واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدفقر بويين زهرا در احداث كتابخانه
شهرستان بويين زهرا در حال حاضر از لحاظ ساختمان كتابخانهها وضعيت مطلوبي ندارد كه اين مهم با توجه به اهميت ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني نيازمند توجه ويژه است.
به گزارش خبرگزاري فارس از بويين زهرا، كتابخانهها به عنوان اصليترين گنجينههاي ترويج و توزيع كتاب منبع مهم تغذيه فرهنگي علاقهمندان به حوزه نشر و مطالعه محسوب ميشود.
شهرستان بويين زهرا با دارا بودن هزاران دانشجو، دانشآموز و اقشار جوانان نيازمند نگاه ويژه براي توسعه ساخت و بهرهبرداري از ساختمانهاي كتابخانه است.
در حال حاضر بيشتر شهرهاي اين شهرستان در حوزه كتابخواني براي ترويج اين فرهنگ با مشكل نبود كتابخانه براي حضور اقشار كتابخوان و علاقهمندان مواجه است.
اين مسئله البته در شهر بويين زهرا به عنوان شهر مركزي شهرستان نيز از حال و روز خوشي برخوردار نيست و ساختمان كتابخانه صاحب الزمان (عج) اين شهر حال و روز خوشي ندارد.
بر اين اساس شهرستان بويين زهرا با سابقه فرهنگي از ضعف كتابخواني رنج برده و از اين بابت نيز به گسترش ساختمان كتابخانهها در شهرهايي مانند سگزآباد، آراسنج و بسياري از روستاهاي ظرفيتدار و نسبتا پرجمعيت اين شهرستان وجود دارد.
احد احمدي در اين خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در بويين زهرا با اشاره به كمبود و ضعف وجود كتابخانهها در شهرستان بويين زهرا اظهار داشت: با توجه به ضرورت توسعه و ترويج مناسب كتابخواني در ميان اقشار شهروندان بويين زهرا در روستاها و نقاط مختلف بايد ساز و كارهاي مناسب را براي احداث ساختمان كتابخانهها در شهرستان بويين زهرا مهيا كرد.
فرماندار شهرستان بويين زهرا با اشاره به كمبود اعتبار براي ترويج كتابخواني و احداث مراكز فرهنگي و هنري مرتبط با موضوع كتاب ابراز داشت: در اين راستا جذب حمايتهاي خيران و مشاركت دادن شهرداريها، شوراها و شهروندان گام اثرگذار براي توسعه و ايجاد بسترهاي مناسب ترويج كتابخواني شهرستان بويين زهرا است.
احمدي با اشاره به اينكه توزيع كتاب ميان دانشآموزان در ترويج كتاب اثرگذار است، ابراز داشت: فرهنگ مطالعه با تزريق روحيه كتابخواني در مدارس رواج پيدا ميكند.
اين مسئول با بيان اينكه برگزاري نمايشگاههاي عرضه كتب و محصولات فرهنگي جزو راههاي اثرگذار به منظور آشناسازي اقشار جوانان و دانشآموزان با فرهنگ مطالعه است، ابراز داشت: از همين رو انتظار اين است تا دستگاههاي فرهنگي شهرستان بويين زهرا اهتمام و توجه خويش نسبت به مطالعه را افزايش دهند.
فرماندار شهرستان بويين زهرا با تأكيد بر اينكه مسئولان بايد با بسترسازي مناسب از هدر رفتن فرصتهاي مناسب و ارزشمند جوانان جلوگيري كنند، عنوان كرد: از همين رو سعي شده است تا با بهرهگيري از عناصر مختلف فرهنگي و هنري زمينه را براي بروز خلاقيتهاي دانشآموزان بويين زهرا به ويژه در بخش كتابخواني مهيا كرد.
وي ادامه داد: احداث كتابخانهها و مراكز فرهنگي و هنري در نقاط
دورافتاده و برخي از شهرهاي دور و نزديك شهرستان بويين زهرا جزو اولويتهاي مهم و مورد توجه فرمانداري بويين زهرا قرار گرفته است.
فرماندار شهرستان بويين زهرا با بيان اينكه بايد تلاش كرد تا فرهنگ مطالعه گام به گام و تدريجي در شهرستان بويين زهرا نهادينه شود، ابراز داشت: پيشينه فرهنگي و تاريخي شهرستان بويين زهرا و لزوم آشنايي دانشآموزان و اقشار مختلف نوجوانان با اين فرهنگ از آثار و منابع متعدد بسيار اهميتدار است كه با مطالعه ميتوان به اين اصل دست پيدا كرد.
فرماندار شهرستان بويين زهرا با اشاره به ضرورت تدوين نقشه راه مشخص براي كتابخواني و ترويج فرهنگ مطالعه در شهرستان بويين زهرا عنوان كرد: جلسات و نشستهاي متعدد توسعه و ترويج كتاب شهرستان بويين زهرا با حضور اعضا به
طور ماهانه در محل فرمانداري بويين زهرا تشكيل و نسبت به ارايه و تصويب مصوبات براي شهرستان اقدام صورت ميگيرد.
احمدي ادامه داد: همچنين نياز است تا شهرداران و شوراهاي اسلامي شهر و روستاي شهرستان بويين زهرا با در نظر گرفتن اصل رسالت فرهنگي و اجتماعي خود نسبت به اختصاص زمين براي احداث و ساخت مراكز فرهنگي به ويژه ساختمان جديد براي كتابخانهها اقدامات لازم را به انجام رسانند.
ساخت كتابخانه نه معطوف به مشاركت دستگاههاي دولتي بلكه در مراحلي نيز نياز شهروندان و ديگر دستگاههاي آزاد را ميطلبد.
رئيس شوراي اسلامي شهر سگزآباد نيز در اين خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در بويين زهرا به اهميت ساخت كتابخانه براي توسعه و ترويج فرهنگ مطالعه در شهر سگزآباد اشاره كرد و افزود: با وجود اينكه 250 دانشجو در مقاطع مختلف در شهر سگزآباد تحصيل ميكنند ولي اين شهر فاقد كتابخانه است كه لزوم راهاندازي هرچه زودتر كتابخانه در اين شهر احساس ميشود.
هادي عباسيميرزايي بيان كرد: اين شهر فاقد كتابخانه است كه رايزنيهايي با مسئولان استاني در اين زمينه صورت گرفته و مقدمات ساخت كتابخانه سگزآباد فراهم شده است.
فرهنگ مطالعه هنگامي پيش به سوي نهادينه شدن ميگذارد كه ظرفيت و قابليتهاي آن مورد بهرهگيري قرار گرفته و مسئولان در پي تحقق و نهادينهسازي اين فرهنگ باشند.
علي بالايي در اين خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در بويين زهرا اظهار داشت: ترويج فرهنگ كتابخواني در نقاط و شهرهاي مختلف شهرستان بويين زهرا موجب افزايش آگاهيهاي عمومي در جامعه شده و در صورت گسترش آن، نه تنها سطح فرهنگ عمومي جامعه بالا ميرود بلكه از بروز بسياري آسيبها و انحرافات اجتماعي جلوگيري ميشود.
مدير اداره كتابخانههاي عمومي شهرستان بويين زهرا يادآور شد: نقش بيبديل و مهم خانواده در تربيت و نهادينه كردن فرهنگ مطالعه جامعه غيرقابل انكار است زيرا خانوادهها ميتوانند با تشويق نوجوان به سمت مطالعه و كتابخواني زمينه پر كردن مفيد اوقات فراغت آنها را مهيا سازند.
اين مسئول اضافه كرد: البته با توجه به گسترش تكنولوژي و گستردگي فضاي مجازي به طور قطع نسل جديد نبايد از اين پيشرفتها هم بياطلاع باشد ولي لذت مطالعه با هيچ چيزي جايگزين نخواهد شد.
بالايي تأكيد كرد: اگر كتابخانهها مجهز به فناوري روز و كتابهاي جديد باشند مردم بيش از گذشته به كتابخواني و مراجعه به كتابخانهها ترغيب ميشوند.
مدير اداره كتابخانههاي عمومي شهرستان بويين زهرا افزود: كتاب دريچهاي به سوي جهان علم و معرفت بوده و مطالعه راهي براي پرورش استعدادهاي خدادادي انسان است كه او را در مسير رشد و تكامل هدايت ميكند.
وي با تأكيد بر توجه ويژه به بحث كتاب و كتابخواني اظهار كرد: بايد با برنامهريزي دقيق جامعه را به سمت مطالعه مفيد سوق داده و نوجوانان و جوانان را با كتاب همراه كنيم چراكه كتاب بر تمام زواياي زندگي انسان تأثير ميگذارد و سرمايهگذاري در اين بخش سبب توسعه بخشهاي ديگر نيز ميشود كه همين امر اهميت ترويج كتابخواني در جامعه را بيشتر ميكند.
كتابخانه پيش از آنكه به عنوان محلي براي گنجينهسازي فرهنگ باشد مكاني براي رشد و ارتقاي فرهنگي يك شهر و روستا است و از اين نظر بايد به رشد و كيفيتبخشي به كتابخانهها به ويژه در شهرستان بويين زهرا اقدام كرد.
انتهاي پيام/77005/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]