تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819857186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با مردمت مانند حيوان درنده رفتار نكن از نامه‌هاي علي‌(ع) به كارگزارانش -9


واضح آرشیو وب فارسی:ایران اسپورت: با مردمت مانند حيوان درنده رفتار نكن از نامه‌هاي علي‌(ع) به كارگزارانش -9
هر حاكمي بايد با مردمش مهربان باشد، بايد با همه مردمش يكسان باشد؛ چرا كه مردم يك مملكت يا در عقيده و مسلك مانند امير فكر مي‌كنند يا اينكه با او هم عقيده نيستند اما در انسان بودن با او مشترك هستند؛ اين مرام حكومت علوي است كه حاكم بايد با مردمش مهربان باشد و تمامي آنان را در يك چشم نگاه كند و در برابر خطاهايي كه خواسته و ناخواسته انجام مي‌دهند بخشنده باشد.


يكي از زيباترين نامه هاي امير المؤمنين نامه اي است كه آن حضرت به امير لشگر و يار امينش مالك اشتر نخعي مي نويسد؛ نامه اي كه اوج نگاه انساني يك مدير عادل نسبت به مردم خويش را نشان مي دهد و منشور پاينده حكومت و حكومت داري براي آناني است كه مي خواهند پيرو حكومت علوي باشند.

در نامه حضرت امير چند نكته مهم وجود دارد؛ يكي از آنها لزوم دوستي ورزيدن حاكمان و اميران با مردم است، حضرت علي در نامه خود به مالك تأكيد مي كند كه محبت با مردم دل حاكم را پالايش مي كند و امير يك مملكت بايد با مردمش مهربان باشد و نرمخو، نه اينكه مانند حيواني درنده با مردم رفتار كند...حضرت امير به شدت نسبت به تندخويي با مردم هشدار مي دهد.

مردمت يا با تو هم كيش هستند يا هم نوع، پس با آنان مهربان باش

در متن نامه حضرت امير به مالك اشتر آمده است: «... و مهرباني بر رعيت را براي دل خود پوششي گردان و دوستي ورزيدن با آنان را و مهرباني كردن با همگان و مباش همچون جانور شكاري كه خوردنشان را غنيمت شماري! چه رعيت دو دسته اند: دسته اي برادر ديني تواند و دسته ديگر در آفرينش با تو همانند. گناهي از ايشان سر مي زند يا علت هايي بر آنان عارض مي شود يا خواسته و ناخواسته خطايي بر دستشان مي رود. به خطايشان منگر و از گناهشان درگذر چنانكه دوست داري خدا بر تو ببخشايد و گناهت را عفو فرمايد...»*

حضرت امير در اين نامه بخشش در برابر اشتباه مردم را به مالك اشتر توصيه مي كند و به او يادآور مي شود كه همانطور كه به بخشش خداوند اميدوار است، در برابر مردمش بخشنده و مهربان باشد؛ در حكومت علوي، جايي براي مديران تندخو نيست.

*نهج البلاغه، ترجمه سيد جعفر شهيدي، چاپ بيست و يكم، تهران، 1380؛ صفحه 326

مهدي جليلي- جام جم آنلاين

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران اسپورت]
[مشاهده در: www.iransport.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن