واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضرورت حفظ حريم فكري جامعه اسلامي از سوي علما و انديشمندان
حجت الاسلام ابراهيمي با تأكيد بر ضرورت حفظ حريم فكري امت اسلامي به ويژه در شرايط فعلي جهان اسلام، نسبت به برخي سخنان افراد ناآگاه در دامن زدن به فتنه هاي مذهبي اظهار تأسف كرد و گفت: ما بايد روش ائمه را الگوي خود قرار دهيم.
حجت الاسلام حسين ابراهيمي نماينده ولي فقيه در امور افغانستان درباره حديثي از امام صادق(ع) كه بر حفظ حريم فكري جامعه اسلامي تأكيد فرموده است به خبرنگار مهر، گفت: لازمه اظهار نظر داشتن اطلاعات كافي و درك كافي است لذا معصوم فرمود: لا تقل مالا تعلم بل لا تقل كل ما تعلم ». نه تنها چيزي كه علم نداري، بازگو مكن بلكه همه آنچه را كه مي داني را نيز مگو.
وي با بيان اينكه لازمه اظهار نظر در هر زمينه اي، داشتن اطلاعات و دانش ويژه است، افزود: حضرت اميرالمؤمنين(ع) فرمود: اوصِيكُمْ بِخَمْسٍ لَوْ ضَرَبْتُمْ إِلَيْهَا آبَاطَ الْإِبِلِ لَكَانَتْ لِذَلِكَ أَهْلًا لَا يَرْجُوَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِلَّا رَبَّهُ وَ لَا يَخَافَنَّ إِلَّا ذَنْبَهُ وَ لَا يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ إِذَا سُئِلَ عَمَّا لَا يَعْلَمُ أَنْ يَقُولَ لَا أَعْلَمُ وَ لَا يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ إِذَا لَمْ يَعْلَمِ الشَّيْءَ أَنْ يَتَعَلَّمَهُ وَ عَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَإِنَّ الصَّبْرَ مِنَ الْإِيمَانِ كَالرَّأْسِ مِنَ الْجَسَدِ وَ لَا خَيْرَ فِي جَسَدٍ لَا رَأْسَ مَعَهُ وَ لَا فِي إِيمَانٍ لَا صَبْرَ مَعَه» . شما را به پنج چيز سفارش مي كنم كه اگر براى آنها شتران را پرشتاب برانيد و رنج سفر را تحمّل كنيد سزاوار است: كسي از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از يكي سؤال كردند و نمي داند، شرم نكند و بگويد نمي دانم، و كسي در آموختن آنچه نمي داند شرم نكند، و بر شما باد به شكيبايي، كه شكيبايي، ايمان را چون سر است بر بدن و ايمان بدون شكيبايي چونان بدن بي سر، ارزشي ندارد.
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: در مناظره و بحث لازم است ما با دانايي وارد صحنه شويم و طبق آيات قرآن «وجادلهم بالتي هي احسن» عمل كنيم. اگر هم كسي مي خواهد با مخالفش وارد بحث شود لازمه اش رعايت ادب و داشتن تخصص است تا بتواند طرف را مجاب كند، در غير اين صورت، درهايي به روي منحرفين و فتنه گران باز مي شود كه بستن آن به مراتب سخت تر است.
حجت الاسلام ابراهيمي با تأكيد بر ضرورت حفظ آرامش جامعه و امت اسلامي به ويژه در شرايط فعلي جهان اسلام، نسبت به برخي سخنان افراد ناآگاه در دامن زدن به فتنه هاي مذهبي اظهار تأسف كرد و گفت: ما بايد روش ائمه را الگوي خود قرار دهيم همانطور كه فرمودند: التقية ديني و دين آبائي. انسان بايد تقيه را بداند و بفهمد كجا تقيه كند و كجا تقيه نكند و لذا هر كس بخواهد در باب هر چيزي اظهار نظر كند بايد تخصص لازم را داشته باشد والا همواره انحراف و فتنه به دنبال ناآگاهي وجهل خواهد آمد.
وي بر حفظ حريم فكري جامعه اسلامي تأكيد كرد و افزود: خوشبختانه امروز مؤسسات پژوهشي خوبي در حوزه هاي علميه ايجاد شده است و به ويژه شخص مقام معظم رهبري در اين زمينه هوشيارانه به مراقبت مي پردازند و اظهارات ايشان همواره در همين راستا است كه اسلام به معناي واقعي حفظ شود. لذا تلاش رهبري معظم و حوزه هاي علميه و مراجع عظام و صاحبان فكر و انديشه اين است كه بتوانند از حوزه دين حراست كنند و علت برتري عالم بر غيرعالم همين است كه پاسدار حريم فكري جامعه است. در احاديث مي فرمايند كه وجود يك فقيه بر هزار عابد برتري دارد و يا گفته مي شود «فضل العالم علي العابد كفضلي علي ادناكم» چون اينها دين را حفظ مي كنند و انحرافات و بدعتها را مي زدايند.
نماينده ولي فقيه در امور افغانستان در پايان تصريح كرد: پيامبر(ص) درباره صيانت فكر ديني و آگاه شدن مردم به وسيله عالمان دين مي فرمايند: «إذا ظهرت البدع في أمتي فللعالم أن يظهر علمه وإلا فعليه لعنة الله» هنگامي كه بدعت ها آشكار مي شود پس بر عالم است كه دانش خويش را آشكار كند و اگر چنين نكند، لعنت خدا بر اوست». لذا علما در طول تاريخ چنين صيانتي را بر عهده داشتند و بقاء اسلام در كوشش و تبيين و تبليغ و روشنگري روحانيت در طول تاريخ اسلام مشهود است.
كد خبر: 2192022
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۰۹:۱۰
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]