تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804320955




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد وابسته به نفت مقاومتي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اقتصاد وابسته به نفت مقاومتي نيست
نشست تخصصي توسعه ظرفيت‌هاي توليدي جايگزين نفت به‌ عنوان نهمين پيش همايش ملي نفت و توسعه اقتصادي در دانشگاه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامي شيراز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، جليل خداپرست - عضو هيات علمي دانشگاه آزاد شيراز - در اين نشست گفت: در كشور ما نخستين بار در سال 1317 برنامه‌اي براي توسعه اقتصادي تدوين و 10 سال بعد هم اجرا شد و در همان برنامه اوليه به مواردي نظير وابستگي به نفت يا مشكلات آبياري در كشاورزي به عنوان موانع رشد ياد شده است اما اكنون پس از گذشت سال هاي بسيار، هنوز همان مشكلات را داريم.

وي با اشاره به منابع بي‌شمار كشور در زمينه هاي مختلف، افزود: در حال حاضر از ظرفيت هاي كشاورزي، منابع معدني و انساني و شرايط جغرافيايي كشور به درستي استفاده نمي شود.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: مرزهاي آبي و خاكي ما، فرصت تجارت نامحدودي را فراهم كرده‌اند اما بهره كمي از آن مي‌بريم. امكانات موجود در كشور را به خوبي توزيع نمي‌كنيم و همين باعث بروز هزينه‌هاي اضافي مي‌شود.

وي گفت: كسب و كار در كشور ما از ميان 180 كشور جهان در رتبه 145 قرار دارد و همه اين ها بيانگر مديريت نادرست است.

محمد حسين كريم، - رييس انجمن عملي توسعه روستايي ايران - نيز نسخه تمام مشكلات اقتصادي را وابسته به روستاها دانست و گفت: در دهه 1290 معادل 90 درصد اقتصاد كشور بر پايه روستاها بود و هيچ مشكلي نداشتيم. ما نتوانستيم به درستي از نفت استفاده كنيم و اكنون اقتصاد ما در مقابل تكانه‌هاي ناگهاني ضعيف است. اقتصاد ملي ما بايد به سمت بخش كشاورزي و صنايع وابسته به آن پيش برود؛ چراكه اقتصاد نفتي نمي تواند مقاومتي باشد.

وي افزود: طبق سند چشم انداز 20 ساله بايد در موارد مختلفي به عنوان كشور اول منطقه شناخته شويم و رسيدن به اين جايگاه به طور جدي به بخش كشاورزي وابسته است. كشاورزي شامل بخش هاي زراعت و باغداري، شيلات و آبزيان، دامداري و جنگلداري است و به عنوان اولين بخش اقتصاد و عرضه كننده نيازهاي اوليه زندگي، نقش اساسي در توسعه كشور دارد. نفت به هيچ عنوان نبايد جزو بخش هاي اصلي اقتصاد گنجانده شود ولي در كشور ما به اشتباه در كنار كشاورزي، صنعت و خدمات قرار گرفت و به عنوان يكي از پايه‌هاي اقتصادمان شناخته شد.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم اقتصادي با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتي ادامه داد: به دنبال اقتصادي هستيم كه توانايي دفع فشارها و تحريم ها را داشته باشد و در عين حال به سمت شكوفايي و رشد حركت كند؛ اين به معناي حصار كشيدن دور خودمان نيست بلكه بايد متكي به توليد و توسعه علمي باشيم. جالب است بدانيد كه در چند سال گذشته كه همه بخش هاي اقتصادي ما دچار ركود شد تنها بخشي كه به رشد خود ادامه داد و نمودار صعودي داشت، كشاورزي بود.

وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به كمبود زير ساخت ها، چگونه مي توان روستاها را به عنوان مبناي اقتصاد كشور قرار داد؟ گفت: درست است كه ظرفيت كشاورزي نسبت به گذشته كمتر شده اما در مقايسه با ساير بخش ها بيشتر است. خدمت روستا به كشور دو رقمي است اما توجه به اقتصاد روستا كمتر از پنج درصد است.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: همانطور كه در بعضي بخش ها نياز به نرمش قهرمانانه داريم در اقتصاد هم نيازمند چرخش قهرمانانه هستيم.

به گزارش ايسنا، همايش ملي نفت و توسعه اقتصادي قرار است 30 بهمن 92 در تهران برگزار شود.

انتهاي پيام

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن