تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828957799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علائم گسست در نظام اقتصاد جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: علائم گسست در نظام اقتصاد جهانی
به چالش کشیده شدن تجارت کشورهایی همچون ژاپن، چین، آلمان، انگلیس و... با ایالات متحده که دارای بیشترین سهم تجاری با در آمریکا هستند، به سرازیر شدن محصولات این کشورها به‌ویژه چین به بازارهای بکر و نوظهور خواهد انجامید.
اقتصاد جهان پس پایان جنگ سرد رفته رفته به سوی یکپارچگی رفته بود و اثر دومینو وار تصمیمات کلان ابرقدرت ها انعکاسی چند برابری روی ضعیف ترین اقتصاد ها پیدا کرده بود.

حامد شایگان در پول‌نیوز نوشت: بروز بحران اقتصادی سال 2008 و تلاش کشورها برای مصون ماندن از اثر تابعی بازار جهانی نقطه آغازی برای تعمق برای مرزبندی های جدید اقتصادی با اعمال سایست های تعرفه ای و... شد.

این مسأله بعد ها در لوای رویکردهای اجتماعی و قانونی بستر «برگزیت» خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را فراهم کرده و پیش بینی می شود به کشورهای دیگری همچون فرانسه نیز سرایت و شاهد بروز «فرگزیت» نیز باشیم و حتی این جریان با ظهور  رییس‌جمهوری جدید امریکا شتاب بیشتری خواهد گرفت و به نظر می رسد عرصه جهانی بار دیگر مهیای  دولت های پپولیستی خواهد شد.

چراکه در سال‌های اخیر عمق رکود اقتصادی، بروز معضلات اجتماعی، شهروندی و مهاجرات سیاست های محافظه کارانه دموکرات ها و تکنوکرات ها را ناکارامد جلوه داد.

این موضوع تاجایی پیش رفته که دونالد ترامپ در مراسم تحلیف خود بر شعار«امریکایی بخر، امریکایی استخدام کن» تمرکز و  بابرجسته سازی رویکرد بازگشت قدرت به مردم امریکا پازل گسست نظام جهانی اقتصادی در آینده را تکمیل کرد.

هرچند نمای پوپولیستی این جریان دورخیزی نئولیبرالیستی با هدف اصلاح بازار به نفع جامعه نشانه رفته  اما در واقعیت فراتر از آن و رخنمون انزوای نظام جهانی و بازگشت به همگونی های منطقه ای است.

البته باید توجه داشت که ابزارهای سیاست گذاری تغییری نداشته است به طوری که همواره بازی با مالیات، ابزار جمهوری‌خواهان در امریکا بوده و این بار نیز دولت ترامپ با وعده کاهش مالیات برای تولیدکننده‌ها به‌دنبال بازگرداندن سرمایه‌ها به مبدا است.

زیرا پس از جنگ جهانی دوم، نظام جهانی اقتصاد با محوریت امریکا و اروپا تسلط یافته بود، سرمایه‌داران امریکایی برای بهره‌مندی از مزیت نیروی کار ارزان و منابع فراوان در قالب شرکت‌های چندملیتی در بازارهای جنوب شرق آسیا و... حضور یافته بودند.

امروز شاهد علائم تغییر جهت سیاست‌های اقتصادی هستیم؛ تا جایی که ترامپ توافق تجاری با اروپا را مغایر منافع کشورش می‌بیند و همکاری با خودروسازان ژاپنی را که سال‌ها به امریکا به‌عنوان بازار اصلی خود نگاه کرده‌اند مشروط به سرمایه‌گذاری در خاک آنجا می‌داند.

این مسأله گرچه با مبانی اقتصاد آزاد در تعارض قرار می‌گیرد و انحصاری شدن بازار کشوری که میزبان بیشترین شرکت چند ملیتی است را در عمل غیرممکن می‌کند با این حال پیام روشنی را به دنیا مخابره می‌کند که اقتصاد کشورها بار دیگر پوشش منطقه‌ای به خود می‌گیرند.

تحرکات روسیه و چین برای تقویت اتحادیه های منطقه ای نیز موئید همین نکته است. حال باید دید آیا پیمان‌های دوجانبه و منطقه‌ای جایگزین تجارت گسترده جهانی می‌شود؟

زیرا به نظر می‌رسد اگر ترامپ شعار خود را برای تقویت ارزش دلار در برابر سایر ارزها جامه عمل بپوشاند هزینه تجارت با این کشور را بسیار بالا خواهد برد و در این گذر کشورهایی همچون ژاپن، چین، آلمان، انگلیس و... که بیشترین سهم تجارت را با این کشور دارند به چالش کشیده خواهند شد و شاهد سرازیر شدن محصولات این کشورها به‌ویژه چین به بازارهای بکر و نوظهور خواهیم بود.

در این مسیر تئوری اقتصاد منطقه‌ای تحت تاثیر سیاست‌های اجتماعی و مهاجرت بر همه کشورها دیکته خواهد شد تا برون زایی اقتصاد را این بار فراتر از رویکرد فناوری و بازار بر همبستگی ایدئولوژیکی استوار کند.

*روزنامه نگار اقتصادی



تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - 31 January 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن