تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان مؤمن، در پشت دل اوست و دل منافق، در پشت زبان او، زيرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850964878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزير اقتصاد: تنها 5/12 درصد از خصوصي‌‌سازي‌هاي قبلي واقعي بود‌


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: وزير اقتصاد: تنها 5/12 درصد از خصوصي‌‌سازي‌هاي قبلي واقعي بود‌
وزير اقتصاد و دارايي در ارزيابي نحوه اجراي اصل 44 قانون اساسي در دولت‌هاي نهم و دهم گفت: تنها 5/12 درصد از خصوصي‌‌سازي‌هاي قبلي واقعي بود‌
به گزارش فارس، علي طيب‌نيا با بيان اينكه با سه مشكل مواجه هستيم، بيان كرد: مردم تحت فشار اقتصادي هستند، دولت در كسري بودجه شديد قرار دارد و صاحبان فعاليت‌هاي اقتصادي با كمبود نقدينگي مواجه هستند.
وي با اشاره به مشكلات عمده ركود و تورم در اقتصاد، گفت: در سال 91 نرخ رشد ناخالص ملي منفي 5.8 درصد بود. وزير اقتصاد و دارايي افزود: شاخص توليد ناخالص داخلي نشان از كل مجموعه اقتصادي جامعه دارد و امكان پس‌انداز و سرمايه‌گذاري را مشخص مي‌كند. وي با بيان اينكه چنين ركودي در اقتصاد كشور غير از يكي دو سال جنگ تحميلي بي‌سابقه بوده است، اضافه كرد: همچنين در سال اخير تورم نيز به رقم 40 درصد رسيد كه اين تورم نيز تنها در سال 74 پس از انقلاب اسلامي سابقه داشته است، البته آن سال اگر با تورم سنگين مواجه بوديم اما همزمان رشد اقتصادي هم داشتيم ولي امسال ركود و تورم همزمان بودند و سخت‌ترين سال‌هايي بود كه تاريخ كشور با آن مواجه شد. وي با بيان اينكه شاخص فلاكت اقتصادي حاصل نرخ تورم و بيكاري است، گفت: اين شاخص در كشور بالاي 50 درصد بود در حالي كه در عرف بين‌المللي اين رقم حدود 15 درصد است.
اقتصاد متكي به نفت و سهم كم ماليات در تأمين منابع مالي دولت مشكل‌آفرين شد
طيب‌نيا با بيان اينكه سه عامل در بروز اين وضعيت نابسامان مؤثر بودند، توضيح داد: ساختارهاي اقتصادي نامتعادل ايران از دوران قبل از انقلاب، اقتصاد متكي به نفت و سهم پايين ماليات در تأمين منابع مالي دولت، اين وضعيت را براي ما آفريد. وزير اقتصاد و دارايي اضافه كرد: تحت تأثير وابستگي به درآمد نفتي، تراز تجارت خارجي و بودجه دولت از وضعيت نامناسبي برخوردار شد. طيب‌نيا با اشاره به نحوه نامناسب استفاده از درآمد نفتي در دولت قبلي، گفت: در قالب بودجه اين درآمد نفتي هزينه شد و هزينه دولت در قالب بودجه افزايش يافت. طيب‌نيا اضافه كرد: درآمد فروش نفت به بانك مركزي فروخته شد و پايه پولي افزايش يافت و پس از آن شاهد افزايش حجم پول در اقتصاد بوديم در نتيجه عرضه پول ملي كاهش يافت و به تورم افزايشي انجاميد. وي با اشاره به اينكه دولت براي مهار تورم متوسل به واردات شد، ادامه داد: در 8 سال گذشته ميزان واردات به 70 ميليارد دلار افزايش يافت و شرايطي فراهم شد كه با افزايش واردات توليد و مصرف ما به واردات وابسته شد. وزير اقتصاد و دارايي افزود: اما به دليل تحريم و وابستگي توليدات داخل به واردات، توليد دچار ركود شد و كاهش درآمدهاي ارزي ناشي از كاهش صادرات نرخ دلار را افزايش داد و تا 3 هزار 800 تومان هم رسيد. وي گفت: پس از آن بود كه نرخ تمام شده محصولات بالا رفت و زمينه تحميل ركود به اقتصاد فراهم شد. طيب‌نيا تأكيد كرد: ساختار اقتصادي ناسالم، سياست اقتصادي اشتباه و تحريم‌ها اين مشكلات اقتصادي را آفريدند.
كاهش تورم نقطه به نقطه به 9/31 درصد
وي در پاسخ به خواسته مجري برنامه درباره پرداختن به گزارش عملكرد فعاليت وزارت اقتصاد و دارايي در دولت يازدهم، اظهار داشت: وقتي با دو مشكل تورم و ركود مواجه هستيم سياست‌گذاري مشكل است. وزير اقتصاد و دارايي افزود: رويكرد دولت براي مقابله با تورم، انضباط مالي و كنترل نقدينگي است؛ بانك مركزي با تيم اقتصادي دولت برنامه منسجم تهيه كرد و منابع پايه پولي را كنترل كرد تا رشد نقدينگي كنترل شود. طيب‌نيا اضافه كرد: نرخ تورم نقطه به نقطه كه در تيرماه 45 درصد بود با عملكرد دولت يازدهم در حال حاضر به 31.9 درصد رسيده است. وزير اقتصاد و دارايي يادآور شد: براي مقابله با ركود، تحريك جانبه عرضه، راهكار انتخابي دولت بود. طيب‌نيا با اشاره به اينكه سهم دولت در اقتصاد زياد است، اضافه كرد: با در نظر گرفتن نسبت بودجه كل كشور به GDP مي‌توان به عدد 90 درصدي دخالت دولت در اقتصاد رسيد. وي گفت: براي افزايش سهم بخش خصوصي در اقتصاد بايد واگذاري بنگاه‌هاي دولتي به بخش خصوصي واقعي و بهبود فضاي كسب و كار محقق شود كه اين دو مورد در دولت دنبال شد.
برنامه‌ريزي براي بهبود فضاي كسب و كار
وي گفت: همان نيم‌ساعت اولي كه وارد وزارتخانه اقتصاد و دارايي شدم نامه‌اي به همه معاونت‌ها ابلاغ كردم تا موانع فعاليت بخش خصوصي را اعلام كنند و در وزارتخانه نيز دفتر دائمي به صورت مستمر محيط كسب و كار را پايش مي‌كند. طيب‌نيا افزود: راه‌حل‌هايي براي رفع مشكلات كوتاه مدت فعالان اقتصادي انديشيده شد و در شوراي گفت‌وگو با حضور بخش خصوصي موانع فعالان اقتصادي مورد بررسي قرار گرفت كه اين جلسات به طور منظم دنبال مي‌شود.
5/12 درصد از خصوصي‌سازي‌هاي دولت قبلي، واقعي بود‌
طيب‌نيا با انتقاد از اينكه سياست‌هاي اصل 44 در دولت قبلي محقق نشد، گفت: بخش جزئي از واگذاري‌هاي قبلي به بخش خصوصي واقعي رسيده است. وزير اقتصاد و دارايي گفت: از 150 هزار ميليارد تومان واگذاري‌هاي دولت قبلي 5/12 درصد به بخش خصوصي واقعي رسيد. واگذاري سهام بنگاه‌ها غيركارشناسي انجام شد. طيب‌نيا افزود: بنگاه‌هايي كه مشمول صدر اصل 44 واقع مي‌شدند شامل 62 بنگاه در قالب سهام عدالت واگذار شد؛ اين هدف در راستاي فقرزدايي مطلوب بود اما واگذاري به گونه‌اي بود كه كارايي لازم را نداشت. وي توضيح داد: مردمي كه سهام عدالت را دريافت كردند بايد بهاي آن را در دوره‌اي 10 ساله به صورت اقساط به دولت بپردازند. وزير اقتصاد و دارايي افزود: از زمان واگذاري ارزش اين سهام 45 هزار ميليارد تومان بوده است. طيب‌نيا يادآور شد: در دو مرحله سود بين مردم توزيع شد و بقيه سود شركت‌ها بايد بابت اقساط سهام به خزانه واريز شود. مردم تا 10 سال ديگر نمي‌توانند اين سهام را بفروشند يا از آن سودي را دريافت كنند از آن طرف سود اين بنگاه‌ها صرف پرداخت اقساط مي‌شود و بنگاه‌ها را فرسوده مي‌كند.طيب‌نيا توضيح داد: از نگاهي ديگر بنگاه‌ها نيز توسط كانون‌هاي كارگزاري به نمايندگي از شركت‌هاي سرمايه‌گذاري هدايت مي‌شوند بنابراين مديريت آنها نيز دچار اختلال است.وي اضافه كرد: طرحي را آماده كرده و تبصره‌اي را در لايحه بودجه 93 پيش‌بيني كرده‌ايم تا با تحقق اين طرح مردم به منافع سهام برسند. وزير اقتصاد و دارايي گفت: براي دو دهك پايين براي هر نفر ارزش سهام يك ميليون و 800 هزار تومان است و براي بقيه نيز يك ميليون تومان است. طيب‌نيا اضافه كرد: دولت نيز بايد بابت رد ديون سهام خود را در قالب بورس و فرابورس به مردم بفروشد و پرداخت ديون از طريق نقدي انجام شود.
افزايش استقبال سرمايه‌گذاران خارجي براي سرمايه‌گذاري در ايران
وي درباره جذب فاينانس و سرمايه‌گذاري خارجي توضيح داد: قبلاً به دليل تحريم‌ها محدوديت‌هايي براي تأمين منابع مالي از خارج ايجاد شده بود اما دولت با تعاملات اخير خود اقساط بين‌‌المللي پرداخت نشده و بدهي‌ها را به نهادهاي بين‌المللي، پرداخت كرد؛ در سفر اخير براي حضور در اجلاس صندوق بين‌المللي پول و بانك جهاني تعاملاتي داشتيم. طيب‌نيا گفت: توافق‌هاي چشمگيري براي استفاده از منابع مالي خارجي در حد چندين ميليارد دلار انجام شد. وزير اقتصاد و دارايي با بيان اينكه كمبود سرمايه بانك‌ها و افزايش سرمايه از محل مطالبات دولت راجع‌ به وجوه اداره شده تصميماتي اتخاذ شد، گفت: افزايش سرمايه بانك‌ها از حساب ذخيره ارزي مطرح شده است. طيب‌نيا افزود: همچنين خارجي‌ها براي خريد شركت‌هاي بيمه، بانك‌ها و مشاركت در پروژه‌هاي زيربنايي كشور درخواست‌هايي به سازمان سرمايه‌گذاري داده‌اند. وزير اقتصاد و دارايي تأكيد كرد: مديران اقتصاد دولت مشكلات اقتصادي مردم را مي‌شناسند و براي رفع اين مشكلات برنامه‌هاي بسيار جامعي دارند.

سه شنبه 19 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن