واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: موافقت سازمان جهاني گردشگري با ثبت جهاني ميهمان نوازي ايراني
مسئولان سازمان جهاني گردشگري با تهيه پرونده ثبت معنوي و جهاني ميهمان نوازي ايراني كه توسط انجمن صنفي راهنمايان گردشگري ايران پيشنهاد شده بود، موافقت و از تهيه اين پرونده استقبال كردند.
آرش نورآقايي، پژوهشگر حوزه گردشگري و عضو هيات مديره انجمن صنفي راهنمايان گردشگري ايران به خبرنگار مهر گفت: ايرانيها از زماني كه آماده پذيرايي از ميهمان مي شوند تا زماني كه او را بدرقه ميكنند، داراي آئين ها رسوم و فرهنگهاي متنوعي هستند كه آنها را از ميان جوامع ديگر متمايز كرده اند.
وي گفت: تعارف كردن به ميهمان و خوش آمدگويي به او از لحظه اي كه ميهمان وارد خانه ميشود يك نوع آئين است كه به دليل افراط در آن ناديده گرفته مي شود همچنين ايراني ها براي ميهمان خود هميشه بهترين خوراكي و مراسم را تهيه ميكنند حتي او را در بهترين مكان خانه و روي بهترين فرش مي نشانند بنابراين مي توان گفت فرش ايراني در خانهها به نوعي نماد صلح و دوستي است چراكه ميزبان ايراني سعي مي كند زيباترين و بهترين فرش را به نشانه دوستي با ميهمان زير پاي او بياندازد.
اين پژوهشگر گفت: هر چند كه فرش يك كالاي صنايع دستي به حساب مي آيد اما مي توان براي آن تبليغات گسترده اي كرد و فرش ايراني را در دنيا به عنوان نماد صلح نيز شناساند.
نورآقايي گفت: در صنعت گردشگري ايرانيها مانند همه خدمات دهندگان به گردشگران بابت پولي كه مي گيرند خدمات گردشگري مي دهند اما در كنار آن فرهنگ ميزباني از ميهمان را نيز دارند كه متفاوت از كار و حرفه آنها است در بسياري از اوقات ايرانيان بدون توجه به درآمد حاصل از پذيرايي از گردشگر به عنوان ميهمانان خود استقبال مي كنند و اين موضوع فرهنگ ميهمان نوازي را بيان مي كند.
اين راهنماي گردشگري بيان كرد: اگر صنعت گردشگري ايران رونق بسيار زيادي پيدا كند بايد همچنان ايرانيان فرهنگ ميهمان نوازي خود را نگه دارند. بنابراين بايد ميهمان نوازي ايراني ثبت جهاني شود تا همه بدانيم جدا ازا رائه خدمات ايرانيان ميهمان نوازترين مردمي هستند كه بدليل پذيرايي از ميهمان خود از بهترين سخت افزارها و نرم افزارها مانند گويش، رفتار، وسايل پذيرايي و مكان مناسب استفاده مي كنند.
وي ادامه داد: اكنون بسياري از راهنمايان گردشگري به واسطه آشنايي با فرهنگهاي مختلف اقوام ايراني در حال تهيه و جمع آوري مستندات و مطالعه بر روي اين فرهنگ مانند ضرب المثلها، حكايات، داستانها، اعتقادات مردمي و گويش هاي اقوام در اين ارتباط هستند. بنابراين تهيه اين پرونده اكنون در مرحله پژوهش و مطالعه قرار دارد با اين حال اين موضوع را با مسئولان سازمان جهاني گردشگري (UNWTO) اطلاع و آنها نيز علاوه بر تاييد فرهنگ بالاي ايرانيان از ثبت جهاني و معنوي آن استقبال و موافقت خود را اعلام كردند.
نورآقايي تصريح كرد: از سازمان ميراث فرهنگي مي خواهيم تا نسبت به ثبت ملي و سپس جهاني آن اقدام كنند، منتها هدف نهايي ثبت يك پرونده ميراثي نيست، بلكه مي خواهيم به مردم بگوييم بايد فرهنگ ميهمان نوازي همسو با فرهنگ پذيرايي از گردشگر باشد تا يادمان نرود ما معروف ترين جوامع در پذيرايي و ميهمان نوازي بوده و هستيم.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]