واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پدر علم ژنتيك ايران در گفتوگو با فارس اعلام كردافزايش سقط جنينهاي ناهنجار با منشاء ژنتيك و آلودگي هوا
پدر علم ژنتيك ايران گفت: ازدواج فاميلي از علل آمار بالاي بيماريهاي ژنتيكي در كشور ماست همچنين سقط جنينهاي ناهنجار به دليل عوامل ژنتيك و ارثي،تشعشعات و آلودگي هوا افزايش يافته است كه البته پزشكي قانوني براي اين موارد مجوز سقط قانوني صادر ميكند.
داريوش فرهود در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: در مورد بيماريهايي كه به دليل عوامل ژنتيك در بدو تولد اجازه سقط جنين دارند در ميان كشورها پيشرو هستيم و شايد يكي از كشورهايي باشيم كه مسئله سقط جنينهاي ناهنجار را به راحتي انجام ميدهيم.
وي ادامه داد: حتي برخي كشورهاي اروپايي كه زيادي مذهبي و كاتوليك هستند با اين مسائل باز برخورد نميكنند كشوري مانند ايتاليا به راحتي مجوز سقط نميدهد اما ما با تعامل خوبي كه با مراجع تشييع داشتهايم در اين زمينه پيشرو شدهايم.
پدر علم ژنتيك ايران تصريح كرد: در سازمان پزشكي قانوني كميتهاي با عنوان سقط جنين وجود دارد كه 12 سال پيش فقط به 15 بيماري مجوز ميداد اما اكنون نزديك به 100 بيماري اجازه سقط داده ميشود.
فرهود گفت: در حال حاضر نيز اجازه سقط به جنينهايي داده ميشود كه براي پدر و مادر عسر و حرج(سختي و مشقت) ايجاد ميكند.
اين استاد ژنتيك دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بيماريهاي ژنتيكي كه منشاء ارثي دارند مانند تالاسمي، هموفيلي و ديستروفي عضلاني در كشور شايع است همچنين بيماريهاي ژنتيكي كه در دوران بارداري ايجاد ميشود مانند انواع ناهنجاريهايي كه به دليل تشعشات، امواج و آلودگي هوا منجر به سقط مي شود نيز در كشور وجود دارد.
وي تصريح كرد: بيماريهاي كروموزومي نيز كه ناشي از يك اتفاق است مانند سندروم داون عامل ديگري براي سقط جنين در كشور محسوب ميشود.
فرهود گفت: يكسري بيماريها هم وجود دارد كه در لحظه بدو تولد اتفاق ميافتد مانند پيچيدن بند ناف به دور گردن جنين كه باعث ميشود اكسيژن به جنين نرسد و جنين دچار مشكلات مغزي شود.
پدر علم ژنتيك ايران ادامه داد: در كشور ما بيشترين بيماريهاي ژنتيكي كه در بدو تولد اتفاق ميافتد بيماريهاي بومي مانند تالاسمي، هموفيلي و ديستروفي عضلاني است.
وي ادامه داد: بيماريهاي ژنتيكي 20 هزار نوع است كه از طريق ژن نهفته به ارث ميرسد و پدر و مادر ناقل آن هستند. در ايران بيماريهاي ژنتيكي ارثي مانند تالاسمي و هموفيلي بسيار زياد است و اين به دليل بالا بودن ميزان ازدواج خويشاوندي نيز است.
فرهود گفت: به دليل اينكه طلاق در ازدواجهاي غيرخويشاوندي 40 درصد و طلاق عاطفي در اين نوع ازدواجها 80 درصد است و در مقابل در ازدواجهاي خويشاوندي طلاق به 5 درصد هم نميرسد اين نوع ازدواجها در كشور بيشتر است.
وي ادامه داد: در ازدواجهاي خويشاوندي افراد يكديگر را ميشناسند اما از طرفي بيماريهاي ژنتيكي نيز بيشتر ميشود بنابر اين توصيه ميكنيم حتماً قبل از ازدواج براي مشاوره ژنتيك اقدام كنند.
پدر علم ژنتيك ايران افزود: با انجام آزمايش ژنتيك بسياري از بيماريهاي ارثي شناسايي و كاهش مييابد به عنوان مثال ميتوان با انجام يك آزمايش ساده جلوي تولد بيمار تالاسمي را گرفت.
وي در مورد اينكه آلودگي هوا نيز كه از عوامل سقط جنين در كشور محسوب ميشود گفت: آلودگي هوا و وجود تشعشعات در هوا باعث ميشود تا جنين سقط شود البته اين عامل فقط مربوط به كشور ما نيست و در كشورهاي ديگر نيز وجود دارد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]