واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تعلل در اجراي«خط لوله صلح» قيمت گاز در پاكستان را افزايش داد
تعلل پاكستانيها در اجراي پروژه خط لوله گاز ايران-پاكستان منجر به افزايش قيمت گاز در اين كشور شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در اسلامآباد، تعلل پاكستانيها در اجراي پروژه بزرگ خط لوله گاز ايران- پاكستان موسوم به خط لوله گاز صلح پيامدهاي ناگواري براي اين كشور به دنبال داشت.
پروژه خط لوله صلح يك پروژه بزرگ گازي است كه بر اساس آن قرار است روزانه 750 ميليون فوت مكعب گاز ايران به پاكستان صادر شود.
اگرچه پاكستان با استفاده از اين پروژه ميتواند تا حد زيادي به رفع بحران انرژي در اين كشور كمك كند اما اسلامآباد تاكنون به بهانههاي مختلف از جمله فشارهاي آمريكا، بالا بودن قيمت گاز و يا كمبود بودجه از تكميل آن سرباز زده است.
اين در حالي است كه ايران حاضر شده بود براي كمك به ساخت اين خط لوله در خاك پاكستان مبلغ 500 ميليون دلار به عنوان وام در اختيار اين كشور قرار دهد اما مقامات اسلامآباد خواهان پرداخت همه هزينههاي ساخت اين پروژه از سوي ايران شدند.
پس از اين بهانهجوييها، مقامات ايران اعلام كردند كه ديگر اميدي به اجراي اين طرح ندارند و پاكستانيها براي تأمين هزينههاي آن ميتوانند بهدنبال فاينانسهاي چيني باشند.
پس از عدم پيشرفت اين پروژه، وزير نفت پاكستان از افزايش قيمت گاز در اين كشور در ماه آينده ميلادي خبر داد.
«شاهد خاقان عباسي» وزير نفت و منابع طبيعي پاكستان گفت كه در ماه آينده ميلادي قيمت گاز در همه بخشها، به جز بخش خانگي، افزايش خواهد يافت.
وي تصريح كرد كه عدم پيشرفت پروژه خط لوله گاز ايران، دولت پاكستان را مجبور به افزايش قيمت گاز كرده است.
عباسي با اشاره به عدم موافقت ايران براي پرداخت كمك مالي به اين پروژه، عنوان كرد كه تهران به خاطر تحريمهاي بينالمللي نميتواند پاكستان را به واسطه عدم اجراي به موقع اين طرح جريمه كند.
وزير نفت پاكستان همچنين درباره ميزان مصرف گاز در اين كشور گفت: ميزان تقاضاي گاز از سوي مشتركان داخلي هشت ميليارد فوت مكعب است و اين در حالي است كه ما هم اكنون بيش از چهار و نيم ميليارد فوت مكعب كمبود داريم.
وي افزود: اگر اين گاز به بخش CNG اختصاص داده شود، در آن صورت مشتركان خانگي از اين امكان محروم ميشوند.
در همين حال، «سرتاج عزيز» مشاور نخستوزير پاكستان در امور بينالملل پنجشنبه گذشته در گفتوگو با خبرنگاران اعلام كرد كه پاكستان خواهان افزايش مدت تكميل خط لوله گاز صلح تا بعد از سال 2014 است.
طبق گزارش «كتاب سال آمار آسيا و اقيانوسيه در سال 2013» كه هفته گذشته توسط سازمان ملل منتشر شد، پاكستان در بين 10 كشور بحرانزده جهان از نظر انرژي قرار دارد.
انتهاي پيام/خ
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]