واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انتقاد معاون وزير ارشاد از پايين بودن سرانه مطالعه همزمان با افتتاح 100 ايستگاه مطالعه در كشور
100 ايستگاه مطالعه به صورت همزمان در سراسر كشور طي مراسمي با حضور معاون پارلماني و امور استانهاي وزارت ارشاد افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سي و سومين گردهمايي مشترك مديران كل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و كارشناسان ايستگاه مطالعه صبح امروز چهارشنبه 20 آذر حضور محمدحسين نوش آبادي، معاون حقوقي، پارلماني و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، منصور واعظي دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و مديران اين نهاد در محل هتل انقلاب در تهران برگزار شد.
نوش آبادي در اين برنامه با يادآوري نحوه تاسيس نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در سال 1382 گفت: زماني كه قانون تاسيس اين نهاد در مجلس تصويب شد، بنده به عنوان نماينده مجلس در دفاع از تاسيس اين نهاد عمل كردم و الان هم معتقدم تاسيس اين نهاد كار خوبي بوده است.
معاون حقوقي، پارلماني و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر اينكه نهادهاي كتابخانههاي عمومي كشور يك نهاد مستقل اما با هيئت امنايي قوي و متشكل از چند عضو هيئت دولت است ابراز اميدواري كرد، بودجه اين نهاد در سال 1393 وضعيت مطلوبي نسبت به سال جاري داشته باشد.
نوش آبادي ادامه داد: در هيئت امناي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور علاوه بر وزير ارشاد و دبير كل نهاد كه منصوب هيئت امنا هستند، رئيس كتابخانه ملي و معاون رئيس جمهور هم عضويت دارند علاوه بر آنها چند شخصيت علمي و فرهنگي به انتخاب رئيس جمهور عضو هيئت امناي اين نهاد هستند. همه اينها نشان دهنده اهميت و نقش هيئت امناي نهاد كتابخانههاي عمومي در تصميم گيري براي آن است.
اين مقام مسئول در وزارت ارشاد يادآور شد: با چنين ظرفيتي بايد كارهاي مهمي در اين نهاد انجام شود و خوشبختانه انجام هم شده است.
نوش آبادي با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبري درباره اهميت مسايل فرهنگي در سياستگذاريهاي كلان كشور گفت: ايشان به موضوع كتاب و نشر و توليد آن اشاره كردند كه اين مسئله قطعاً بايد مد نظر مسئولان نهاد كتابخانههاي عمومي قرار گيرد. ايشان فرمودند كه فرهنگ و ارزشهاي فرهنگي هويت يك ملت است؛ اين يعني اينكه ما زماني ميتوانيم به خود بباليم كه به خود متكي باشيم، چرا كه فرهنگ اصل است، نه حاشيه و انقلاب ما هم يك انقلاب فرهنگي بوده است.
معاون حقوقي، پارلماني و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كتاب و كتابخواني را زمينه ساز پيشرفت كشور توصيف و از پايين بودن آمارهاي سرانه مطالعه در كشور ابراز تاسف كرد و گفت: اينكه گفته ميشود سرانه مطالعه در كشور كمي بيش از يك ساعت است، براي كشوري اسلامي مانند ايران بسيار نگرانكننده است. براي مكتبي كه پيامبرش رسالت خود را با «اقرا» آغاز ميكند، اين ميزان سرانه مطالعه و آمار ارقام بسيار ناچيزي است.
نوش آبادي سپس گفت: درست است كه ما از نظر رشد علمي در دنيا رتبه ممتازي داريم و تقريباً در حال رسيدن به رتبهاي هستيم كه سند چشمانداز براي ما تعريف كرده است اما هنوز فرهنگ كتابخواني، عمومي نشده است.
وي يادآور شد: گرچه تعداد كتابخانهها و سرمايههاي موجود در نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در سراسر استانها خوب و قابل قبول است، اما اين كافي نيست چون بيش از 100 سال از ورود صنعت چاپ و نشر به كشور ما ميگذرد. هر چقدر هم كتابخانههاي شيك و خوب داشته، اما كتابخوان نداشته باشيم، هيچ فايدهاي ندارد. پس بايد تلاش كنيم با استفاده از شيوههاي نوين سرانه مطالعه را در كشور بالا ببريم.
معاون حقوقي، پارلماني و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان سخنانش از مديران استاني نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و نيز دبيركل اين نهاد خواست كه به صورت فصلي و ساليانه گزارش فعاليت واحدهاي تابعه خود را به كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ارايه كنند تا در بودجهبندي مورد توجه بيشتري قرار گيرند.
در ادامه اين مراسم 100 ايستگاه مطالعه به صورت همزمان در 100 نقطه كشور و با حضور معاون حقوقي، پارلماني و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير كل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور افتتاح شد.
در اين برنامه از مديران كل كتابخانههاي عمومي خراسان جنوبي، البرز، آذربايجان غربي، فارس و خراسان شمالي به خاطر فعاليتهاي ارزشمند در راه اندازي ايستگاههاي مطالعه در كشور چه در بعد اجرا و چه در بعد تبليغ آنها قدرداني شد. همچنين از 5 تن از كارشناسان ايستگاه مطالعه فعال در استانهاي خراسان جنوبي، فارس، آذربايجان غربي، خراسان شمالي و البرز تقدير به عمل آمد.
كد خبر: 2193506
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۳:۴۰
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]