محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842523527
شخصيت و حقوق انسان مسلمان و امتحانات الهي، و موقعيت پزشك در اين مسير
واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: شخصيت و حقوق انسان مسلمان و امتحانات الهي، و موقعيت پزشك در اين مسير
دكتر محمود فرهودي - استاد دانشگاه علوم پزشكي مشهد
* قسمت دوم و پاياني
2 - در زمينه مسائل اقتصادي و اجتماعي: قرآن مجيد ميفرمايد كه براي بقاي برتر جامعه اسلامي: ولتكن منكم امه بدعون الي الخير و يأمرون بالمعروف و ينهون عن المنكر و أولئك هم المفلحون (آيه 104 سوره مباركه آل عمران): و بايد از شما مسلمانان برخي (كه دانا و باتقويترند) خلق را به خير و صلاح دعوت نمايند و از بدكاري نهي كنند، اينان كه (به حقيقت واسطه هدايت مردم ميشوند) در دنيا و آخرت رستگار خواهند بود.
و نيز ميفرمايد آنها كه به اسلام ايمان آورده و پيامبري رسولالله محمد(ص) را تصديق نموده و مفاهيم قرآن مجيد را بعنوان وحي الهي براي هدايت و رستگاري انسانها در ابعاد مختلف زندگي اين جهان و جهان آخرت پذيرفته اند، با كفار و معاندين و مخالفين اسلام شديدالقلب اما بين خودشان رحيم و مهربان هستند: محمد رسولالله و الذين معه أشداء علي الكفار رحماء بينهم (قسمتي از آيه 26 سوره مباركه فتح). اين رحمت و محبت بايد در ابعاد مختلف زندگي اجتماعي آنها انعكاس واقعي و صحيح داشته باشد. از جمله در بعد اقتصادي و بداند كه مسائل اقتصادي از ديدگاه قرآني يكي از عوامل بزرگ نگهبان حيات جامعه بوده و يكي از ستونهاي مهمي است كه زندگي جامعه بر آن تكيه دارد و در سوره مباركه نساء قسمتي از آيه 4 ميفرمايد: ولاتوتوا السفهاء اموالكم التي جعلالله لكم قياماً: اموالتان را در اختيار سفيهان قرار ندهيد كه خداوند آنرا از عوامل قيام (ستوني كه ستونهاي ديگر بر آن تكيه دارد) براي زندگي (دنيايي) شما قرار داده است. همچنين در سورههاي مباركه الزاريات آيه 18، و نيز المعارج آيه 23 تا 26 در مورد صفات متقين ميفرمايد: والذين في أموالهم حق معلوم. للسائل والمحروم. والذين يصدفون بيوم الدين: آنانكه در اموال و حاصل دسترنجشان حقي براي سائل و محروم در نظر دارند و آنانكه روز جزا را تصديق ميكنند (و در كاهش فقر اجتماعي به سهم خود ميكوشند). و نيز مسئله انفاق را بعنوان يك عامل تثبيت كننده ارزشي در فرد انفاق كننده و كمك به كاهش اختلالات اقتصادي و اجتماعي ميداند، و اين موضوع در اولين آيات سوره مباركه بقره آيات 2 و 3 نيز مضبوط است كه: الم ذلك الكتاب لاريب فيه هدي للمتقين. الذين يؤمنون بالغيب و يقيمون الصلاه و ممارزقناهم ينفقون: اين كتابي است كه شكي در آن راه ندارد (كه از جانب خداوند ميباشد) و مايه هدايت پرهيزكاران (آنها كه او امر و نواحي الهي را را رعايت ميكنند) ميباشد، آنانكه به غيب (خداوند و روز جزا و ملائكه الله) ايمان آورده و اقامه نماز ميكنند و از آنچه به آنها روزي دادهايم انفاق نيز مينمايند.
ضمناً از اسراف و تبذير، اينكه مادي فرد و جامعه را در راههاي غيرضروري و انحراف هدر دادن به شدت منع نموده و آنرا كاري شيطاني مينامد: ان المبذرين كانوا اخوان الشياطين و كان الشيطان لربه كفوراً (آيه 27 سوره مباركه الاسرار)
همچنين در سوره مباركه ماعون ميفرمايد: ارايت الذي يكذب بالدين، فذلك الذي يدع اليتيم. ولا يحض علي طعام المسكين. فويل للمصلين. الذين هم عن صلاتهم ساهون. الذين هم يراؤن. و يمنعون الماعون: آيا نديدي كسي كه دين (ايمان به خداوند و روز جرا و تعليماتي كه خداوند از طريق انبيا براي مردم بيان نموده و برمبناي آن اعمال مردم را جزا ميدهد) را تكذيب مينمايد. همان كسي كه يتيم را ميراند و ديگران را نيز به اطعام مسكين تشويق نميكند. پس واي بر نمازگزاران (ريائي) آنانكه در اقامه نمازشان سهل انگار و غافل هستند (و بيشتر هدفشان ريا و تظاهر به دينداري براي مورد توجه قرار گرفتن نزد مردم است و نه تسليم در برابر دستورات الهي) و مردم را نيز از هرگونه عمل خير و كمك به ديگران منع ميكنند.
و يتيم در اين سوره مباركه بمعناي بيسرپرست و يا ضعيفي كه ياوري ندارد تفسير شده است مخصوصاً اگر آن راندن براي منع آن ضعيف از حقوقي باشد كه متعلق به او است.
و بدين ترتيب ممكنست ملتي نيز بيسرپرست و يتيم باشد و ميتوان استنباط نمود كه ملت مسلمان مظلوم فلسطين هم كه تحت سيطره صهيونيزم اسرائيل قرار داشته و مرتباً فرزنداني از آن ملت توسط صهيونيستها به شهادت ميرسند از لحاظ سياسي و اجتماعي و اقتصادي - ملتي يتيم بوده و رسيدگي بوضع زندگي آن ملت مسلمان مظلوم وظيفه همه مسلمانان جهان است. مخصوصاً ملتهاي مسلماني كه امكانات بيشتري دارند، و همانگونه كه ميطلعيد چند سال قبل نيز مسلمانان روزهدار فلسطيني درحال اقامه نماز صبح در مسجد ابراهيم (واقع در بيت المقدس) توسط صهيونيستهاي جنايتكار به رگبار گلوله بسته شدند و تعداد زيادي از آنها درحال نماز به شهادت رسيدند. همچنين شهادت مظلومانه دكتر فتحي شقاقي، دبير كل (وقت) جنبش اسلامي فلسطين و صدها شهيد ديگر، سند مشخص ديگري بر منش خيانت آميز باطني و روش عملكرد صهيونيستها نسبت به اسلام و مسلمين است.
با بررسي و تعمق در اين آيات و نيز با آگاهي از تحريم كامل ربا و وعده عذاب به كساني كه اموال مردم را به باطل ميخورند و آنها را از راه خداوند و عدالت باز ميدارند و مزمت ذخيره زر و سيم مخصوصاً در آيات 33 و 34 سوره مباركه توبه و توصيه مكررر به دادن زكات و همچنين (خمس) كه بحث خاص مربوطه را داشته و فعلاً مورد نظر در اين نوشته نيست. و دستور به حكومت اسلامي براي تعادل بخشي حيات اقتصادي - اجتماعي كه امكانات عمومي را براي مصالح عام مسلمين بكار گيرد تا ثروت اختصاص به اغنيا نداشته باشد: كي لايكون دوله بين الاغنياء منكم (قسمتي از آيه 6 سوره مباركه الحشر) كه سبب شود يتيمان و مساكين در محروميت مداوم بسر برند (آيات 5 تا 8 سوره مباركه الحشر قرآن مجيد) و همچنين تاكيدي كه در نگهباني و نگهداري اموال عمومي و چگونگي مصرف صحيح آن در سوره مباركه انفال (آيات 1 و 40) نيز ميفرمايد: و اينكه در مبادلات اقتصادي و خريد و فروشها نيز صحت و استحكام اجناس و ميزان صحيح آنرا رعايت نموده و در همه كارها روز محاسبه الهي را نيز در نظر داشته باشيد (آيات 1 تا 12 سوره مباركه المتفقين) و نيز وعده عذاب به كساني به آيات خداوند كفر ميورزند و پيامبران الهي را بناحق ميكشند و كساني از مردم را كه امر به عدالت و قسط مينمايند، ميكشند و تباه دانستن اعمال آنها در زندگي دنيا و آخرت (آيات 21 و 22 سوره مباركه آل عمران) و بيان اينكه از اهداف ارسال پيامبران و كتب و ضوابط تشخيص حق از باطل همراه آنان دعوت مردم به حق و عدل ميباشد (آيه 25 سوره مباركه الحديد) تصوير كلي از روش اقتصادي كه قرآن مجيد ارائه ميدهد براي صاحبان بصيرت حاصل ميشود.
كه ارزيابي ميشود شامل اقتصاد دولتي براي نگهباني حيات جمعي جامعه در مسائل اساسي و تعادل بخشي زندگي عمومي جهت جلوگيري از فقر بوده و همراه با اقتصاد خصوصي برمبناي كوشش فردي و صحت در عمل ميباشد كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران نيز مضبوط است.
پس در اسلام مسائل اقتصادي و اجتماعي جداي از اعتقادات ديني به خداوند و روز جزاء و كيفيت اقامه نماز نيست و فرد مسلمان نبايد چنين بينش داشته باشد كه حل مسائل اجتماعي و كمك به كاهش فقر اقتصادي آنها (كه مفهوم فقر بايد با متوسط زندگي مردم و ميزان دسترسي آنها به امكانات عمومي در هر زماني سنجيده شده و تعريف گردد) ارتباطي با كار او ندارد، بلكه بايد ضمن انجام وظيفه در رشته تخصصي خود، كوشش مداوم چه فردي و چه جمعي در كاهش فقر اجتماعي و رفع ظلم از مسلمين داشته باشند مخصوصا زمانيكه مسئوليتهاي مملكتي به او نيز واگذار شده باشد و اينكه ميگوئيم دين از سياست و روش زندگي اجتماعي جدا نيست. با استنباط و استناد به اين آيات الهي نيز هست. بنابر اين رسيدگي به مسائل زندگي اجتماعي مسلمان و قسط و عدالت اجتماعي بايد براي ما از اصول حياتي باشد نه اينكه هر كسي موقعيتي بدست آورد صرفا منابع اقتصادي خود را بخواهند، هرچند خداي ناكرده با پشت سر انداختن توصيه و دستورات قرآني درزمينه رعايت حقوق اجتماعي باشد كه در آن صورت خداي ناكرده زمينه ايجاد شيع و جدايي در باطن جامعه به وجود آمده و جامعه ازدرون به سوي دو قطبي شدن و تضعيف و درهم پاشيده شدن پيوندهاي قلبي - اجتماعي و عاطفي پيش خواهد رفت و زمينه نفوذ دشمنان و انحراف فكري مخصوصا جوانان آماده خواهد شد ودر تعليمات قرآني است كه:
وابتغ فيما اتاكالله الدارالاخره ولا تنس نصيبك من الدنيا و احسن كما احسنالله اليك ولا تبغ الفساد في الارض انالله لا يحب المفسدين(آيه 77 سوره مباركه قصص): آنچه كه خداوند به شما عطا فرموده است سراي آخرت و روز جزا را در نظر داشته باشيد و نصيبتان را نيز از زندگي دنيا فراموش نكنيد و به مردم نيكوئي نماييد همچنانكه خداوند به شما نيكوئي كرد و دنبال فساد درزمين نباشيد كه خداوند مفسدين را دوست ندارد.
