واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: یکی از کانالهای ماهوارهای که در چندین سال گذشته به یارگیری از میان هنرمندان سینما و تلویزیون ایران اقدام کرده، شبکه جم تی وی ترکیه است.
به گزارش جام جم آنلاین، شبکه ای که با عنوان برنامه های تلویزیونی و سرگرمی تأسیس شد و در پشت پرده خود اهداف تخریب کننده نسبت به خانواده ها را آغاز کرد. جذب هنرمندان ایرانی برای تخریب خانواده ها جذب هنرمندان ایرانی با هدف جذب مخاطبان داخلی برنامه ای بود که این شبکه برای موفقیت خود به آن دست زد و اتفاقاً در برخی از هنرمندان ما مؤثر افتاد و آنها به این شبکه پیوستند.
در این سوی آبها اما برخی از همان ابتدا اساساً به این شبکه اعتمادی نداشتند. هنرمندانی چون آقایان علیرام نورایی، جعفر دهقان، احمد نجفی و محمود پاک نیت اقدامات هنرمندان ایرانی را از ابتدا اشتباه می دانستند و اعلام می کردند که این شبکه ها به دنبال سوءاستفاده مقطعی از هنرمندان ایرانی هستند و چنانچه به هدف خود برسند یا نرسند با آنها قطع ارتباط می کنند بنابراین این اقدام شبکه جم فریب هنرمندان ایرانی است که سرابی برای زندگی آنان خواهد بود و وضعیت این افراد در ترکیه بدتر از ایران است. واقعیت هویدا شد در وانفسای این اتفاقات در عرصه هنر این شبکه پیشنهادات متفاوتی را در ادامه به هنرمندان ایرانی دیگری پیشنهاد داد تا ماهیت خود را بیش از پیش نشان دهد. به گفته بانی فیلم، جم به هنرمندانی که با آنها تماس گرفته شد برای نقش اول تنها
6 میلیون تومان دستمزد پیشنهاد داد که در مقایسه با دستمزد بازیگرانی که در داخل کار می کنند کمتر است البته بودند هنرمندانی که پیشنهادات آنها را رد می کردند بازیگرانی چون آقای امیر آقایی و خوانندگانی چون آقای رحیم شهریاری از این جمله بودند.
مدتی از حضور هنرمندانی که لااقل در سینما و تلویزیون بینندگان ایرانی عفت خود راحفظ کرده بودند نگذشته بود که نامه مدیر شبکه جم در مورد هنرمندان ایرانی حقایق را روشن کرد و آن چه هنرمندانی چون محمود پاک نیت، احمد نجفی، علیرام نورایی، جعفر دهقان و برخی دیگر در مصاحبه های خود بیان کرده بودند به حقیقت پیوست.
اعلام نداشتن بودجه مالی مناسب، همکاری پروژهای با هنرمندان ایرانی و بی احترامی به آنان از سوی شبکه جم مساله ای بود در نامه سعید کریمان مدیر این شبکه آمده بود. این مساله باعث شد که تعدادی از کسانی که به این شبکه پیوسته بودند با آن قطع همکاری کرده و به کشور باز گردند. هرمز سیرتی از جمله این افراد بود. فعالیت در حوزه تبلیغات تجاری در فرایندی که شبکه جم آغاز کرده بود، آرام آرام جای خود را میان دیگر شبکههای ماهوارهای فاسی زبان باز کرد. جذب و پخش تبلیغات هم به تدریج به جم کشیده شد. حالا دیگر تعدادی از محصولات داخلی در این شبکه ماهوارهای روی آنتن میرفت بدون آنکه کسی متعرض به این مساله شود. این روند ادامه داشت تا آنکه واقعه دیگری صورت مساله را تغییر داد.
تیزر تبلیغاتی باکیفیت فیلم های سینمایی ایران هم به گیشه تیزرهای تلویزیونی جم تی وی اضافه شد.
