محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827158664
آشنایی با کشورهای صاحب سبک در سینما: ایتالیا
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله همشهری - مهدی تهرانی: سینمای ایتالیا به واسطهی سابقه تاریخی فرهنگ و هنر در این کشور؛ همواره حرفهای زیادی برای گفتن داشتهاست. با اینهمه این روند طی ۱۰۰ سال اخیر کج دارو مریز طیشده است.
ایتالیاییها به مانند همسایه اروپایی خود فرانسه؛ بسیار زود جذب سینما شدند و برای خود استودیوهای فیلمسازی سرو شکل دادند. در واقع در همان سالهای اولیه ظهور و بروز سینما؛ ایتالیا اولین ساختههای سینمایی بومیاش را رونمایی کرد.
چند سالی قبل از شروع جنگ جهانی اول چندین ساخته ایتالیایی بسیار عالی از کار درآمدند که آثاری نظیر "کوادیس" محصول 1912 ساختهی "انریکو گوازونی" و مهمتر از آن؛ "کابیریا" محصول 1914 ساختهی "جیوانی پاسترونه" از این جملهاند.
اما ظهور فاشیست و ناآرامیهای سیاسی باعث شد سینمای این کشور نیز روزهای بیامیدی را تجربه کند. در دههی 30 کار به جایی رسید که حدود 20 سال؛ جز ساختههای فرمایشی و سفارشی از سینمای ایتالیا و دزد دوچرخه ساخته ویتوریو دسیکا محصول ۱۹۴۸به ویژه در بحبوحه جنگ جهانی دوم ؛ فیلمی تولید نمی شد.
در واقع اگر از منظر تاریخی نگاه کنیم ؛هنر هفتم در سرزمین چکمهای حتی میتواند داستان غمباری داشته باشد. سینمایی که روزگاری شکوه و وقار تمام پردههای نقرهای جهان را تامین میکرد رفته رفته کارش به جایی رسید که کپیکاری از داستانهای دمدستی هالیوودی و تقلید از سینمای آمریکا برایش مهمترین کار بود.
از دیگر سو در حال حاضر؛ سینمای ایتالیا را به نام غولهایش میشناسیم. غول هایی که هنوز هم آثارشان به عنوان یک اثر هنری تاریخی قابل احترام و ماندگار است.
لوکینو ویسکونتی (1976-1906)؛ ویتوریو دسیکا(1974-1901)؛روبرتوروسلینی (1977-1906)؛فدریکوفلینی (1993-1920)؛پیر پائولو پازولینی (1975-1922) ؛چزاره زاواتینی (1989-1902) و میکل آنجلو آنتونیونی (2007-1912) و ...
نام های بالا؛ بخشی از فیلمسازان و نویسندگان سینمای ایتالیا بودند که بعد از جنگ جهانی دوم ؛ رخوت سینمای این کشور را تکان داده و با ظهور رئالیسم و نئورئالیسم ایتالیا جنبشی عظیم در سینمای این کشور ایجاد کردند.
دوران پس از جنگ و رکود اقتصادی و لطمات آن همگی باعث شد تا ایتالیایی ها به فرهنگ و هنر خود تکانی بدهند. و در این زمینه سهم سینما نسبت به دیگر هنرها به راستی شگفت آور بود.
با ظهور نئورئالیسم ایتالیا به زعامت دسیکا و روسیلینی و پیشگامان دیگری مثل ویسکونتی؛ برای حداقل یک دهه سینمای ایتالیا تکان خورد. فیلمهای ناب این دوران مانند "دزد دوچرخه" ساختهی ویتوریو دسیکا محصول 1948؛ "رم شهر بی دفاع" ساختهی روبرتو روسیلینی محصول 1945؛ "جاده" ساختهی فدریکو فلینی محصول 1954؛ روکو و برادرانش ساختهی لوکینو ویسکونتی محصول 1960 و ... همگی نقاط عطف سینمای ایتالیا در این دوران طلایی به شمار میآیند.
اما این روند مثبت و جریان زنده که در بدنه سینمایی ایتالیا جاری شده بود کم کم و در اواسط دهه 50 متوقف شد.و فیلمهای تجاری ایتالیایی تمام صنعت سینمای این کشور را قبضه کردند. البته این روند باعث شد شهر رم و استودیوی عظیم چینه چیتا به یک قدرت در سینمای جهان و همچنین بازار هنر تبدیل شود. و در این راه کارگردانانی مانند فلینی و آنتونیونی با فیلمهایشان کمک فراوانی کردند. در این دوران کم کم سینمای ایتالیا حتی توانست به جوایز معتبر سینمایی نظیر اسکار؛ گلدن گلوب و بفتا نیز برسد.
در دهه 60 بسیاری از فیلمهای بزرگ هالیوودی در چینهچیتا و ایتالیا ساخته میشد. در همین سالها بود که سینمای ایتالیا چارهای نداشت که تقلید و کپیکاری عجیبی از هالیوود از خود نشان دهد. چه با شروع روند فیمسازی وسترن اسپاگتی و یا با ساخت فیلمهای کمدی پلیسی و ماجراجویانه.
دهه 60 و 70 اوج تولیدات مشترک ایتالیا و فرانسه است که البته در این میان همان روند کپیکاری ادامه مییابد. در این سالها هنوز دسیکا و فلینی و آنتونیونی فیلم میسازند. پای دیگر کارگردانان و بازیگران ایتالیایی به هالیوود باز میشود و این سرآغازی است بر احتضار سینمای پرشکوه و قدیمی ایتالیا. در این میان بازیگرانی مانند سوفیا لورن و مارچلو ماسترویانی شهرت جهانی مییابند اما همهی اینها بدنهی سینمای ایتالیا را تقویت نمیکند.
با اینهمه از اواسط دهه 70 تا اوایل قرن بیست و یکم ؛ نامهای جدیدی مانند "برادران تاویانی" با فیلم "پدر سالار" محصول 1977؛ برناردو برتولوچی(-1940) با فیلمهای "آخرین تانگو" در پاریس محصول 1972 و "آخرین امپراطور" محصول 1987 و سپس دیگرانی نظیر روبرتو بنینی(-1953) با "فیلم زندگی زیباست" محصول 1997؛ نانی مورتی(-1953) با فیلم اتاق پسر محصول 2001 به سر زبانها افتاد.
جدای از برادران تاویانی و همچنین برتولوچی که یک نسل از امثال بنینی و مورتی پیشکسوتتر هستند؛ بقیهی این نامها این امیدواری را به سینمای دنیا دادند که بازهم ایتالیا چشمه جوشانی در دنیای تصویر و معجزه از خود بروز خواهد داد. اتفاقی که صد البته روی نداد.
جدای از کارگردان و غولهای سینمای ایتالیا؛ تعدادی دیگر از فیلمسازان این کشور که کمی تا قسمتی توانستند خلاقیت از خود نشان دهند نیز قابل اشارهاند.
برای مثال سرجیو لئونه حقیقتا توانست یک سبک جدید در سینمای ایتالیا و جهان برای وسترن سرو شکل دهد. وسترن اسپاگتی اگرچه ابتدا به ساکن تحویل گرفته نشد؛ اما سه ساختهی عالی از سرجیو لئونه به نامهای :به خاطر یک مشت دلار محصول 1964؛ به خاطر چند دلار بیشتر محصول 1965و خوب بد زشت محصول 1966 ؛ شهرت جهانی یافتند و چارهای نبود که هالیوود به احترام لئونه و وسترن اسپاگتیاش کلاه از سر بردارد.
بعد از لئونه بقدری وسترن اسپاگتی در ایتالیا محبوبیت یافت که این ساخت و سازها و عمدتا با حضور دو بازیگر توانمند و محبوب به نامهای باد اسپنسر(-1929) و ترنس هیل(-1939) ادامه یافت. بکش جینکو ساختهی جولیو کستی محصول 1967 یکی از این ساختهها با حضور ترنس هیل است.
در 2 دههی اخیر بازهم خون تازهای به رگهای سینمای ایتالیا تزریق میشود. حضور جوانانی مانند جوزه تورناتوره و یک دهه بعد تر کارگردانانی مانند پائولو سورنتینو باعث شد سینمای ایتالیا بازهم تکان بخورد.
جوزپه تورناتوره(-1956) در سالهای اخیر فیلمهای شاخصی ساخته که توجه منتقدان را به خود جلب نموده است و به تعبیری در حال حاضر او معتبرترین کارگردان زنده سینمای ایتالیا است. از آثار مهم او سینما پارادیزو(1988)؛ یک تشریفات ساده( 1994)؛ مالنا (2000) ؛باریا (2009) و بهترین پیشنهاد (2013) قابل اشارهاند.
پائولو سورنتینو(-1970) که در اسکار 86 با فیلم "زیبایی بزرگ" به اسکار بهترین فیلم خارجی زبان رسید نیز یکی از امیدهای سینمای ایتالیا است. او پیش از این با فیلم باید اینجا باشد در کن 64 درخشیده بود.
از منظر آمار و ارقام نیز در حال حاضر در ایتالیا 3217 سالن سینما وجود دارد و جمعیت سینماروی این کشور سالیانه 97 میلیون نفر گزارش شده ضمن اینکه تولید سالیانه فیلم در ایتالیا نیز حدود 170 فیلم برآورد گردیده است.
جدای از بحث بدنهی تاریخی و حال حاضر سینمای ایتالیا وجود؛ بیش از 50 جشنوارهی فیلم کوچک و بزرگ ؛ داخلی و بین المللی که سالیانه در این کشور برگزار میشود باعث میشود سینمای این کشور پویایی زیادی از خود نشان دهد.
از مهمترین جشنواره های فیلم ایتالیایی که شهرت جهانی و اعتبار فرهنگی و هنری فراوان دارند؛ جشنواره بین المللی فیلم ونیز که در سال 1932 پایه گذاری شده؛ به عنوان قدیمیترین فستیوال فیلم جهان سرآمد بقیهاست.
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]
صفحات پیشنهادی
نمایش مستند ایرانی در یک جشنواره جهانی/ مِدفیلم ایتالیا میزبان سینمای ایران
نمایش مستند ایرانی در یک جشنواره جهانی مِدفیلم ایتالیا میزبان سینمای ایران بیست و دومین دوره جشنواره مدفیلم در شهر رم ایتالیا میزبان مستند کلید به کارگردانی محسن خان جهانی است عصرایران - کلید به کارگردانی محسن خان جهانی در بیست و دومین جشنوارهی مِد فیلم ایتالیا به نمایش درلوو: ایتالیا با سبک خاص خود بازی می کند
وبسایت نود تیم ملی آلمان در آخرین بازی خود در سال جاری میلادی روز سه شنبه در قالب دیداری دوستانه به مصاف ایتالیا خواهد رفت تیم ملی آلمان چند روز قبل و از مرحله انتخابی جام جهانی موفق شد در زمین سن مارینو به برد پرگل ۸-۰ دست یابد یواخیم لوو عصر دوشنبه در کنفرانس خبری پیش از اینوضعیت تعطیلی سالنهای سینما و تئاتر در روزهای پیش رو
وضعیت تعطیلی سالنهای سینما و تئاتر در روزهای پیش رو سالنهایی سینمایی و تئاتری کشور در روز اربعین 30 آبان ماه تعطیل هستند آفتابنیوز طبق اعلام غلامرضا فرجی ـ سخنگوی شورای صنفی نمایش ـ به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی سینماهای سراسر کشور از ساعت 19 عصر شنبه 29 آبانماه تا دوشنسه جایزه جشنواره هند برای سازمان سینمایی حوزه هنری
سه جایزه جشنواره هند برای سازمان سینمایی حوزه هنری عبدالحسن برزیده و مهتاب کرامتی برای فیلم مزارشریف و صبا مهدوی برای فیلم سکوت رعنا برگزیده جشنواره فیلم تامیل نادو هند شدند به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنرثبت قانونی خانه سینما به کجا رسید؟
ثبت قانونی خانه سینما به کجا رسید معاون توسعه فناوری سازمان سینمایی از مراحل ثبت قانونی خانه سینما برنامههای آیندهی این معاونت و پیشبینیاش برای تغییرات و تحولات سخن گفت رمضانعلی حیدری خلیلی درباره اینکه چه اقداماتی برای ثبت قانونی خانه سینما در وزارت کار انجام گرفته است اسیمای سانسور در سینمای ایران (1)
مجله رو به رو - احسان خاکی رئوف عاشوری عوامل ممیزی در سینما و تلویزیون در دولت های مختلف و بنابر شرایط و خط مشی دولت های مختلف با یکدیگر متفاوت است البته این تفاوت نه در سطوح کلان که در تفسیر به رای های متفاوت از مضامین و همچنین ملاحظات بعضا جناحی خود را نشان می دهد گاهی در ددر روزهای پایانی آبان با فیلمهای سینمایی و تلویزیونی همراه شوید
در روزهای پایانی آبان با فیلمهای سینمایی و تلویزیونی همراه شوید فیلمهای سینمایی و تلویزیونی اشلو ستاره های دنباله دار جایی برای اشتباه نیست تنها برخی از فیلمهای آخر هفته تلویزیون هستند به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان فیلمهایساخت دو اثر سینمایی یک کارگردان در انتظار حمایت مالی!
ساخت دو اثر سینمایی یک کارگردان در انتظار حمایت مالی ساخت دو اثر سینمایی برای رسیدن به سی و پنجمین جشنواره فیلم سینمایی فجر در انتظار حمایت مالی مسئولان است علی اکبر بنکدار جهرمی در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان از نگارش و ساخت دو فیلم سینماییورش هیولاهای فوق العاده به گیشه سینماها
روزنامه بانی فیلم فروش ۶۰ میلیون دلاری دکتر استرنج در قاره های اروپا آمریکای لاتین آسیای شرقی شمال آفریقا و در سطح اقیانوسیه سبب شد لقب سودسازترین فیلم این هفته جهان نصیب این فیلم کمیک استریپی شود که شرکت قدیمی والت دیسنی و کمپانی تازه اوج گرفته مارول آن را با مشارکت یکدیگر سفیلم جدید وارن بیتی مدعی جدی جوایز سینمایی
روزنامه بانی فیلم وارن بیتی با جدیدترین فیلمش که در آن از ترکیبی از بازیگران جوان و کهنه کار بهره گرفته مدعی جدی جوایز این فصل سینمایی است به نقل از هالیوود ریپورتر فیلم قوانین صدق نمیکنند که در سیامین دوره جشن انستیتو فیلم آمریکا پنج شنبه شب اکران شد با اقبال زیاد منتقد-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها