واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير نيرو : اولويت تخصيص اعتبار به طرح هاي داراي پيشرفت بالا
تهران/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1392/09/27
وزير نيرو از اولويت اختصاص اعتبار براي طرح هاي با پيشرفت فيزيكي بالا خبر داد و گفت: تعداد قابل توجهي از طرح هايي كه 75 تا 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، در سال آينده به بهره برداري مي رسد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، حميد چيت چيان ، طرح هاي آبي مشترك با كشورهاي ديگر، آبرساني به شهرها، مجتمع هاي آبرساني روستايي و شبكه هاي پايين دست سدها را از طرح هاي مهم و اولويت دار بخش آب كشور
اعلام كرد.
وي گفت : 850 طرح سد، شبكه آبرساني، ايستگاه پمپاژ در بخش شرب، كشاورزي و صنعت در كشور وجود دارد و منابع مالي ما محدود است.
وزير نيرو با بيان اينكه اعتبار سالانه بخش آب 40 هزار ميليارد ريال است، گفت: 30 سال طول مي كشد تا طرح هاي آب به پايان برسد ، بنابراين بايد در طرح ها بازنگري شود.
وزير نيرو در باره اينكه وزارت نيرو تاكنون براي پرداخت بدهي پيمانكاران چه كار كرده است ، گفت : طبق مقرراتي كه در قانون بودجه و در ديگر قوانين وجود دارد، وزارت نيرو ميتواند اوراق مشاركت ميان پيمانكاران توزيع كند.
وي افزود : به جاي پول مي توان از اوراق مشاركت براي تسويه با پيمانكاراني كه كار انجام داده اند اما اعتبار كافي براي پرداخت مطالبات آنان وجود ندارد، استفاده كرد.
به گفته چيت چيان، نزديك به 10 هزار ميليارد ريال اوراق مشاركت در اختيار پيمانكاران قرار ميگيرد.
وزير نيرو در اين حال پرداخت اوراق مشاركت را چاره كار واقعي براي بدهي هاي وزارت نيرو ندانست و ادامه داد :
وزارت نيرو بيش از 220 هزار ميليارد ريال بدهي به پيمانكاران دارد.
وزير نيرو ابراز اميدواري كرد در فرآيند تصويب بودجه سال 93، تدابير مورد نياز براي اين موضوع پيش بيني و از منابع حاصل از واگذاري شركت هاي آب و برق قابل واگذاري، بدهيهاي وزارت نيرو پرداخت شود.
وي در باره برنامه هاي مدون وزارت نيرو براي خصوصي سازي، گفت: مقام معظم رهبري سياستهايي را در باره اصل 44 قانون اساسي ابلاغ فرمودند و قانوني در مجلس شوراي اسلامي تدوين شد و تمام دستگاههاي دولتي طبق مقررات موظف هستند شركتها و داراييهاي متعلق به خودشان را برمبناي ضوابطي كه در قانون مشخص شده است، به سه گروه اصلي تقسيم كنند.
چيتچيان گفت: گروه نخست شامل شركت هايي است كه 100 درصد بايد واگذار شود و در اين ارتباط براي واگذاري تمام شركتهاي پيمانكار، شركتهاي سازنده تجهيزات و شركتهاي مشاور اقدام كردهايم.
وزير نيرو گروه دوم را گروهي دانست كه 80 درصد از سهام دولت در اين شركتها بايد به بخش خصوصي واگذار شود اما بنا به ضرورتهايي كه وجود دارد، 20 درصد از سهام آنها در مالكيت دولت باقي ميماند.
وي با تاكيد بر اينكه بيش از 30 نيروگاه در معرض واگذاري قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: در مورد شركتهاي توزيع اقدام هاي خوبي شده است.
چيتچيان با بيان اينكه در اين شركتها بايد نهاد تنظيم مقررات ايجاد شود تا قابليت واگذار شدن را داشته باشد، افزود: در هر استاني يك شركت توزيع وجود دارد و ميان آنها هيچ گونه رقابتي نيست.
وي افزود: برخي از شركت ها مانند شركتهاي آب منطقهاي و برق منطقهاي را دولت اجازه ندارد به بخش خصوصي واگذار كند و مطابق قانون دولتي باقي خواهد ماند.
وزير نيرو با بيان اينكه در جاهايي كه وظيفه به عهده دولت است از مجوزهاي قانوني استفاده كرديم تا مشاركت بخش خصوصي را جذب كنيم، اظهار داشت: وظيفه و مسئوليت در اين جا برعهده وزارت نيرو است اما بايد از مديريت و مشاركت بخش خصوصي هم استفاده كرد و بخش خصوصي كارگزار دولت در اجراي اين ماموريت است.
وزير نيرو در باره اينكه برنامه پيشنهادي وزارت نيرو براي فاز دوم هدفمندي يارانهها چيست، گفت: وزارت نيرو در اين زمينه پيشنهادهاي خود را تنظيم و به دولت و ستاد تنظيم هدفمندي يارانهها ارايه كرده و در حال رسيدگي است.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]