آقای محمدرضا فرجی، مدیرکل وقت سینمای حرفه ای در اواخر اردیبهشت 94 با ابلاغ بخشنامهای به کلیه دفاتر تهیه و پخش فیلم سینمایی اعلام کرد که پخش تیزرهای سینمایی در شبکه های ماهوارهای فارسیزبان غیرقانونی است. در بخش هایی از این ابلاغیه آمده بود: «با توجه به وجود مواد قانونی و نیز به منظور اجرای سیاست های فرهنگی و هنری سازمان سینمایی و مطابق با اهداف عالیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنان استفاده از ماهواره ممنوع است و نمایش هرگونه فیلم سینمایی ایرانی، تیزر و آنونس فیلم های سینمایی ایرانی از طریق شبکه ماهوارهای غیرمجاز فارسی زبان، منع قانونی دارد». همکاری ادامه دارد با این وجود عده ای نسبت به این اقدامات اظهار بی اطلاعی می کرده و مدعی می شدند که سفارش تبلیغ به این شبکه نداده اند. در آن سو نیز این شبکه ترکیه ای به دنبال این اتفاقات در ایران گهگاه تبلیغات را قطع می کرد اما بعد از چند روز مجدداً به پخش تیزر می پرداخت. این روند در طول زمان روی می داد و تهیه کنندگان و کارگردانان خود را بی خبر از پخش قلمداد و عده ای نیز در دفاع از این نوع تبلیغ اعلام می کردند که با توجه به رایگان بودن شبکه جم و مدت زیاد تیزر چاره ای برای تهیه کننده، کارگردان یا دفتر پخش نمی ماند. این در حالی است که بنا بر شنیده ها و صحبت های مخفیانه ای که صورت گرفته، هزینه پخش تبلیغات شبکه جم سنگینتر از رسانه داخلی است. بلاتکلیفی قانونی ابراهیم اصغری تهیه کننده و کارگردان از جمله کسانی بود که معتقد بود دستگاههای مربوطه هنوز «جرم» بودن ارائه تبلیغات به شبکه های ماهوارهای را قطعی و مشخص نکرده اند و سازندگان آثار سینمایی می دانند که اگر تبلیغات آثار خود را به شبکه های ماهواره ای ارائه دهند، هیچگونه مجازاتی در انتظار آنها نیست.به ویژه اینکه این تبلیغات در شبکه های صدا و سیما به شدت گران هستند و در مقابل، شبکه های ماهواره ای، رایگان امکان پخش آنونس های دو سه دقیقه ای را به فیلمها می دهند. باید این جرم در قانون شفاف شود چون اگر این بخش شفاف و اجرایی شود به طور مسلم هیچ تهیه کنندهای حاضر نیست این تخلف را مرتکب شود چون از مجازات آن نگران خواهد بود. فصل الخطاب صادر شد هرچند براساس ماده 14 وظایف و ماموریت های دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد که ناظر به ماموریت های قانونی این مرکز است تبلیغات شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و هرگونه همکاری افراد حقیقی و حقوقی در حوزه تبلیغات با شبکه های ماهوارهای فارسی زبان جرم است با این حال رأی دو روز قبل یکی از شعبات دادگاه انقلاب، راه را بر بهانه جویان بست.
شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی تهران، سعید کریمان مدیر شبکه جم را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام اسلامی و جرم علیه امنیت کشور به 6 سال حبس و خانم «فائقه آتشین» معروف به گوگوش خواننده ایرانی مقیم آمریکا را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و فراهم نمودن زمینه فساد برای مردم به 16 سال حبس محکوم کرد.
با این رأی، اتهام فعالیت تبلیغی شبکه جم تی وی علیه جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی از جانب دستگاه قضایی مُهر تأیید خورد.
این حکم قانونی فصل الخطابی خواهد بود که این شبکه ماهواره ای را ذیل عنوان «شبکه معاند» قرار داده و هرگونه همکاری و فعالیت و تبلیغات در این شبکه ممنوع بوده و در صورت وقوع، اقدامی مجرمانه علیه نظام و امنیت ملی تعبیر خواهد شد.
چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت 14:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]