واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مردم گرفتار طرحی که بیست سال معطل مانده!
طبق برآورد اولیه صورت گرفته ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به واحدهای مسکونی، خدماتی و تجاری استان در مناطق زلزله زده وارد شده است.
در حالیکه از مسکوت ماندن 15 ساله طرح تاسیس صندوق بیمه همگانی روایت می شود اما بار خوانی تاریخی نشان می دهد، حدود بیست سال پیش قرار شد سازمان ملل 10 میلیون دلار برای ایجاد صندوق همگانی حوادث طبیعی به ایران کمک کند که درنهایت به دلیل عدم تصمیم گیری در این خصوص، با وجود اینکه طی این مدت چندین زلزله مرگبار در ایران اتفاق افتاد؛ اما این طرح همچنان مسکوت ماند. به گزارش عصر ایران، در نهایت سال گذشته این طرح در مجلس تصویب شد اما بنا بر گفته ی همتی رئیس کل بیمه مرکزی شورای نگهبان پنج ایراد به ان وارد کرده است. به گفته رئیس کل بیمه مرکزی کمیسیون اقتصادی مجلس منتظر پاسخهای لازم و تایید دولت است به خاطر اضافه شدن موادی که بار مالی برای دولت ایجادکرده و در نهایت باید به تایید دولت برسد.
اما سوال اینجاست که چرا دولت های مختلف و نهاد های تصمیم گیر طی این بیست سال به جای تصمیم گیری در خصوص ایجاد فرایند بهینه در طرح صندوق همگانی حوادث طبیعی این طرح را مسکوت گذاشته اند؟
به نظر می رسد زمان پایان پاس کاری بین دولت ها برای اجرای طرح بیمه همگانی حوادث طبیعی که حالا با تصویب در مجلس تبدیل به لایحه شده فرا رسیده است. انچنان که از شواهد موجود بر می آید علت تعلل در اجرای این طرح بیشتر به تامین مالی این صندوق بر می گردد و مشخصا بار مالی برای دولت در پی دارد به عبارتی مشكل اینجاست که مصوباتي كه در مجلس انجام مي شود یا بايد محل تآمين اعتبارش از سوي دولت مشخص شده باشد يا اينكه بار مالي نداشته باشد و دولت هنوز اين موضوع را تعيين تكليف نكرده است . البته در این خصوص برخی بیمه گران معتقدند که بهتر است تامین اعتبار منابع به گونه ای باشد که همچون کشورهای دیگر از جمله ترکیه مردم ملزم شوند بیمه نامه را از شرکت های بیمه خریداری کنند،این ایده بسیار بهتر خواهد بود تا اینکه دولت به تنهایی خود صندوق تاسیس کند. صندوق بیمه فاجعه ترکیه توسط شورای بیمه فجایع طبیعی اداره می گردد که کار اصلی آن ارائه پوشش اجباری زلزله به کلیه خانه های مسکونی است . صندوق مذکور پوشش زلزله را تا سقف معین در ازای حق بیمه ای که با توجه به ریسک مورد نظر و لرزه خیزی و نیز شرایط محیطی وخاک ونوع کیفیت بنا دارد. مدیریت صندوق مذکور طی قرار دادی به شرکت میلی ری ترکیه واگذار گردیده است و مکانیزم آن به این صورت است که شرکت های بیمه به عنوان فروشنده بیمه نامه های این صندوق عمل می نمایند ومازاد بر پوشش به صورت اختیاری می تواند از شرکت های بیمه تهیه گردد. ویژگی دیگر وجود یک بستر نرم افزاری مشترک برای کلیه شرکتهاست تا تجمع ریسک را بتواند در هرزمان کنترل وکیفیت مناسب عملیات بیمه گری را تضمین کند.از مزایای این صندوق به عنوان یگانه منبع ارائه دهنده پوشش زلزله در ترکیه قابلیت های مالی دولت ترکیه وشرکت های بیمه را در مقابله با فجایع طبیعی را افزایش داده است.این صندوق با الهام از کمیسیون زلزله نیوزلند و سازمان زلزله کالیفرنیا الگو برداری شده است. همانطور که عنوان شد در واقع اداره صندوق بیمه همگانی ترکیه مشترکا توسط شرکتهای بیمه خصوصی و اتکائی و دولت انجام می شود. بنابر انچه گذشت ، به نظر می رسد باید تغییراتی در نحوه اداره این صندوق ایجاد گردد تا سبب مشارکت همه ذینفعان در تامین اعتبار گردد. برآورد خسارت ۲۶۰۰ میلیارد تومانی واحدهای مسکونی
بر اساس این گزارش معاون عمرانی استانداری کرمانشاه از برآورد خسارت ۲۶۰۰ میلیارد تومانی واحدهای مسکونی، اداری و تاسیسات زیربنایی استان در زلزله اخیر خبر داد.
مجتبی نیک کردار با اشاره به برآورد خسارت اولیه ۲۶۰۰ میلیارد تومانی زلزله در استان، گفت: طبق برآورد اولیه صورت گرفته ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به واحدهای مسکونی، خدماتی و تجاری استان در مناطق زلزله زده وارد شده است. وی افزود: همچنین بر اساس برآورد اولیه ۱۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به ساختمانهای دولتی و زیرساخت ها و تاسیسات زیربنایی استان در این مناطق وارد شده است. معاون عمرانی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: این ارقام برآورد اولیه است و امکان افزایش آن وجود دارد. نیک کردار با اشاره به آسیب ۳۱ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در زلزله اخیر استان، گفت: از این تعداد یازده هزار واحد مسکونی روستایی و پنج هزار واحد مسکونی شهری آسیب ۱۰۰ درصدی دیدهاند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - 15 November 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]