واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جلالي: اقتصاد 90 درصد جوامع در سال 2050 وابسته به شبكههاي اجتماعي است
علياكبر جلالي با اشاره به اينكه ايران در سال 2003 دومين كشور دنيا در زمنيه توسعه جامعه اطلاعاتي بود اما امروز هيچ جايگاهي در اين زمينه ندارد، گفت: اقتصاد 90 درصد جوامع در سال 2050 وابسته به شبكههاي اجتماعي خواهد بود و اگر اين موضوع را نپذيريم، آسيب خواهيم ديد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم يادبود مرحوم پروفسور كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات در ايران بعد از ظهر روز شنبه 23 آذر در تالار شهيد مطهري دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد و پس از سخنراني مدعوين و پخش دو كليپ درباره معتمدنژاد، سه پنل تخصصي در حوزه ارتباطات و روزنامهنگاري برگزار شد كه تا ساعاتي از شب ادامه داشت اما دانشجويان و اساتيد اين رشته كماكان در سالن حضور داشتند.
در پنل سوم از اين نشست، شهيندخت خوارزمي، سعيدرضا عاملي و علياكبر جمالي و حسين ابراهيمآبادي با موضوع جامعه اطلاعاتي، سخنراني كردند.
در ابتداي اين نشست حسين ابراهيمآبادي در سخناني با اشاره به اينكه معتمدنژاد جامعه اطلاعاتي را مانند يك فرصت ميپنداشت، اظهار كرد: معتمدنژاد همواره با رويكردي انتقادي به دنبال طرح مفاهيم در حوزه جامعه اطلاعاتي بود و آن را به عنوان يك فرصت بري جامعه ايران ميپنداشت كه ميشود به كمك آن به ساير جوامع نزديك شد و به آنها نگاه كرد.
وي در ادامه وقت را براي سخنراني به شهيندخت خوارزمي داد و او نيز به سخنراني در مورد فعاليت دكتر معتمدنژاد در انجمن ايراني جامعه اطلاعاتي پرداخت و گفت: من شاهد بودم كه مرحوم معتمدنژاد چه عشقي به اين انجمن داشت و تازه امروز ميتوانم بفهمم كه دغدغه اصلي او براي تاسيس آنها چه بوده است. او تلاش داشت تا اين انجمن به عنوان يك نهاد خصوصي راه را براي توسعه جامعه اطلاعاتي در ايران باز كند و اسنادي را هم كه در اين زمينه تدوين كرد، پارادايمهاي جديد توسعه در ايران ميپنداشت.
خوارزمي: معتمدنژاد انجمن ايراني جامعه اطلاعاتي را خصوصي ميخواست
خوارزمي افزود: جامعه اطلاعاتي از منظر معتمدنژاد بستري براي توسعه در اختيار همه قرا ميداد كه در آن ميشد به توسعه ارزشهاي اخلاقي اميد داشت و امروز هم به نظرم دغدغه اصلي من پايداري دستاوردهاي او در اين زمينه است البته اگر باور داريم كه ارزشهاي اخلاقي را ميشود حاكم كرد.
وي در ادامه خواستار تحكيم شالودههاي جامعه اطلاعاتي ايران و استقرار آن شد تا بر اساس آن بتوان شاخصهاي توسعه جامعه اطلاعاتي در ايران را بالا برد.
خوارزمي تاكيد كرد: معتمدنژاد نقش پك پل ارتباطي را در ميان جزيرههاي منفك علوم اجتماعي ايفا كرد و به نظرم هر تشكل فراگيري كه بخواهد حول انديشه وي شكل بگيرد، بايد در دل دانشكدهها و در قالب انجمنهاي علمي باشد.
عاملي: از جامعه اطلاعاتي سخن ميگوئيم و در جامعهاي دادهاي سير ميكنيم
سعيد رضا عاملي ديگر سخنران اين نشست نيز در ادامه با بيان اينكه معتمد نژاد را بايد با نظام درك ارتباطي شناخت اظهار كرد: تا معتمد نژاد را از درون درك نكنيم رفتار بيرونياش را نميتوانيم بشناسيم. او اگر شخصيت بيآزاري دارد به دليل سازگاري درونياش بود كه توانست علم را رشد دهد.
وي ادامه داد: ما امروز از جامعه اطلاعاتي حرف ميزنيم اما در حال سير كردن در جامعه دادهاي هستيم و در دنيايي زندگي ميكنيم كه همه چيزش رياضيات شده است. امروز صحبت از جامعه آزاد با اينترنت ميكنيم اما همين پديده در كشور ما شديدا تحت كنترل است. اين پارادوكس را دكتر معتمدنژاد در يادداشتهايش آورده است و از زندگي در جامعهاي كه در آن در آدمي، ماشين و روبات بازتوليد ميشود، اظهار نگراني كرده است.
عاملي تاكيد كرد: ارتباطات امروز علمي مركزي است كه جامعهشاسي و مردمشناسي و اقتصاد و ... بدون آن ابزاري براي حركت كردن ندارند و حضور در اين رشته خود از هوشمنديهاي معتمدنژاد بود.
جلالي: اقتصاد 90 درصد جوامع در سال 2050 وابسته به شبكههاي اجتماعي خواهد بود
علياكبر جلالي فوق دكتراي برق و استاد دانشگاه علم و صنعت نيز آخرين سخنران اين پنل بود كه با اشاره به طرح نظريه موج چهارم توسط خود، گفت: موج چهارم در دنياي فعلي، همان عصر مجازي است كه در حال وقوع است و بايد در ارتباطات نوينمان آن را باور كنيم.
وي افزود: در سال 2050؛ 90 درصد جوامع اقتصادشان را وابسته به شبكههاي اجتماعي خواهند ديد و اگر اين موضوع را نپذيريم، آسيب خواهيم ديد. در سال 2003 كه بنعلي رئيس جمهور سابق تونس پيشنهاد ايجاد جامعه اطلاعاتي تونس را داد، ايران دومين كشور فعال در اين زمنيه بود اما امروز ديگر هيچ چيزي از آن باقي نمانده است و حتي وقتي من و چند نفر از اساتيد خدمت وزير ارتباطات سابق رفتيم و درخواست حمايت از شكلگيري جامعه اطلاعاتي را كرديم و گفتيم تنها حمايت معنوي ميخواهيم و نه مادي، او نه تنها از اين مضووع استقبال نكرد بلكه در حالي كه دمپايي به پا داشت، برخورد زشتي با اساتيد اين رشته كرد!
كد خبر: 2195738
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۱:۲۶
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]