تصورم بيشتر استفاده از طراحان صحنه فيلم‌هاي كودكان - بخصوص كارهاي عروسكي- براي اينكار بود. در پي آن بودم هنرمندي با خصوصياتي مشابه "كامبيز صميمي مفخم"با همان روحيه و ذوق و شناخت پيدا كنم تا با همفكري و همكاري، اين تجربه جديد را به سامان برسانيم. افسوس كه جاي خالي صميمي مفخم در مواجهه با هر اتفاقي كه به كودكان مربوط مي‌شود خود را نشان مي‌دهد. او هنرمند منحصر بفردي در عرصه كارهاي كودكان بود كه هنوز هم كسي نتوانسته جاي خاليش را در همه عرصه‌هاي مختلف سينماي كودك پر كند. در اين فاصله عسل در رشته طراحي نمايشگاه از دانشگاه "اف.آي.تي" در نيويورك فارغ التحصيل شد و وقتي براي حضور در مراسم معرفي پروژه پايان‌نامه فوق ليسانس او به نيويورك رفتم، متوجه شدم كه در طراحي مكان‌هايي چون موزه و نمايشگاه و گالري، موارد تخصصي بسياري وجود دارد كه مازاد بر دانش طراحي فيلم و تئاتر تعريف مي‌شود. وقتي مذاكرات من با آقاي پزشك به مراحل جدي‌تري رسيد بعنوان مدير پروژه، پيشنهاد طراحي موزه سينماي كودك توسط عسل شاكري را به ايشان ارائه كردم و ايشان پس از اطلاع از رزومه و تجربه‌هاي مشابه او در خارج از كشور، نظر موافقشان را اعلام كردند. البته عسل تا پيش از سفر به امريكا تجربيات متنوعي نيز در عرصه‌هاي تحقيقاتي در حوزه سينماي ايران و همچنين طراحي صحنه و صداپيشگي فيلم‌هاي كودكان داشت. او به دليل شغل من نيز از كودكي در پشت صحنه بسياري از فيلم‌هاي كودكان حضور مستمر داشته كه يقينا در كاري كه امروز دارد انجام مي‌دهد، همه اين تجربيات موثر خواهند بود.

هرگز با سينماي كودك خداحافظي نكرده و نخواهم كرد

شما در سالهاي اخير از سينماي كودك به دليل شرايطي كه داشته خداحافظي كرده‌ايد، آيا قصد داريد با احياي موزه كودك دوباره به اين سينما سلام كنيد؟

من هرگز با سينماي كودك خداحافظي نكرده و نخواهم كرد. در بيش از بيست و پنج فيلم سينمايي كه تاكنون در توليد و تهيه آنها نقش داشته‌ام، فقط ٤ فيلم براي مخاطبان كودك يا نوجوان نبوده‌اند. ممكن‌ است شرايط نا امن سرمايه‌گذاري و بيش از آن شرايط آشفته اكران، ميان توليدات من در اين حوزه فاصله انداخته باشد، اما دغدغه و انگيزه كار براي كودكان همواره با من بوده و خواهد بود. عميقا باور دارم كه اهميت توليد فيلمهاي ايراني براي كودكان ايراني و همچنين اهميت نقش سينماي كودك در جريان سينماي ملي ايران، از مواردي هستند كه بايد براي هر مديريت سينمايي، از ضرورت‌ها و فرصت‌هاي مغتنم به حساب آيند. با همين تفكر بود كه سال ٨٨ با پيشنهاد آقاي "اكبر نبوي" كه مسئول وقت سينماي كودك در بنياد فارابي بودند اقدام به ساخت فيلم "نخودي" كردم كه مي‌توانست باعث احياي سينماي كودك شود، اما متاسفانه قرباني سياست‌هاي غلط اكران در آن سال شد و مرا بيش از پيش مطمئن ساخت كه هيچ دغدغه و همتي براي مراقبت از اين نوع سينما در مديران سياست زده وجود ندارد. شايد فيلم‌هايي را با انگيزه حمايت از برخي تهيه‌كنندگان طي چهار سال گذشته ساخته باشند، اما كار اصولي در اين زمينه را نمي‌شناختند. اميدوارم راه‌اندازي موزه سينماي كودك گام موثري در جلب نظر مديريت‌هاي تغيير يافته در ارشاد و فارابي شود و شاهد تجديد حيات اين گونه مهم سينمايي باشيم. بهرحال همين اقدام به مشاركت در تاسيس "موزه سينماي كودك" كه در حال حاضر مهمترين برنامه كاري من براي ماه‌هاي آينده است، بيش از هرچيز نشانه تعلق ماندگار من به سينماي كودك است.

اين موزه چه ويژگي‌هايي خواهد داشت كه آنرا از ساير قسمت‌هاي موزه سينما متمايز خواهد كرد؟

اين موزه با توجه به نقش موثري كه روي رشد فرهنگي و هنري بچه‌هاي ايراني خواهد داشت و چند هدف ارزشمند مانند افزايش دانش و علاقمندي به سينماي كودك، توسعه فرهنگ بازديد از موزه به ويژه موزه‌هايي كه تناسب موضوعي با كودكان دارند را دنبال مي‌كند، صرفا به جمع آوري و ارائه تصاوير، نمادها و عروسكهايي از فيلم‌هاي ساخته شده اكتفا نخواهد كرد و نگاه تاريخچه‌اي در آن، فقط يكي از شاخصه‌ها خواهد بود. خوشبختانه مديريت موزه سينما با تعاريف مورد نظر در طراحي اين موزه، همدلي كامل دارد و از همين مراحل ابتدايي، گروهي از همكاران موزه سينما را براي آشنا شدن با اهداف و مشخصات اين موزه و همراهي در اجراي آن، جهت بهره‌برداري‌هاي بهتر در آينده، در اختيار گروه قرار داده است تا به اتفاق در اين مسير حركت كنند.

دختر ديگر شما غزل، هم در زمينه طراحي صحنه و هم در زمينه بازيگري و دوبله عروسكي تجربه‌هاي زيادي دارد، آيا از او هم در طراحي موزه سينماي كودك استفاده كرده‌ايد؟

در اين مرحله از كار نه. بي‌ترديد تخصصي كه عسل دارد در طراحي موزه كارسازتر است اما بي‌ترديد هم غزل و هم جوانان ديگري كه در سالهاي رونق سينماي كودك و شكل گيري و محبوبيت آن نقش موثر داشته‌اند، در آينده و در فاز ٣ موزه كودك كه به چيدمان نهايي آن مربوط مي‌شود، از ياران و مشاوران پروژه خواهند بود، بخصوص اگر علاوه بر تجربه و خاطره، دانش اين‌كار را هم داشته باشند.

انتهاي پيام

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن