تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828305929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشور و خطر بيماری مهلک «اشرافيت دولتی» | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در روزهاي اخير انتشار دو خبر در رسانه‌ها، دوباره کانون توجه اذهان را به سمت موضوعي مهم جلب کرد.

به گزارش تراز ،در روزهاي اخير انتشار دو خبر در رسانه‌ها، دوباره کانون توجه اذهان را به سمت موضوعي مهم جلب کرد. نخست، خبر موافقت مجلس با افزايش سقف حقوق مديران تا 24 ميليون تومان و ديگري فيلم سخنان دور از ادب و نزاکت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در استان ايلام. 
مسئله سقف حقوق که در واقع امتداد ماجراي نافرجام «فيش‌هاي نجومي» بود، نشان داد که اراده‌اي وجود دارد که مانع از هرگونه تلاش براي مقابله با دريافتي‌هاي چند برابري مديران مي‌شود. طي چند ماهي که از افشاي پرونده دريافتي‌هاي غيرقانوني و نجومي مديران مي‌گذرد، روزبه‌روز بر مطالبه افکار عمومي براي پايش و مهار اين فاجعه تلخ افزوده مي‌شود، اما در عمل و به بهانه‌هاي مختلف در مقابل اين مطالبه ملي مقاومت مي‌شود.
 نکته قابل‌تأمل آن است که هرچند چندين بار در بيانات رهبر معظم انقلاب به لزوم پيگيري اين مسئله تأکيد شده است، اما همچنان در عمل مسئولان ذي‌ربط نه‌تنها نتيجه‌اي از مقابله با اين پديده زشت مشاهده نمي‌شود، حتي گاه شاهد تلاش‌هايي براي قانوني کردن و رسميت بخشيدن «فيش‌هاي حقوقي نجومي» هستيم که مصوبه اخير مجلس نمونه‌اي از همين رويکرد تلخ است.
 
واقعه دوم که در واقع بي‌ربط به مصوبه فوق هم نيست، اما تلخ‌تر است. هرچند مديران وزارتخانه آقاي قاضي‌زاده‌هاشمي در ابتداي امر تلاش کردند منکر کل ماجرا شوند، اما انتشار فايل صوتي - که به‌عنوان عذرخواهي وزير از فرماندار بدره در فضاي مجازي توزيع شد- نشان داد که فيلم‌هاي موجود از نوع رفتار وزير در ايلام، واقعيت داشته است. اگر هم از واژگان سخيف به‌کار رفته در ادبيات هاشمي بگذريم و آن را به ‌حساب خستگي سفر و فشار کار بگذاريم، از برخي جملات تأمل‌برانگيز ديگر در اظهارات وي نمي‌توان به‌راحتي گذشت.

«موأخذه مدير شهرستاني به دليل آنکه مطالبه شهروندان منطقه محرومش را بيان کرده»، «تلقي فرماندار به ‌عنوان نماينده دولت و نه نماينده مردم» و نيز «تهديد به برکناري با ادبيات اقتدارگرايانه» به‌ خوبي نشان از حاکميت نوعي گفتمان خاص بر ادبيات گوينده اين جملات دارد. اين گفتمان در واقع «اشرافيت دولتي»‌ است که طي چند دهه گذشته بر برخي از نخبگان و مديران اجرايي‌ که اتفاقاً تا پيش از انقلاب جزو اشخاص عادي جامعه بودند و به برکت چرخش مديريتي پساانقلاب به کرسي مسئوليت و فرصت‌هاي کسب ثروت دست يافتند، حاکم شده است. اينکه يک مدير تا اين حد خود را از جامعه جدا بداند که مطالبه مردم – به‌خصوص اقشار محروم و مستضعف- را جدا از مطالبه دولت بداند و اينکه کوچک‌ترين انتقاد را با تندترين رفتار يعني عزل شتاب‌زده پاسخ گويد، نشانه‌هايي هولناک از حاکميت گفتمان اشرافيت دولتي است. معلوم نيست که اگر فيلم اين اظهارات جنجالي در فضاي مجازي پخش نشده بود يا اگر فرماندار مذکور در فايل صوتي به ‌اصطلاح عذرخواهي، عرض ارادت خالصانه خود را به دولت تدبير و اميد تقديم نمي‌داشت، اکنون فرماندار اين شهرستان هنوز بر سر پست خود باقي مي‌ماند!  البته عجيب هم نيست که تعدادي از نمايندگان نزديک به طيف اشرافيت دولتي در مجلس طرح دوفوريتي‌اي را پيشنهاد مي‌دهند که هرگونه سؤال را مستوجب شش ماه تا دو سال حبس مي‌داند. اشرافيت دولتي هيچ‌گونه انتقاد، سؤال و اعتراض عموم مردم را نمي‌پذيرد و تنها با جريان‌هاي اعتراضي‌اي همراه شده و به آن بها مي‌دهد که مطالبات قشر خاص و ممتازي در جامعه را دنبال کند.
 شکل‌گيري آفتي به نام «اشرافيت دولتي» که شايد يکي از بزرگ‌ترين آسيب‌هاي جامعه امروز ما را رقم‌ زده است، نشانه‌هايي دارد که از جمله آن «جدا شدن مسئولان از عامه مردم»، «پيگيري خواسته‌هاي طبقه خاص و ممتاز»، «بي‌توجهي به اقشار محروم و مستضعف»، «افتادن در ورطه مسابقه کسب ثروت» و نهايتاً «سبک زندگي تجملي، اشرافي و به ‌دور از مردم مستضعف» برخي از علائم اين بيماري است. عجيب نيست که در سال‌هاي اخير بيشتر مديران مناطق شمال تهران و بعضاً ويلانشيني در اطراف تهران را براي سکونت گزيده‌اند، همزمان با مسئوليت دولتي، از ثروت‌اندوزي در کسب ‌و کارهاي شخصي دست نکشيده‌اند و فرصت‌هاي ويژه‌اي(!) براي آقازاده‌هاي خود فراهم آورده‌اند. نمي‌توان از مديري که با وجود کهولت سن هم ‌و غم خود را معطوف به کسب ‌و کار و شرکت‌هاي خانوادگي واردات، برج‌سازي و... کرده است، انتظار توجه به معيشت جامعه داشت و نبايد توقع داشت که مديري که کالا و خودروي لوکس خارجي را مصرف مي‌کند، دغدغه بيکاري کارگر و مهندس جوان ايراني را داشته باشد.
 
لازمه مسابقه اشرافيت و تجمل، کسب هرچه بيشتر ثروت است و اين‌چنين است که به خزانه بيت‌المال مسلمين به چشم قلک شخصي نگريسته شده و به عناوين مضحکي همچون «حق اوقات فراغت فرزندان» و «پاداش شرکت در هيئت‌مديره» و... به آن دست‌اندازي مي‌شود. عذر بدتر از گناه آن است که اين حرام‌خواري‌ها، قانوني شمرده ‌شده و مسببان آن «ذخيره نظام(!)» معرفي مي‌شوند.
 
چه بخواهيم و چه نخواهيم بيماري مهلک «اشرافيت» گريبانگير بخش مهمي از مديريت اجرايي کشور شده و در سال‌هاي اخير به‌طور قابل‌توجهي ريشه دوانيده است. همگي شنيده‌ايم که امام راحل عظيم‌الشأن چگونه در برابر اشرافيت دولتي هشدار داد و فرمود: «آن روزي که دولت ما توجه به کاخ پيدا کرد، آن روز است که بايد ما فاتحه‌ دولت و ملت را بخوانيم. آن روزي که رئيس‌جمهور ما خداي‌نخواسته، از آن خوي کوخ‌نشيني بيرون برود و به کاخ ‌نشيني توجه بکند، آن روز است که انحطاط براي خود و براي کساني که با او تماس دارند پيدا مي‌شود. آن روزي که مجلسيان خوي کاخ‌نشيني پيدا کنند خداي ‌نخواسته، و از اين خوي ارزنده‌ کوخ‌نشيني بيرون بروند، آن روز است که ما براي اين کشور بايد فاتحه بخوانيم.»

اگر بخواهيم کشور را از اين بيماري مهلک نجات دهيم بايد طبقه اشراف دولتي را شناخت و مانع از امتداد تسلط اين طيف بر حاکميت اجرايي کشور شد. اگر نهادهاي ذي‌صلاح قانوني در برخورد با اين طبقه اهمال‌کاري کردند، ملت وظيفه خود را مي‌داند و در ساز و کارهاي مردم‌سالارانه رأساً به وظيفه خود عمل خواهد کرد. 
 
 



منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 14 اسفند 1395 - 08:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن