تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842202711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۸ نكته درباره اقتصاد مقاومتي


واضح آرشیو وب فارسی:الف: ۸ نكته درباره اقتصاد مقاومتي
بدون احساس وظيفه در اين امر و اجراي اين امر خطير خط شكن و جريان ساز هرحركتي فقط منجر به تداوم وضع بطئي موجود مي شود و نمي توان از آن انتظاري در حد يك جهش اقتصاد در اقتصاد داشت.

به گزارش تراز، اخيراً مجموعه اي با ۲۷ بندتحت عنوان «سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي وجهاد اقتصادي»از طرف مجمع تشخيص مصلحت نظام به دستگاههاي مختلف جهت اظهار نظر ارسال شده است. اين مجموعه فاقد محور هاي مهمي است كه به اهم آنها در ذيل بطور خلاصه اشاره مي شود:

اولاً مقاوم سازي اقتصاد زمينه رشد و زمينه جهاد اقتصادي است. ثانياً برطرف كردن آسيب هاي فعلي استعداد مقاومت در اقتصاد را افزايش مي دهد. بنابراين شرط لازم و كافي بالابردن سطح مقاوت در اقتصاد بر طرف كردن آسيب هاي فعلي است. اگر قرار باشد يك دونده بر زمين رملي مسابقه را آغاز كند جز درجا زدن قدمي به جلو نخواهد رفت و يا يك خودرو در زمين باتلاقي همگام با هر حركتي بيشتر درگل فرو مي رود و حتي از جا نيز كنده نخواهد شد. ثالثاً يكي از بزرگترين آسيب هاي اقتصاد غلبه بخش دلالي و بازرگاني بر نظام توليد ارزش افزوده است. اگر بخش بازرگاني مهار نشود هيچ سرمايه اي وارد توليد نخواهد شد. نقش مهار كننده تنها و تنها از عهده دولت بر مي آيد .دوم گم شدن نقش كليدي دولت در مديريت اقتصاد است. نفي تصدي گري با نفي حاكميتي دولت خلط شده است, و اين براي كشور بسيار خطرناك است. رقابت پس از برقراري عدالت معنا دارد. رقابت در شرايط ناعدالتي و نابرابري فرصت ها مصداق قانون تنازع بقا در جنگل است و از ديدگاه عدالت اقتصادي در اسلام مردود است. كمترين اثر آن حذف فرصتهاي توليدي و شغلي نوپا و كاهش توليد و افزايش فاصله طبقاتي درآمدي و ثروت است. بايد بندهاي ذيل اضافه و مورد تاكيد قرار گيرد:

۱-تعريف نقش دولت در فرآيند توليد كالاهاي عمومي(Public Goods ) بر اساس اصول مسلّم اقتصاد اسلامي شامل:
- وظيفه اصلي تنظيم بازار
- وظيفه نظارت بر عملكرد بازار وقيمت ها
- وظيفه كنترل و ارزشيابي
- وظيفه تعزيرات مخلّين شرايط بازار
- وظيفه حمايت مجزا از توليد . بايد حمايت از توليد كننده فارغ از اهداف حمايتي از مصرف كنندگان برنامه ريزي شود
- وظيفه حمايت مجزا از مصرف كننده و تامين اجتماعي و بروز رساني قدرت خريد مستضعفين و حقوق ثابت بگيران

۲- اصلاح الگوي مصرف مطلوب
طبق قاعده «تابعيت كليه عوامل بازار از تقاضاي ستانده نهايي» به شيوه مهندسي معكوس، كليه حلقه ها ناخودآگاه و جبراً در جهت توليد و توزيع و عرضه محصولاتي هماهنگ مي شوند كه در الگوي مصرف جا سازي شده اند. در اين روش، فرآيند شكل گيري اين نظام و زنجيره با روش مهندسي معكوس وبا نهادينه سازي حلقه آخر زنجيره يعني «مصرف» آغاز مي شود. براي تغيير الگوي مصرف براساس قانون علت و معلول تمام اجزاي علت بايد تحقق بپذيرند و باصطلاح منطق تحقق علل معّده و ممّده مقدمه تحقق معلول مي شود.

۳-كاهش نرخ سود در بخش بازرگاني و دلالي
اصولاً بيماري اقتصاد ما ريشه در غلبه بخش خصوصي دلالي و بازرگاني است كه مجال فرصت هاي سودآور اقتصاد را مانند يك سياه چاله كيهاني از ساير فرصت هاي اقتصادي توليد در اقتصاد ربوده است.با فرض اينكه بيست درصد سود باشد يك كشاورز با معطلي يكساله سرمايه خود بيست درصد سود مي برد يك تاجر با ده دقيقه تا يك روز نيز حتي تا ۲۰۰ درصد نيز سود مي برد. اگر فرض كنيم هردو بيست درصد سود داشته باشند (كه براي دلال تاجر پيشه فرض محالي است!) و سرمايه دلال نيز يك روز معطل و درگير باشد نسبت سود دلال به سود كشاورز ۳۶۵ برابراست!!! اگر خيلي منصف باشيم و درگيري سرمايه دلال را ۳۰ روزه فرض كنيم نسبت سود دلال به سود كشاورز ۱۲ برابرمي شود كه اين هم فاجعه است.ديگر چه مجالي براي توليد مي ماند قطعاً يكي از دور هاي باطل اقتصاد ما همين غلبه بخش بازرگاني بر ساير بخش هاي اقتصاد است.ولنگاري بخش دلالي و خدمات ، قرارنداشتن زير چتر كنترل، نظارت وقيمت گذاري دولت، نرخ هاي سود غير متعارف و ظالمانه، گردش و بازگشت سريع سرمايه،فرار مالياتي بزرگ، فعاليتهاي زيرزميني و بازار سياه غالب در اين بخش،معضلات توليد، موانع زياد و مانع تراشي هاي بدنه اداري در راه توليد، فساد اداري، فرصت هاي كاذب و پول شويي و مجموعه اي از دلايل ديگر اين بخش(دلالي و خدمات) را تبديل به قطبي براي تجميع نقدينه و سرمايه و فرار از توليد تبديل كرده است.با وجود اين آسيب بزرگ امكان جهش در بخش حقيقي و توليد در اقتصاد محال است.

۴- تقويت بنيان قانوني تسهيل توليد داخلي
تقويت بخش حقيقي اقتصاد با افزايش توليد كالاها و خدمات حقيقي متناسب با الگوي مصرف حقيقي مطلوب و متناسب با شرايط جامعه اسلامي ايران ميسور خواهد بود. اين برنامه بايد همراه با سه مشخصه مهم افزايش كيفيت توليد، توليد انبوه و كاهش قيمت تمام شده باشد. افزايش توليد مي تواند قدرت خود اتكايي اقتصاد را بالا برده و آسيب پذيري آن را كاهش دهد. تقويت توليد داخلي اشتغال را افزايش و در موازنه بازار فشار تقاضا و هزينه كه دو عامل اصلي تورم هستند كاهش پيدا مي كنند.اما اولي تر مشكل ما چرخه طولاني و پر دست انداز قانوني راه اندازي توليد و موانع شديد مالي و پولي از جمله ناكارآمدي نظام بانكي در جهت تسهيل گردش مالي در اين بخش از اقتصاد است.فرآيند و زمان راه اندازي توليد شايد بيش از۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر فرآيند و زمان راه اندازي يك فعاليت دلالي و بازرگاني است.

۵-تقويت ديپلماسي اقتصادي و تجاري
با توجه به اصل مزيت امروزه هيچ كشوري قادر به بستن حصار اقتصادي براي خود نيست. اصل تقسيم كار بين المللي يك اصل طبيعي اقتصادي است. راه آسيب ناپذير كردن اقتصاد در عرصه بازار بين الملل كسب قدرت چانه زني در بازار است براي رفع چانه پذيري و بدست آوردن قدرت چانه زني در بازار بايد كشور بتواند در توليدات ضروري خاصي برند ويژه اي داشته باشد و سهم خاصي از بازار را براي خود ضبط كند. در غير اينصورت استكبار مانند بازي با گندم كه بر سر شوروي سابق ،كره شمالي، عراق و... در آورد با ما نيز در خواهد آورد.كما اينكه با تحريم بسياري از كالاها اكنون بر سر ما آورده است. در اين برنامه براي محدود كردن واردات كالاهاي غير ضرور و ايجاد زمينه هاي خود اتكايي در توليد داخلي بايد براي ايجاد اين توانايي در صنايع داخلي ضرب الاجلي براي توليد كننده هاي داخلي تعيين نموده تا در زمان تعيين شده به آن توانايي دست يافته و جهت واردات تبديل به صادرات شود.فراموش نشود كه برغم تبليغات دروغين غرب و برنامه سازمان تجارت جهاني هنوز حصار هاي حمايت از توليد داخلي به بهانه هاي مختلف دور صنايع آمريكا و اروپا وجود دارد كه در اينجا مجال طرح آنها نيست.اصولاً با همين برنامه بيش از ۱۰۰ سال از حمايت را پشت سر گذاشته تا به اينجا رسيده و هنوز دست بردار نيستند. و...