ضمنا بايد در نظر داشت افراد ممكنست تامقاطعي از سير رشد اجتماعي، اعمال صالح و خويشان برتري زيادي درزندگي شان داشته باشد امابه واسطه ضعف ايماني و فاصله گرفتن از مفاهيم قرآني از راه حق منحرف گرديده و پيرو هوي و هوس شده و اعمال بد و سيئه آنها افزايش مشخص بر اعمال خوب و حسناتشان بيابد و در زمينه اجتماعي نيز موسيهاي درونشان گذشتههاي خود را فراموش نموده و مندرجا دگرديسي پيدا كرده و ادامه دهنده راه فرعونها در زمان گردند. نه موسيهاي مظلوم و دفن شده در تاريخ... و امتحانات مجدد الهي را بد پس بدهند و در آن حالت شايسته مراحل بالاتر رشد معنوي و انساني نبوده و ديگر به عنوان راهنما و نمونه براي حيات جامعه نخواهند بود، مگر اين كه از اعمال خلاف خود پشيمان شده، توبه نموده و با ايمان قلبي مجددا روي به اعمال صالح آورند كه در آن صورت مورد بخشش حق تعالي قرار خواهند گرفت و موقعيت اجتماعي و معنوي خود را بازخواهند يافت كه فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلاه واتبعوا الشهوات فسوف يلقون غيا الا من تاب و امن و عمل صالحا فااولئك يدخلون الجنه ولايظلمون شيئا (آيات 59 و 60 سوره مباركه مريم) سپس جانشين آن مردم خداپرست قومي شدند كه نماز را ضايع گذاشته و تابع شهوات نفس شده و به گناه دست يازيدند كه اينها به زودي كيفر گمراهيشان را خواهند يافت اما آنها كه توبه نموده و عمل صالح انجام دهند در بهشت داخل شده و مورد ظلم قرار نميگيرند.
اين مفاهيم در بعد شغلي پزشكي نيز در قسمتهايي قابل انطباق ميتواند باشد و پزشك كه وظيفه اساسياش بازگردانيدن سلامت بيماران بر مبناي علم و آگاهي و تجربه ميباشد و عميقترين احترام را براي زندگي انسانها قائل است و بايد روابطش با بيمار بر اعتماد بيمار به اقدام صحيح علمي و منش اعتقادي و ايماني پزشك باشد، و كارش بسيار حساس و مسئوليتي وجداني و اسناني است و مكررا بابيماراني نيز مواجه ميشود كه بيماري آنها موزيانه پيشرفت نموده و تظاهر اوليه آنها اندك ميباشد مانند تب قدري طول كشيده كه به آنتي بيوتيك درماني جواب مناسب نداده است و يا لمس تودهاي حتي كوچك در پستان، كبد و يا فوق ترقوه و غيره.... كه در بررسيهاي باليني - آزمايشگاهي و يا آسيبشناسي، بيماريهاي وخيمي ماننده سرطان خون و يا پستان و يا متاستاز كبدي و انواع لنفومها تشخيص داده ميشود و مواردي از آنها به واسطه پيشرفته بودن بيماري و شدت اختلافات عضويشان، اقدامات پزشكي موثر واقع نشده و ميميرند و ميدانند كه احتمال ابتلا به اين بيمارها درمورد خودش و اطرافيانش نيز صادق ميباشد، نبايد خداي ناكرده ارزشهاي والاي انساني خود را فراموش نموده و به خود و جامعه ظلم كرده و اقدام به موقع پزشكي، مواظبت ضروري و پيگيري لازم تاحصول نتيجه براي بيمار ننموده ودر تصميمگيريهاي درماني و يا تجويز داروئي و غيره رعايت موازين علمي و عملي را ننمايد و به عنوان مثال توجه كافي در بررسي سابقه و معاينه صحيح باليني مخصوصا علائم حياتي (اندازهگيري فشار خون و درجه حرارت و وضعيت تنفس) كه اساس اوليه كار تشخيص است و انجام آزمايشات عمومي و درموارد ضرورت بررسيهاي تخصصي بعد ازآگاهي ازاهميت زياد آنها ننمايد و يا بيماري مريض را به دروغ بيش از واقعيت جلوه داده و يا به اعمال خلافي مانند سقط جنين جنائي، دادن گواهي خلاف بين، اعمال جراحي غير ضروري پرداخته و يا وجه زياد و خلاف مقررات مصوب مملكتي از بيمار دريافت نمايد و ياهر عمل پزشكي كه براي بيمار لازم نيست و صرفا به قصد مادي و زراندوزي انجام دهد كه خلاف دستورات ديني نيز ميباشد و سنگيني اقدام در هر يك از موارد مذكور متفاوت بوده و در طيفي بين كمي آگاهي عملي و تجربي وسهل انگاري تا جرمي واضح قرار ميگيرد و مسئوليت پزشكياش در ابعاد اعتقادي و علمي كه بايد براي طول مدت عمرش با هوشياري ودقت و خود نگهباني و خود نگهداري حفظ شود، بسيار والاتر از منافع موضعي و كوتاه مدت مادي و غيره است كه خداي ناكرده موجب اختلاف شخصيت علمي و اجتماعي او براي مدت زمان زيادي خواهد شد و اعتماد مردم را به اهداف با ارزش انسانياش به يكباره و يا مندرجاً از دست خواهد داد و درمواردي نيز موجب پيگيرد قانوني در دادگستري و غيره... خواهد شد.
و بايد پيوسته خداوند راشاهد و ناظر اعمال خود بدانند و اينكه كليه اعمال آگاهانه او در لوح محفوظ الهي ثبت شده و جزا مطابق عمل در روز بعث داده خواهد شد وهيچگونه خيال نكنندكه اعمال و رفتارحقوقي انسان را خداوند خالق هستي نميبيند و بداند در صورت تكذيب مفاهيم كتاب الهي و اعمال و رفتار خلاف قانونمنديها و شرايع آن كه در قرآن مجيد مضبوط است از جائي كه حساب نميكند مورد ضربات الهي قرار ميگيرد كه: فذرني و من يكذب بهذا الحديث سنستدرجهم من حيث لا يعلمون و املي لهم ان كيدي متين (آيات 44 و 45 سوره مباركه القلم).اي رسول تو كيفر تكذيب كنندگان و منكران قرآن را به من واگذار كه آنها را از آنجا كه نفهمند به عذاب سخت درافكنيم و آنها را تازماني مهلت دهيم كه كيفر من قوي و قهر من بسيار سخت است.
و اما در بعد جهاني قرآن مجيد استقلال اعتقادي راتوصيه مينمايد كه پايه اصلي استقلال درزمينههاي ديگر ميباشد و به اهل كتاب و همه مردم ميفرمايد: قد جاءكم منالله نور و كتاب مبين(15) يهدي بهالله من اتبع رضوانه سبل السلام و يخرجهم من الظلمات الي النور باذنه و يهديهم الي صراط مستقيم (قسمتي از آيه 15 و نيزآيه 16 سوره مباركه مائده) قطعا ازجانب خداوند نور (پيامبر و قرآن) و كتابي روشنگر (قرآن) به سوي شما آمده است و خداوند به وسيله آن كساني را كه خشنودي او را (بااخلاص و صدق) ميطلبند، به راه سلامت كه تامينكننده نيكبختي آنان (در دنيا و آخرت) است، رهنمون ميشود و آنها را از تاريكيهاي (جهل و كفر) به سوي روشنايي (ايمان و علم) ميبرد و به راهي راست هدايتشان ميكند و نيز ميفرمايد: ان الذين عندالله الاسلام (قسمتي از آيه 19 سوره مباركه آل عمران) دين كامل (از نظر عقايد، شرايع و احكام و اخلاق) نزد خداوند اسلام است (كه محتواي همه اديان الهي راشامل است) و نيز ميفرمايد:
ان هذالقرآن يهدي للتي هي اقوم و يبشر المومنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا كبيرا (آيه 9 سوره مباركه الاسراء) قطعا اين قرآن به (آئيني) كه خود پايدارتر است راه مينمايد و به آن مؤمناني كه كارهاي شايسته ميكنند مژده ميدهد كه پاداشي بزرگ برايشان خواهد بود و آنها را كه آگاهانه ازهدايت الهي روي برميگردانند و بدان كافر ميشوند، در ضلالت و گمراهي دانسته كه به عوارض آن از جمله عذاب الهي دچار خواهند شد واين مفهوم را در آيات مختلف ازجمله آيه 10 الاسراء، 85 آل عمران، 3 مائده، 125 انعام، 22الزمر، 7 صف و بسياري از آيات ديگر نيز ذكر ميفرمايد.
اينكه مسلمانان بايد ارتباط صميمانه و مستحكم را فقط با نيروهاي خودي و مسلمانان داشته باشند اما به يهود و نصارا تكيه نكنند زيرا آنها منافع مسلمين را نميخواهند و دستشان در دست يكديگر است و دوست دارند مسلمانان پيوسته تحت سيطره آنها قرار داشته و زير دستشان باشند و هرگز از ايجاد اختلال در بين مسلمين خودداري نميكنند و هر كس از شما زمينه تسلط بر حيات اجتماعي مسلمين را براي آنها فراهم آورد پس از آنها هست و خداوند گروه ظالمان را هدايت نخواهد كرد: يا ايهاالذين آمنوا لا تتخذوا اليهود والنصاري اولياء بعضهم اولياء بعض و من يتولهم منكم فانه منهم انالله لا يهدي القوم الظالمين(آيه 51 سوره مباركه مائده) و رفتار شما بايد با آنها حساب شده و داراي ضوابط مشخص باشدو نه ارتباطات عميق و همه جانبهاي كه بين خودتان بر مبناي دستورات قرآني داريد اما درصورتي كه ارتباطات اجتماعي مختلف با آنها داراي حد و مرز مشخص، صحيح، متعادل و قانونمند بدون سلطه آنها بر مسلمين باشد و اينكه قصد تضعيف، توطئه و جنگ بامسلمانان نداشته باشند از نظر اسلامي مانعي ندارد (آيات 8 و 9 سوره مباركه ممتحنه).
آري جناياتي كه در دنيا توسط امپرياليزم به خصوص آمريكا و صهيونيزم اسرائيل بر عليه مسلمانان از هر قوم صورت ميگيرد نموداري ازتوصيه راستين قرآن مجيد به مسلمانان درمورد شناخت ماهيت باطني يهود و نصاري و ديدگاه آنها نسبت به مسلمين دراين مقطع زماني نيز هست كه در لبنان، فلسطين اشغالي، بوسني و هرزگوين وغيره، شاهد آن بوده و هستيم و حمله نظامي صهيونيستهاي اسرائيلي به جنوب لبنان و بمباران شانزده روزه آن كشور از طريق هوا و زمين و دريا وكشتار سبعانه صدها كودك و مر و زن مسلمان در آن كشور كه از 24 فروردين تا 8 ارديبهشت ماه 1375 ادامه داشت، سند ديگري برخوي تجاوزگري و جنايت پيشهگي اين ماترياليستهاي خون آشام است كه دست انتقام الهي را فراموش كردهاند كه ميتواند آنها را از جائي كه حساب نميكنند درنوردد و به خذلان بكشاند انشاءالله.
و بدينترتيب مشخص است كه اسلام براي سعادت فردي و اجتماعي مسلمانان جهت حركت و مسير واضحي را درمسائل اساسي و بنياني زندگي فردي و اجتماعي تبين فرموده و بر پا ايستائي آنان بر مبناي جهانبيني و عقايد اسلامي را كه در قرآن مجيد مضبوط است و تعادل بخشي و رشد مداوم اقتصادي، اجتماعي و علمي، همدلي و رحمت و مودت بين مسلمانان و شور و مشورت در امور (آيه 27 سوره مباركه شورا) را از اصول و بنيانهاي قوام اجتماعي آنان ميداند و استقلال اعتقادي و اجتماعي وعدم تكيه به يهود و نصاري را از ضرورتهاي امت و سط و نمونهشدن ذكر ميكند و اينكه پيوسته حاضر باشند با مال و جانشان از ارزشهاي الهي و استقلالشان دفاع نمايند: و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخيل ترهبون به عدوالله و عدوكم و اخرين من دونهم لا تعلمونهمالله يعلمهم و ما تنفقوا من شيء في سبيلالله يوف اليكم و انتم لا تظلمون (آيه 60 سوره مباركه انفال): و بر عليه دشمنان خداوند و خودتان آنچه از امكانات از نظر نظامي، نيرو، و سلاح (و غيره...) داريد كه كمك به پيروزيتان بر دشمن نمايد آماده نمائيد و بدين ترتيب دشمنان خداوند و خودتان را بترسانيد و نيز دشمناني را كه هنوز نميشناسيد ولي خداوند از وجود آنها آگاه هست و ميشناسد و آنچه كه در اين راه خداوند (دفاع از بقاء نظام اسلامي) انفاق نمائيد و بذل مال كنيد خداوند به تمام و كمال آن را باز ميگرداند (با پيروزيها و افتخاراتي كه كسب ميكنيد) و مورد ظلم قرار نخواهيد گرفت.
متاسفانه بايد اذعان نمود كه دشمنان اسلام، امپرياليزم و صهيونيزم عملا اين توصيه قرآني را بيشتر ازمسلمانان رعايت نموده و در علم و تكنولوژي و قدرت نظامي و ابزار دفاعي و تهاجمي بسيار فراتر از مسلمانان پيشرفت نمودهاند و از اين طريق حقوق مسلمين را پيوسته تضييع مينمايند و خائنانه بر حيات اجتماعي آنان تسلط جبارانه پيدا نموده و مينمايند و منابع آنها را غارت ميكنند. و امروزه نير عامل پيروزي نظام اسلامي رشد علمي و عمل برمبناي آن در ابعاد مختلف حيات اجتماعي و آگاهي علمي و عملي مجاهدين فيسبيلالله به فنون نظامي و نيز در دست داشتن مواد و وسائل جنگي نسبتا مشابه در تقابل با دشمن ميباشد كه آن وسائل و مواد جنگي توسط كارخانجاتي بايد توليد شود كه با بينش فكري و آيندهنگري مسئولين نظام حكومتي اسلامي طي برنامهريزي احداث شده و افراد مومن به انقلاب، متقي و با معلومات و مبتكر را براي اين منظور در طول سالها در آن مراكز بكار ميگيرند و اينگونه آمادگي علمي نظامي را پيوسته حفظ نموده و با ابتكارات و خلاقيتها آن كارخانجات و وسائل جنگي را تكامل ميدهند و توصيه ميفرمايد كه سعي نمايند از اقوام و ملتهاي ديگر در كارهاي خير پيشي گيرند. واضح است كه اين پيشرفت علاوه بر ارزشهاي معنوي شامل پيشرفتهاي مادي نيز ميباشد.
چنين ارزيابي ميشود كه علت عقبماندگي مسلمين در صنعت و تكنيك روز، قسمت زيادي بواسطه سلطه استعماري (سياسي - اجتماعي) غرب مسيحي و يهودي و حاكمان دست نشانده و سرسپرده آنها بر ممالك اسلامي بوده كه منابع طبيعي و ثروتهاي ملي آن كشورها مانند نفت را به ثمن بخس غارت نموده و مينمايند و پائين نگهداري مداوم قيمت آن در مراكز تصميمگيريشان براي ايجاد فقر اقتصادي در آن ممالك ميباشد كه اين روش را مفاهيم قرآن مجيد، روش فسادكاران مينامد: و يا قوم اوقوا المكيال والميزان بالقسط و لا تبخسوا الناس اشياءهم و لا تعثوا في الارض مفسدين (آيه 85 سوره مباركه هود و در آيات 10-1 سوره مباركه متففين نيز مفاهيم مشابهي را بيان ميفرمايد)
تا بدين ترتيب آنان را بطور دائم در تمام ابعاد زندگي اجتماعيشان محتاج به غرب نگهداشته و از بالندگي و رشد مستقل بازدارند و قسمتي نيز بواسطه توجه كافيننمودن مسلمانان به توصيههاي قرآني در مورد فراگيري هرچه بيشتر مسائل علمي در زمينههاي مختلف و كوشش فكري مداوم ميباشد.
خوشبختانه ملت بيدار دل و فداكارمان بعد از انقلاب كبير اسلامي ايران به رهبري قائد عظيمالشان و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران امام خميني (رحمتاله عليه) با برنامهريزي درازمدت، ابتكارات و خلاقيت مسئولين محترم در دولت و همدلي مردم و دانشگاهيان ارجمند به پيشرفتهاي باارزش و مهمي در زمينههاي پزشكي و انرژي هستهاي و غيره دست يافتهاند كه سمبل استقلال اجتماعي و نمودار وجود استعدادهاي ارزنده فراوان، رشد يابنده و بيانتها در اين ملت مسلمان رشيد و آزاده است كه روند خود اتكايي را در ابعاد علمي و صنعتي، با گامهاي استوار و با توكل به خداوند متعال طي نموده و مينمايد. هرچند امپرياليستها و صهيونيستها، سنگاندازيهاي زيادي در اين راه نموده و مينمايند و موانع زيادي به گمان خود ايجاد نمودهاند، اما اين فشارها، موانع و تهديدها با صبر انقلابي، پايداري، اخلاص و خلاقيتهاي درونزاي ملي و توكل به خداوند متعال كه نمونههاي آن را در زمينه مختلف حيات اجتماعي ملتمان پيوسته مشاهده ميكنيم قابل رفع بوده و ميباشد و قرآن مجيد ميفرمايد: ولا تهنوا ولا تحزنوا و انتم الاعلون ان كنتم مؤمنين ان يمسسكم قرح فقد مس القوم قرح مثله وتلك الايام نداولها بين الناس وليعلمالله الذين آمنوا و يتخذ منكم شهداء واللهلا يحب الظالمين وليمحصالله الذين آمنوا و يمحق الكافرين (آيات 141-140 سوره مباركه آل عمران): سستي نورزيد و محزون نشويد و شما برتريد اگر مومن "به راه و دستورات الهي باشيد"، و اگر به شما (در جنگ احد) جراحتي رسيد و ضربهاي وارد شد شما نيز (در جنگ بدر) جراحت و ضربتهايي همانند آن وارد كرديد و اين روزها (پيروزيها و شكستها) را در ميان مردم ميگردانيم (و اين سنت الهي است) تا خدا افرادي (اقوام و ملتهايي) را كه ايمان آوردهاند مشخص سازد و خداوند از ميان خودتان شاهداني بگيرد و خداوند ستمگران را دوست ندارد تا خداوند افراد باايمان را خالص گرداند و (ملتها ورزيده شوند) و كافران در زمان نابود گردند. و همه ميدانيم پيروزي انقلاب و ايجاد نظام جمهوري اسلامي سنگينترين ضربات تاريخي را در منافع كوتاهمدت و درازمدت امپرياليزم و صهيونيزم در دنيا وارد آورده و علاوه بر رهايي اين ملت از چنگال استعمارگران جهاني، موجب بيداري و آزاديخواهي ملل مسلمان ديگر، حتي ملتهاي آمريكاي لاتين و آفريقا نيز گرديده است.
اميد است هرچه زودتر گرفتاريهاي موضعي اقتصادي نيز در جامعه ما با مديريت صحيح مسئولين محترم نظام برطرف شده و بصورت ملتي نمونه، مستقل و پيامگذار، راه افتخارآميز استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي را در تاريخ تمدن بشري با سرافرازي و آزادگي و با اتكاء به قرآن مجيد ادامه دهيم انشاءالله.
در زمينه بصيرت اعتقادي توام با آگاهي علمي، قرآن مجيد در آيات 18 مباركه شورا، 3 فصلت، 57 غافر، 10 مجادله و بسياري ديگر از آيات شريفه، تكيه زيادي روي ايمان توام با آگاهي و معرفت الهي و تفكر عقلي براي شناخت حقايق و قانونمنديهاي الهي و پذيرش آگاهانه آن مينمايد و ميفرمايد اين معاني را خردمندانه درك ميكنند. قل هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون انما ينذكر اولوا الالباب (قسمتي از آيه 9 سوره مباركه الزمر): بگو آيا آنهائي كه ميدانند (و به دستورات الهي آگاهي دارند و عمل ميكنند) با كساني كه نميدانند و جاهلند برابر هستند؟ (نه) اين را صاحبان خردها درك ميكنند و ميفهمند، و يا: يرفعالله الذين آمنوا منكم والذين اوتوا العلم درجات والله بما تعملون خبير (قسمتي از آيه 10 سوره مباركه مجادله): خداوند آنهائي را كه ايمان آورده و داراي علم و درك و معرفت به حقايق الهي شدهاند بلند مرتبه (در دو جهان) ميگرداند و خداوند به آنچه كه عمل ميكنيد آگاه است.
و به نظم درآوردن و قانونمندنمودن پيشرفت اجتماعي، اقتصادي و برنامهريزي دراز مدت حتي 50 تا 100 ساله آن پس از بررسي صحيح در مراكز اعتقادي، سياسي و علمي و دانشگاهي ضمن بكارگيري آن در زندگي روزمره است. و تجزيه و تحليل حوادث و رويدادهاي مملكتي و جهاني و درسآموزي از آنها در اقدامات اجتماعي است و نيز كوشش مداوم در فهم و درك حقايق موجود در هستي، تفكر در خلقت زمين و آسمان و اختلاف شب و روز و شناخت روابط بين آنها و همه موجودات هستي ازجمله اعضاي مختلف بدن انسان است، كه وسعت وظائف و پيچيدگيهاي موجود در آن تنها با خلقت زمين و آسمان در مفهوم قرآني مقايسه شده است. و ايجاد مراكز تحقيق و نهادينهنمودن روش كشف حقايق از رموز آنزيمي و الكتروليتي جذب و انجذاب موجود در يك سلول تا شناخت عميق علل ايجاد بيماريها و كيفيت اثر داروهاي مختلف در مراكز تحقيقي و پيگيري روزمره و مداوم اينگونه تحقيقات علمي ميباشد كه غالبا منجر به تحول كيفي در اثر تغييرات كمي و كشف حقيقي از قوانين حيات خواهد شد. (همانگونه كه در مراكز تحقيقي دنيا مرسوم است كه منجر به نتايجي مشخص در موارد زيادي چه در صنعت و چه در طب و غيره شده است و رشد علمي مداوم آن ملتها را سبب ميگردد) و بكارگيري آنها براي سلامت فرد و جامعه و مجد و عظمت مسلمين ميباشد كه: وما خلقنا السماء و الارض و ما بينهما باطلا ذلك ظن الذين كفروا فويل للذين كفروا من النار.ام نجعل الذين آمنوا و عملوالصالحات كالمفسدين فيالارض. كتاب انزلناه اليك مبارك ليديروا آياته و ليتذكر اولواالالباب (آيات 27 و 28 سوره مباركه ص): ما آسمان و زمين و آنچه مابين آنها است را به باطل و بازيچه نيافريديم اين گمان كافران است. واي بر آنان از آتش دوزخ آيا آنانكه ايمان آورده و به اعمال خير و صالح پرداختند را مانند مردم (بيايمان و مفسد قرار ميدهم و يا مردم با تقوي (و خداپرست را) مانند فاسقان بدكار (كه شرايع الهي را زير پا ميگذارند) جزا خواهيم داد؟ چنين نيست. اين قرآن بزرگ كتابي مبارك و عظيم است كه (يا محمد ص) بر تو نازل كردهايم تا مردم در آيات آن تدبر نموده و صاحبان عقل و فكرت متذكر حقايق آن شوند (تا در اعمال و رفتار آنها اثرات حيات بخشش ظاهر گردد).
همچنين در اولين آيات نازل شده الهي به پيامبران عظيمالشان اسلام محمد (ص) از طريق جبرئيل امين (در غار حرا مكه) كه در سوره مباركه (علق) مضبوط است قلم و كتابت و آگاهيهاي علمي مورد تاكيد خاصي قرار گرفته است كه: اقرا باسم ربك الذي خلق، خلقالانسان من علق، اقرا و ربك الاكرم،الذي علم بالقلم، علم الانسان ما لم يعلم (آيات 1 تا 5 سوره علق)
بخوان بنام پروردگارت كه گراميتر و بخشايندهتر است. آنكه انسان را توسط قلم (خط و كتابت) علم و آگاهي آموخت و به آنچه كه نميدانست (از هدايت و معرفت اسرار اشياء و كتاب و صنعت) آگاه نمود.
آري از ديدگاه قرآن مجيد علم و آگاهي و انتقال آن از طريق بيان و نوشتن كه با كوشش فكري حاصل ميشود و موجب باز شدن دريچه نور آگاهي به مغز و دل انسان شده و به شكوفائي استعدادهاي خدادادي بالقوه موجود در هر فرد و وسعتيابي شخصيت او ميانجامد و تجارب علمي و آگاهيهاي نسلها را بهم منتقل ميكند. داراي ارزش فراوان بوده اما بايد توام با اهداف الهي (باسم ربك) باشد تا در جهت عدالت و خير و صلاح و رشد انسانها بكار گرفته شود و نه در راه تحميق ملتها اختلال و انحراف و كشتار به ناحق و غضب سرزمينها و اموال آنان را و استثمار بندگان خداوند كه امروزه توسط مستكبرين امپرياليست و صهيونيستها در نقاط مختلف دنيا صورت گرفته و شاهد آن ميباشيم.
خدايا وجدانمان را بيدار و آگاه نگهدار و از درون قرآن مجيد بينش فكريمان را بگذران تا اعمالمان رنگ و صبغه الهي پيدا نمايد.
خدايا به ما توفيق عطا فرما كه پيوسته در پرتو انوار تعاليم قرآنيت حياتمان را در ابعاد مختلف تبيين نمائيم.
خدايا ما را به خودمان وامگذار و نور هدايت را در باطنمان استمرار و افزايشبخش تا زندگي دنيا و آخرتمان را هر چه پربارتر نموده و نزديكتر به تعاليم قرآنيت نگهداريم و تقواي عملي داشته باشيم.
خدايا به ما توفيق هر چه بيشتر انجام اعمال صالح وخدمت به بيماران و محرومان براي رفع گرفتاريهايشان عطا فرما.
خدايا به ما بصيرت اعتقادي و فهم و درك عميق علمي براي رفع بنبستهاي فكري و كشف قانونمنديها و حقايقي كه در هستي ايجاد نمودهاي عطا فرما.
خدايا به قائد عظيمالشان و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران امام خميني (قدس سره) اجري عظيم و بيپايان عطا فرما كه در ادامه نهضت اسلامي با بيدار نمودن ملت و همراهي و ايثارگري آنان بر مبناي تعاليم قرآنيات، بندهاي وابستگي به امپرياليزم و صهيونيزم، اين دشمنان اسلام را از دست و پاي حيات اجتماعي آنها قطع كرده و افتخار راه روي در تاريخ برپايههاي اعتقادي، اسلامي را براي ملت مسلمان ايران به ارمغان آورد و شرافت لكهدار شده آنها را از آلودگيهاي رژيم ستمشاهي پاك كرد كه به عامل امپرياليزم و صهيونيزم تبديل شده بود، و آنان را در ميان مسلمين جهان و ملل آزاده عالم سربلند نمود. و مفاهيم جاويدان كتاب قرآنت را از گرد و غبار زمان زدود و درخشش بيشتر اين نور مبين را متجلي ساخت.
خدايا به شهداي انقلاب و همه خدمتگزاران جامعه اسلامي، اجري عظيم عطا فرما و روح پيامبر عظيمالشان را بواسطه تداوم پيروي از راهش از همه ما راضي و خوشنود فرما.
آمين يا ربالعالمين
* اسلام، بهرهبرداري از امكانات مادي فرد و جامعه را در راههاي غيرضروري به شدت منع ميكند و اين عمل را انحراف در جامعه ميداند و از همين رو بايد با آن مقابله شود
* محاسبه از عملكردها و رفتارها در كليه امور جاري لازم و ضروري است و نتيجه و ثمره آن شناخت ضعفها و كاستيها و تلاش براي اصلاح است كه به دنبال آن رشد و پيشرفت سرعت ميگيرد
* قرآن مجيد به استقلال اعتقادي توصيه دقيق و مكرر دارد، زيرا اين نوع استقلال، پايه و اساس استقلال در تمام امور ميباشد، به گونهاي كه تا استقلال فكري و اعتقادي نباشد، ساير جلوههاي استقلال تحقق نمييابد
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
پيامدهاي نهضت حسيني/2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت
پيامدهاي نهضت حسيني 2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت امام كه خود صراط مستقيم بود با قيامش راه مستقيم را براي ديگران ترسيم كرد تا آيندگان تا قيام قيامت بدانند بايد از چه مسيري و در چه مسيري حركت كنند به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس بنياميه خيال كردند در عاشمسلمانان شخصیت برتر سال در اروپا را انتخاب میکنند
مسلمانان شخصیت برتر سال در اروپا را انتخاب میکنند خبرگزاری رسا ـ نظرسنجی وبسایت اسلامی امت از کاربران مسلمان اروپا دعوت کرده است تا از میان 10 چهره برجسته که در راه ترویج اسلام قدم برداشتهاند یک نفر را بهعنوان شخصیت برتر سال 2013 میلادی انتخاب کنند به گزارش خبرگزاجلالی واکنش نشان داد؛ انسانها در چنین شرایطی شخصیت خودشان را نشان میدهند
جلالی واکنش نشان داد انسانها در چنین شرایطی شخصیت خودشان را نشان میدهند سرمربی برکنار شده تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز گفت من صحبتهای بازیکنان را نخواندم و نمیدانم که چه صحبتهایی کردهاند اما معمولاً انسانها در چنین شرایطی شخصیت خودشان را به جامعه نشان میدهند به گزارشسمينار علمي اخلاق و حقوق پزشكي برگزار شد
سمينار علمي اخلاق و حقوق پزشكي برگزار شد كرج – خبرنگار رسالت اولين و بزرگترين سمينار علمي اخلاق و حقوق پزشكي در استان البرز مبني بر تشريح سياست سازمان نظام پزشكي كرج و پررنگتر كردن نقش اخلاق و حكمت و همراهي اين دو عنصر با علوم روز پزشكي و نهادينه كردن منشور اخلاقي جامعه فرهيختهرشد گردشگری پزشکی در بستر حقوقی کارآمد | سفر و گردشگری در ایران
ترجمه و تلخیص متین پدرام گردشگری پزشکی عبارتی است که بعضا در مطبوعات و رسانهها از آن یاد میشود با وجود این نگاه موشکافانهای به این مقوله و قابلیتهای ایران برای ترویج گردشگری پزشکی نشده است همانطور که میدانیم برای اینکه سفری مطمئن را برای گردشگران رقم بزنیم خنوع رابطه انسان با طبيعت نشان از شخصيت او است
نوع رابطه انسان با طبيعت نشان از شخصيت او است شيراز – خبرگزاري مهر نماينده ولي فقيه در استان فارس گفت نوع رابطه انسان با طبيعت نشان از شخصيت او است به گزارش خبرنگار مهر آيت الله اسد الله ايماني عصر دوشنبه در جلسه شوراي اداري استان فارس افزود اگر رابطه انسان با طبيعت درست باشرشد شخصيت انساني با شركت در مراسم حسيني
رشد شخصيت انساني با شركت در مراسم حسيني گروه سلامت مدير موسسه مطالعات مشاوره اسلامي با اشاره به آيه وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ گفت با شركت در مراسم عزاداري سرور و سالار شهيدان به عنوان بخشي از شعائر ديني ارزشها احيا و شخصيت و روح انمعاون سياسي امنيتي استاندار آذربايجان شرقي: روايات و آيات الهي مالامال از توجه به حقوق شهروندي و كرامت انساني
معاون سياسي امنيتي استاندار آذربايجان شرقي روايات و آيات الهي مالامال از توجه به حقوق شهروندي و كرامت انساني است كارگروه صيانت از حريم امنيت عمومي و حقوق شهروندان آذربايجان شرقي تشكيل جلسه داد معاون سياسي امنيتي استاندار آذربايجان شرقي روايات و آيات الهي مالامال از توجه به حقوهر حق راي مساوي با حق اظهار نظر است/ شخصيتها هرچه سنجيدهتر صحبت كنند، كرامت انساني خود را حفظ كردهاند
هر حق راي مساوي با حق اظهار نظر است شخصيتها هرچه سنجيدهتر صحبت كنند كرامت انساني خود را حفظ كردهاند عضو شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي در واكنش به اظهارات اخير حجاريان گفت اظهارات وي بيش از همه خود و جايگاهش را زير سوال برد شخصيتها هرچه سنجيدهتر صحبت كنند كرامت انساني ختقدیر از شخصیت های بزرگ علمی، تجلیل از انسانیت، فضیلت و اخلاق است
آیت الله صافی گلپایگانی در پیامی به همایش تجلیل از آیت الله حائری تقدیر از شخصیت های بزرگ علمی تجلیل از انسانیت فضیلت و اخلاق است خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پیامی به همایش تجلیل از مرحوم آیت الله حائری تاکید کرد توصیه اکید دارم که دانشمندان و اساتید محترمانسانها بر فطرت الهی، نبوی و علوی متولد میشوند
آیتالله وحید خراسانی انسانها بر فطرت الهی نبوی و علوی متولد میشوند خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله وحید خراسانی گفت اگر فطرت بیدار شود همچنان که غیر از اسلام نمیتوان دین اختیار کرد غیر از پیامبر ص و غیر از حضرت علی ع نیز نمیتوان پیغمبر و امام برای خود انتخاب کرد به گزارشمعاون توسعه منابع انساني شهرداري تهران: توسعه اجتماعي از مسير توسعه انساني امكانپذير است
معاون توسعه منابع انساني شهرداري تهران توسعه اجتماعي از مسير توسعه انساني امكانپذير است معاون توسعه منابع انساني شهرداري تهران با اشاره به ضرورتها و دلايل تفكيك معاونت مالي اداري سابق و تشكيل معاونت توسعه منابع انساني گفت اين موضوع يك ضرورت سازماني در شهرداري تهران بود كه بادر مسير كربلا-5بزرگترين راهپيمايي جهان به مانور وحدت مسلمانان تبديل شد
در مسير كربلا-5بزرگترين راهپيمايي جهان به مانور وحدت مسلمانان تبديل شد مراسم اربعين امسال با حضور معنوي و پرشور عزاداران امام حسين ع و تشكيل بزرگترين راهپيمايي جهان به مانور وحدت مسلمانان تبديل شده است به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس از بامداد امروز ميليونها زائر حسيني-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها