واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اقتصاد وابسته به نفت مقاومتی نیست
نشست تخصصی توسعه ظرفیتهای تولیدی جایگزین نفت به عنوان نهمین پیش همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی در دانشگاه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس، اقتصاد وابسته به نفت یا مشکلات آبیاری در کشاورزی به عنوان موانع رشد یاد شده است اما اکنون پس از گذشت سال های بسیار، هنوز همان مشکلات را داریم.
وی با اشاره به منابع بیشمار کشور در زمینه های مختلف، افزود: در حال حاضر از ظرفیت های کشاورزی، منابع معدنی و انسانی و شرایط جغرافیایی کشور به درستی استفاده نمی شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مرزهای آبی و خاکی ما، فرصت تجارت نامحدودی را فراهم کردهاند اما بهره کمی از آن میبریم. امکانات موجود در کشور را به خوبی توزیع نمیکنیم و همین باعث بروز هزینههای اضافی میشود.
وی گفت: کسب و کار در کشور ما از میان 180 کشور جهان در رتبه 145 قرار دارد و همه این ها بیانگر مدیریت نادرست است.
محمد حسین کریم، - رییس انجمن عملی توسعه روستایی ایران - نیز نسخه تمام مشکلات اقتصادی را وابسته به روستاها دانست و گفت: در دهه 1290 معادل 90 درصد اقتصاد کشور بر پایه روستاها بود و هیچ مشکلی نداشتیم. ما نتوانستیم به درستی از نفت استفاده کنیم و اکنون اقتصاد ما در مقابل تکانههای ناگهانی ضعیف است. اقتصاد ملی ما باید به سمت بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن پیش برود؛ چراکه اقتصاد نفتی نمی تواند مقاومتی باشد.
وی افزود: طبق سند چشم انداز 20 ساله باید در موارد مختلفی به عنوان کشور اول منطقه شناخته شویم و رسیدن به این جایگاه به طور جدی به بخش کشاورزی وابسته است. کشاورزی شامل بخش های زراعت و باغداری، شیلات و آبزیان، دامداری و جنگلداری است و به عنوان اولین بخش اقتصاد و عرضه کننده نیازهای اولیه زندگی، نقش اساسی در توسعه کشور دارد. نفت به هیچ عنوان نباید جزو بخش های اصلی اقتصاد گنجانده شود ولی در کشور ما به اشتباه در کنار کشاورزی، صنعت و خدمات قرار گرفت و به عنوان یکی از پایههای اقتصادمان شناخته شد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم اقتصادی با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی ادامه داد: به دنبال اقتصادی هستیم که توانایی دفع فشارها و تحریم ها را داشته باشد و در عین حال به سمت شکوفایی و رشد حرکت کند؛ این به معنای حصار کشیدن دور خودمان نیست بلکه باید متکی به تولید و توسعه علمی باشیم. جالب است بدانید که در چند سال گذشته که همه بخش های اقتصادی ما دچار رکود شد تنها بخشی که به رشد خود ادامه داد و نمودار صعودی داشت، کشاورزی بود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به کمبود زیر ساخت ها، چگونه می توان روستاها را به عنوان مبنای اقتصاد کشور قرار داد؟ گفت: درست است که ظرفیت کشاورزی نسبت به گذشته کمتر شده اما در مقایسه با سایر بخش ها بیشتر است. خدمت روستا به کشور دو رقمی است اما توجه به اقتصاد روستا کمتر از پنج درصد است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: همانطور که در بعضی بخش ها نیاز به نرمش قهرمانانه داریم در اقتصاد هم نیازمند چرخش قهرمانانه هستیم.
به گزارش ایسنا، همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی قرار است 30 بهمن 92 در تهران برگزار شود.
1392/10/5
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]