واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تهران در زمستان كم آب شد نگراني وزير نيرو از تامين آب 6 كلانشهر
وزير نيرو از نگراني براي تامين آب 6 كلانشهر كشور سخن گفت و افزود: وضعيت دشت هاي كشور خطرناك شده و تهران براي اولين بار در فصل سرد به مشكل كم آبي برخورد كرد.
به گزارش مهر، حميد چيت چيان گفت: تهران براي نخستين بار در فصل سرد دچار كم آبي است. در اطراف تهران 5 سد احداث شده اما ميزان ذخاير آنها حدود 40 درصد كمتر از سال گذشته است و مي توان گفت كه براي نخستين بار در تهران در فصول سرد با كمبود منابع آبي روبرو هستيم
وزير نيرو با بيان اينكه در حال حاضر در زاهدان، اهواز، آبادان، اصفهان و تهران براي تامين آب نگراني هايي وجود دارد اظهارداشت: هنگامي كه جمعيت شهرها افزايش پيدا مي كند و نياز به منابع آبي بيشتر مي شود و يا كمبود آب يا آلوده شدن چاه ها و كاهش آبدهي آنها رخ مي دهد، كلانشهرها دچار مشكل مي شوند.
نگراني تامين آب در 6 كلانشهر
چيت چيان همچنين به مشكل كم آبي در همدان اشاره كرد و گفت: آب مورد نياز همدان از طريق سد اكباتان تامين مي شد اما با افزايش جمعيت، منابع اين سد كفايت نكرد بنابراين ارتفاع سد را افزايش داديم اما باز هم كفاف نداد.
وي افزود: چاه هاي منطقه نيز به ميزان لازم آب را تامين نمي كردند بنابراين در تالوار (مرز استان كردستان و زنجان) سدي را احداث كرديم كه بزودي به بهره برداري مي رسد و با خط لوله اي به ميزان 140 كيلومتر، آب را براي تامين نياز بخش شرب به همدان منتقل مي كنيم.
وي ادامه داد: با توجه به كمبود اعتبار، اين طرح عقب افتاده است و در خصوص تامين آب اين شهر مشكلاتي داريم. وزير نيرو سپس با اشاره به توجه ويژه دولت يازدهم به برگزاري نشست هاي شوراي عالي آب اظهار داشت: از ابتداي فعاليت دولت يازدهم تاكنون، اين شورا دو بار تشكيل جلسه داده است در حالي كه در 10 سال گذشته فقط هفت بار نشست اين شورا تشكيل شده بود.
وزير نيرو تصريح كرد: بخش عمده تصميم گيري ها مربوط به مديريت مصرف به ويژه در بخش كشاورزي است كه بيشترين نقش مديريت مصرف برعهده مردم است و دولت در اين زمينه مردم را كمك مي كند. به گفته وي، وزارت نيرو و وزارت جهادكشاورزي در اين امر جدي هستند و اين كار در حد اعتباري كه اختصاص داده شده است، خوب انجام مي شود اما نيازمنديم كشاورزان توجه بيشتري در نوع مصرف داشته باشند.
وضعيت دشت ها خطرناك شد
وي با بيان اينكه اكنون عمده دشت هاي كشور به دليل برداشت هاي اضافي آب در وضعيت بسيار خطرناكي قرار دارند گفت: آسيب عدم مراقبت در نحوه مصرف آب، در درجه نخست نصيب كشاورزان مي شود و ما مي خواهيم كشاورزان دچار مشكل نشوند بنابراين بايد در افزايش بازده آبياري به ما كمك كنند.
چيت چيان با بيان اينكه در زمان كنوني براي مديريت مصرف فقط روش هاي تشويقي به كار گرفته مي شود افزود: اين در حالي است كه در بسياري از كشورهاي جهان الزاماتي در اين زمينه وجود دارد و همه كشاورزان بايد از الگوي كشت تبعيت كنند.
وزير نيرو تصريح كرد: الگوي كشت در ايران به صورت كامل تدوين نشده اما براي 609 دشت، اين الگو در حال آماده شدن است. وي با بيان اينكه 92 درصد از مصارف كل آب در بخش كشاورزي، شش درصد در بخش شرب و دو درصد در بخش صنعت است اظهارداشت: اگر كشاورزان بازده آبياري را 10 درصد افزايش دهند، به اندازه 9.2 درصد كل منابع آب ذخيره مي شود و در اين موضوع برنامه ريزي دقيق انجام داديم تا براي تابستان آينده آماده باشيم.
وي در خصوص آخرين وضعيت درياچه اروميه نيز گفت: كارگروهي در اين خصوص توسط دولت تشكيل شد كه براي تالاب هاي ديگر كشور نيز فعاليت هايي انجام مي دهد. براي نجات درياچه اروميه 43 راهكار تاييد و براساس ارزيابي هاي فني و زيست محيطي 19 راهكار داراي اولويت شناخته شد.
تغيير 5 ساله شرايط درياچه اروميه
چيت چيان اجراي پروژه انتقال آب از جنوب درياچه در دو سال آينده، آغاز مطالعه انتقال آب از درياي خزر و تكميل مطالعه ها در شش ماه، لايروبي رودخانه هايي كه به درياچه اروميه مي رسند، برداشت موانع ورودي آب، توقف توسعه كشاورزي در حوضه، توقف سدهاي در دست مطالعه در حوضه درياچه اروميه، بازنگري در اجراي سدهاي در حال اجرا و مطالعه در مورد تاثير جاده شهيد كلانتري در درياچه اروميه را از جمله طرح هاي اولويت دار براي علاج بخشي درياچه اروميه عنوان كرد.
وزير نيرو تصريح كرد: اگر منابع كافي در بودجه سال 93 و سال هاي آينده براي نجات درياچه اروميه تعريف شود، اميدواريم در عرض چهار تا پنج سال آينده روند درياچه را تغيير دهيم كه البته براي احياي آن به زمان بيشتري نياز است.
وي با بيان اينكه يكي از اقدامات اساسي مورد توجه وزارت نيرو و دولت، ساماندهي رودخانه هاي مرزي، رودخانه هاي داخلي و به ويژه رودخانه كارون است گفت: اگر لايروبي كارون انجام شود، امكان تردد قايق ها و كشتي ها ايجاد مي شود.
چيت چيان ادامه داد: وزارت نيرو از سال هاي گذشته فعاليت هايي را در اين رودخانه آغاز كرده اما محدوديت منابع مالي، روند حركت را كند كرده است كه اميدواريم در سال هاي آينده اين كار سرعت بيشتري بگيرد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]