واضح آرشیو وب فارسی:ايران: معاون بينالملل وزير نفت خبر داد احتمال مشاركت اروپا در انتقال پول نفت ايران
معاون بينالملل وزير نفت از فعال شدن ۴ يا ۵ بانك اروپايي و آسيايي براي انتقال پول نفت ايران بر اساس توافق ژنو خبر داد.
به گزارش ايران، علي ماجدي در مصاحبه با بلومبرگ با بيان اينكه به محض آغاز و اجرايي شدن مفاد توافق ژنو، تهران احتمالاً از بانكهاي اروپايي براي دريافت پول نفت خود كه در اين توافق مقرر شده است استفاده خواهد كرد گفت: قرار است ۴ يا ۵ بانك در اين زمينه فعال شوند و مطمئناً بانكهاي اروپايي نيز در اين بين مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
به گزارش بلومبرگ صادرات نفت ايران سال گذشته ميلادي به دليل تحريمهاي امريكا و اتحاديه اروپا كاهش يافت و سبب شد بانكها و بيمهكنندگان نتوانند از عهده پرداخت و انتقال پول نفت ايران بر آيند.
ماجدي با اشاره به اينكه توانايي كشورهايي مانند چين، ژاپن و هند براي استفاده از بانكهاي اروپايي در انتقال پول نفت ايران به جزئيات نهايي توافقنامه ماه نوامبر بستگي دارد اظهار داشت: ايران و ۶ كشور قدرتمند جهاني توافق ژنو را امضا كردهاند و همچنان در حال كار روي جزئيات تحريمهاي تجاري و مالي اي هستند كه قرار است كاهش يابد. مقامات ايراني همچنين در حال مذاكره با شركتهاي نفتي اروپايي در مورد پروژههايي هستند كه پس از برداشته شدن تحريمها ممكن است آغاز شوند.
ايران همچنين در حال انجام تغييراتي در شرايط قراردادهاي پيشنهادي جهت جذب سرمايهگذاري خارجي است. معاون بينالملل وزير نفت ايران گفت: وزير نفت در جريان سفر خود به وين براي شركت در نشست اوپك در اوايل ماه جاري ميلادي، با رؤساي شركتهاي ويتول، اني،
اس پي اي، و اوام وي اي جي و مقاماتي از شركت رويال داچ شل ديدار كرد. مقامات ايراني در حال برنامهريزي براي انجام مذاكرات با شركتهاي بينالمللي ديگر در لندن در ماه مارس هستند.
وي اضافه كرد: ايران قصد دارد در ماه آوريل قرارداد توليد نفت جديدي را به شركتهاي نفتي بينالمللي پيشنهاد كند. بر اساس اين گزارش ماجدي بيان كرده است: يك كميته ايراني مأمور مقايسه ضوابط و شرايط قراردادهاي استفاده شده در كشورهاي منطقه خليج فارس شده است تا ايدههايي از آنچه كه فكر ميكنيم رقابتي و جذاب است، به دست بياوريم.
اين مقام ايراني اظهار داشت: «ما در حال مقايسه تمام آن قراردادها هستيم تا در نهايت يك مدل قراردادي جديد تهيه كنيم كه احتمالاً يك قرارداد خدمات خواهد بود، اما با منافع بيشتر.» در قراردادهاي خدمات، شركتها براي شروع يا افزايش توليد در يك ميدان نفتي سرمايهگذاري ميكنند و بهطور كلي تا زمان جبران هزينههاي توسعه، براي هر بشكه نفتي كه توليد ميشود مبلغي معين دريافت مينمايند. زنگنه اوايل ماه جاري ميلادي گفته بود، ايران موافقتنامههاي مشاركت در توليد را براي درياي خزر مد نظر قرار خواهد داد.
ماجدي با بيان اينكه ما در حال مقايسه قراردادها براي تهيه يك الگوي قراردادي جديد هستيم گفت: نتيجه آن شايد يك قرارداد خدمات اما با سود و منفعت بيشتر باشد.
وي گفت: ايران ميتواند سه ميليون و 500 هزار بشكه در روز نفت توليد كند و ظرف حدود يك سال پس از رفع تحريمها خواهد توانست به اين سطح از توليد برسد.
معاون بينالملل وزير نفت ايران گفت: ايران احتمالاً با كمك شركتهاي بينالمللي به دنبال توليد حدود 4 ميليون بشكه نفت در روز باشد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]