۶-پرهيز از غالب كردن بخش مجازي اقتصاد(بازار پولي و مالي ) بر بخش حقيقي
در اقتصاد اسلامي بازار پول و بخش مجازي به منزله سايه براي پيكر حقيقي اقتصاد كه همانا بخش متغير هاي حقيقي اقتصاد است. اگر اين بخش بزرگتر از بخش حقيقي شود ويا براي بخش حقيقي جريان ساز وموج آفرين شود اين اقتصاد يك اقتصاد ربوي مي شود. كه نمونه ورشكستگي آن را در بحران مالي ۲۰۰۸ غرب مشاهده نموديم. در كجا مشاهده شده كه سايه پيش و بيش از پيكر حركت كند و يا گسترش يابد. همين عارضه ايجاد حباب نموده و تورم زا است. بزرگ شدن بخش مجازي حقيقتاً به منزله خلق واسطه و نان خور در اقتصاد است كه خود يك وجه ديگرايجاد حباب در اقتصاد است. بطور مثال در شرايطي كه ما با ناكارآمدي شبكه بانكي مواجه هستيم چه ضرورتي دارد كه حجم اين شبكه را گسترش دهيم و با مجوز تاسيس بانك هاي جديد بخش مجازي را متورم تر كرده و حجم حباب هاي اقتصاد را افزايش دهيم. وقتي قلب اقتصاد مريض است درمان اين پيكر با بستن سرآن با يك دستمال خوب نمي شود. هرچه سرمايه ونيروهاي انساني بيشتري به بخش مجازي جذب شوند. فشار تورمي را افزايش داده و براي خود آتش زير خاكستر قابل فوران خلق نموده و اقتصاد را آسيب پذير تر نموده ايم.نكته بسيار مهم ديگر لزوم پاك سازي نظام مالي از وضعيت شبه برانگيز مبادلات پولي ربوي است. اگر اين اصلاح صورت گيرد بركات الهي بر اقتصاد ما سرازير مي شود

۷-تقويت تعامل بين پنج حلقه تحقيق، آموزش، ترويج، اجرا و بهره برداران
ابرو باد و مه خورشيد در كارند تا كالاهايي در اقتصاد توليد شود و نياز مصرف كننده را مرتفع نمايند. اگر اين پنج حلقه هماهنگ نباشند و هركدام وظيفه خود را خوب انجام ندهند اين قافله به سر منزل مقصود نخواهد رسيد. نتايج فعاليت هاي تحقيقات بايد سر مزرعه و در كارخانه تبديل با كالاي جديد، خدمت جديدو يا كيفيت بهتر كالاها و خدمات توليدي كنوني ويا منجر به توليد بسته هاي محصولات پژوهشي شده ودر بازار بين المللي و داخلي فروش روند.

۸- ايجاد تشكلهاي توليدي
شرط لازم براي ايجاد اشتغال و كارآفريني، تعديل ثروت و درآمد، افزايش توليد و بهبود تمام متغير هاي كلان اقتصاد ملي خلق فرصت هاي جديد در قالب تشكلهاي جديد و با كمك يك بسته كامل سياستي حمايت از تشكل هاي جديد از مرحله شكل گيري و ثبت،حمايت فني و مالي و پولي، فناوري و بازار يابي، تا مرحله راه اندازي و وصول به بلوغ كامل در توليد و بازار يابي و كسب سهميه در بازار و پيدا كردن توان رقابت با عناصر بزرگ مقياس و كهنه كار بازار و در آخر رها كردن اين رقباي جديد و نوپا در بازار براي رقابت و امرار معاش در بازار است.اين حركت يك وظيفه از نوع خدمات عام المنفعه و يك كار تولي گري و به عهده دولت و از وظايف دولت است. اصولاً فلسفه وجودي دستگاههاي متولي بخش همين بوده است. بدون احساس وظيفه در اين امر و اجراي اين امر خطير خط شكن و جريان ساز هرحركتي فقط منجر به تداوم وضع بطئي موجود مي شود و نمي توان از آن انتظاري در حد يك جهش اقتصاد در اقتصاد داشت.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن