تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مى‏گيرد و تصويب آن در شب بيست ويكم و تنفيذ آن در شب بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842183253




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نماينده سابق ايران در WTOدستور وزير صنعت براي تسريع در الحاق ايران به WTO/ بخش خصوصي همكاري كند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده سابق ايران در WTOدستور وزير صنعت براي تسريع در الحاق ايران به WTO/ بخش خصوصي همكاري كند
نماينده سابق ايران در سازمان تجارت جهاني با بيان اينكه وزير صنعت دستور داده‌ تا روند الحاق با جديت و سرعت بيشتري دنبال شود، اظهار داشت: لازم است فعالان بخش خصوصي و اتاق بازرگاني نيز در اين زمينه همكاري كنند.


به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، مهدي فاخري در نشست كارشناسي نظارت و مديريت بر واردات در مقررات سازمان تجارت جهاني WTO اظهار داشت: در حال حاضر 193 كشور به عضويت سازمان ملل در آمده‌اند اما فقط در 20 سال گذشته 160 كشور به عضويت سازمان جهاني تجارت در آمده‌اند و 24 كشور در روند الحاق قرار دارند.

وي افزود: فلسفه ايجاد سازمان جهاني تجارت حضور كشورهاي صنعتي و توليد‌كننده براي ايجاد بستر مناسب در زمينه صادرات بوده است، لذا تمركز اين سازمان بر دو بعد بوده است، اول كشورهايي كه توليد زياد دارند و دوم كشورهايي كه بافت صنعتي پيشرفته دارند.

وي افزود: مهمترين نكته در عضويت كشورها به سازمان جهاني تجارت اين است كه در قوانيني كه در نظام بين‌الملل و در تجارت بين‌المللي و همچنين تصميماتي كه در اين فضا اخذ مي‌شود، سهيم باشند.

نماينده سابق ايران در سازمان WTO اظهار داشت: عضويت در سازمان ملل به معناي آن است كه پس از الحاق به شما به عنوان يك شريك قابل اعتماد‌تر نگاه مي‌شود و در نظام بين‌المللي از اقبال بيشتري برخوردار مي‌شود به نحوي كه عضويت در اين سازمان باعث مي‌شود تا سهم ما در تجارت بين‌المللي افزايش پيدا كند و بدين معنا نيست كه WTO براي كشورها نامه فدايت شوم بنويسند چرا كه بايد خود كشورها براي آنكه از امتيازات بين‌المللي در صحنه تجارت برخوردار باشند و سهم بيشتري در صحنه تجارت بين‌المللي داشته باشند بايد تلاش كنند، تا به اين سازمان ملحق شوند.

فاخري گفت: نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ايران در سال 1956 سهم ۱.۵درصدي از تجارت بين‌المللي داشته است، اما در سال 1391 اين سهم به 45 صدم درصد رسيده است، يعني سهم ايران در تجارت جهاني يك چهارم شده است و اين در حالي است كه حجم تجارت جهاني در اين مدت سه برابر شده است.

وي افزود: در فاصله اين 30 سال جمعيت كشور ما تقريبا دو برابر شده است، لذا مي‌توان گفت در 30 سال گذشته سرانه هر ايراني از تجارت بين‌المللي يك هشتم شده است.

دبيركل مركز تحقيقات اتاق اسلامي گفت: موافقتنامه ژنو همه را جو‌گير كرده است و اميدهاي زيادي به وجود آورده و نوع برخورد با تيم مذاكره‌كننده صرفنظر از آنكه در موافقتنامه چه آمده است ظرف 30 سال گذشته بي‌سابقه بوده است.

وي افزود: به جز بيانيه الجزاير و قطعنامه 598 ما هيچ موافقتنامه چند‌جانبه بين‌المللي نداشته‌ايم، لذا فرصت پيش آمده باعث شده است تا نظام بين‌الملل توجه بيشتري به كشور ما داشته باشند.

فاخري گفت: در تمام مسير الحاق در مرحله اول اصلاح ساختار اقتصادي مهم است و در مرحله دوم مذاكرات چند‌جانبه اما مذاكرات در WTO به معناي آن نيست كه ما امتيازي مي‌دهيم يا مي‌گيريم بلكه مذاكره‌كنندگان با ليستي از تقاضا جلوي ما مي‌نشينند.

وي خواستار آن شد تا در فرآيند الحاق بخش خصوصي حضور پر رنگ‌تري داشته باشد و گفت: از سال 2005 كه ما عضو ناظر شده‌‌ايم، نمي‌دانم چند نفر از بخش خصوصي در مذاكرات الحاق حضور داشته‌اند و علي‌رغم هر نتيجه‌اي كه حاصل شود بخش خصوصي بايد بداند كه حضور در اين مذاكرات يك پروژه عالي يادگيري است.

وي افزود: رژيم تجاري پرسشنامه‌اي است كه از 7 قسمت تشكيل شده است و اگر روند الحاق طولاني شود، ممكن است ويرايش‌هاي مختلفي از پرسشنامه در اختيار ما قرار گيرد.

وي افزود: آقاي نعمت‌زاده دستور داده است تا روند الحاق با جديت پيگيري شود، لذا اتاق بازرگاني و بخش خصوصي بايد نظرات خودشان را در اين خصوص اعلام كنند.

نماينده سابق ايران در آنكتاد اظهار داشت: تجربه 10 سال گذشته نشان داده است، حتي كشورهاي كوچك با جمعيت كم هم با عضويت در WTO مي‌توانند براي منافع كشورشان تاثير‌گذار باشند لذا با توجه به پتانسيل‌هايي كه در بخش‌هاي مختلف اقتصادي و كشاورزي ما وجود دارد تشكل‌هاي بخش خصوصي مي‌توانند حضور جدي داشته باشند و نظرات آنها در روند تصميم‌گيري‌هاي WTO تاثير‌گذار باشند.

وي افزود: استاندارد حلال يكي از مواردي است كه اگر در WTO به يك قانون تبديل شود مي‌تواند نقش مهمي براي كشور ما در صادرات مواد غذايي، محصولات كشاورزي و مواد آرايشي و بهداشتي داشته باشند.

فاخري گفت: عضويت ايران در گروه D8 كشورهاي اكو و همچنين كشورهاي حاشيه اقيانوس هند تاكنون ما را به جايي نرسانده است، لذا به نظر مي‌رسد اتاق با همكاري دولت بايد استراتژي مناسبي در روابط تجاري براي 4 سال آينده ترسيم كند.

نماينده سابق ايران در سازمان تجارت جهاني اظهار داشت: به صورت نسبي وضعيت كشورهايي كه در داخل سازمان هستند از كشورهايي كه در بيرون سازمان هستند بهتر است و از 24 كشوري كه در سطح الحاق قرار دارند 13 كشور مسلمانند و اين نشان مي‌دهد مسلمانان ديرتر در پيوستن به قطار جهاني شدن اقدام كرده‌‌اند.

انتهاي پيام/ب

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن