محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828808879
باید به سمت عدالت رسانهای پیش برویم/ حوزه علم از اولویت های وزارت فرهنگ است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باید به سمت عدالت رسانهای پیش برویم/ حوزه علم از اولویت های وزارت فرهنگ است
همزمان با افتتاح رسمی بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 15 آبان، مهمان برنامه علمی چرخ در شبکه چهار سیما بود.
به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همزمان با افتتاح رسمی بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 15 آبان، مهمان برنامه علمی چرخ در شبکه چهار سیما بود.
دکتر حسین انتظامی با اشاره به حضور رئیس جمهور در افتتاح رسمی نمایشگاه مطبوعات، گفت: نمایشگاه مطبوعات از جمعه 14 آبان آغاز به کار کرد و صبح شنبه 15 آبان با حضور آقای رییس جمهور به صورت رسمی افتتاح شد. همانطور که پیش بینی می شد، استقبال نسبت به دورههای قبل بهتر شده است البته طبعا هر چقدر روزهای بیشتری از نمایشگاه بگذرد، میزان ارتباط گیری و استقبال بیشتر خواهد شد. امسال 900 رسانه در قالب 620 غرفه در نمایشگاه مطبوعات حضور دارند؛ بعضی از غرفه ها که شامل موسسات مطبوعاتی هستند یا به شکل تجمیعی حضور پیدا کرده اند. طبعا تعداد رسانه بیشتری را شامل می شوند که نمایندگی خوبی می کنند از مطبوعات؛ همچنین سه سال است برای دسترسی آسان تر مخاطبان تقسیم بندی موضوعی صورت گرفته است به این دلیل که مخاطب وقتی به نمایشگاه مراجعه می کند اگر به عنوان مثال به حوزه سیاسی اقتصادی علاقه مند است، بتواند بیشتر در آن قسمت وقت صرف کند و حضور داشته باشد. در حوزه های دیگر نیز مثل خانواده، کودک و نوجوان و از جمله موضوعی که به برنامه چرخ مربوط است بخش آموزشی و تخصصی که حوزه ای است که در آن حدود 200 رسانه حضور دارند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در زمینه چرخش مطبوعات از مطبوعات کاغذی به مطبوعات الکترونیک، اظهار داشت: الگوی مصرف رسانه ای طبعا عوض شده و این یک روند جهانی است. این روند جایگزینی شیوه های الکترونیکی است که اصطلاحا رسانه های نو، نام دارند. وقتی می گوییم رسانه سنتی یا رسانه همگانی، مطابق تعریف، رادیو، تلویزیون و مطبوعات مشخصا مد نظر است. رسانه های جدید یک دامنه دیگر را شامل می شوند، این رسانه ها حتی به لحاظ قواعد تولیدی هم متفاوت هستند یعنی در رسانه های تولیدی مقوله ای به نام «دروازه بانی» دارید که شامل مسیر تولید است.
انتظامی در توضیح اصطلاح دروازه بانی در رسانه های سنتی، افزود: به عنوان مثال برنامه چرخ که ما اکنون از طریق آن داریم با مخاطب ارتباط برقرار می کنیم، یک رسانه همگانی و یک رسانه سنتی به حساب می آید. ممکن است ابزارآلاتی که استفاده می شود، مدرن باشد اما روش اینگونه است که برنامه طراحی می شود، سردبیر دارد، تهیه کننده دارد، اصولش از پیش تعیین شده است و در نهایت محتوا به اصطلاح دروازه بانی می شود و سپس در اختیار مخاطب قرار می گیرد.حتی در شرایطی که مثل برنامه ای که در آن حضور داریم، یک برنامه با پخش زنده باشد. در کل چنین برنامه ها و رسانه هایی چارچوب دارند و حتی نحوه ارتباط گیری آن مشخص است. یک نفر صحبت می کند، مخاطب او را می بیند یا یک نفر سرمقاله می نویسد، مخاطب آن را می خواند؛ نهایت تعامل مخاطب و کسی که دارد تولید محتوا می کند این است که می تواند از طریق تلفن و پیامک نظر خودش را به شکل تعاملی منتقل کند و البته معمولا برنامه هایی موفق تر هستند که بتوانند همزمان از این تماس ها و پیامک ها بازخورد بگیرند و محتوای برنامه را بر آن اساس هماهنگ کنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اکنون دوره رسانه های اجتماعی است، عنوان کرد: رسانه های اجتماعی به تدریج در حال جایگزینی هستند البته یک عده در کمال بدبینی می گویند که دوره کاغذ به سر آمده و دیگر نوبت رسانه های جدید است؛ من چنین اعتقادی ندارم و بسیاری از متخصصان و کارشناسان نیز این موضوع را قبول ندارند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاریخ اجتماعی رسانه ها، گفت: مدیومهای رسانه ای در طول زمان افزایش پیدا کردند و مدیوم های جدید ایجاد شده است؛ یک زمان فقط عصر گوتنبرگ بوده؛ یعنی از نظر رسانه ای تنها مطبوعات وجود داشتند. وقتی رادیو ظهور کرد، خیلی از افراد گفتند پایان دوره مطبوعات فرا رسیده اما دیدیم که مطبوعات باز هم به حیات خود ادامه دادند. وقتی تلویزیون در دهه 50 آمد، یک عده گفتند دیگر پایان دوره رادیو فرا رسیده زیرا تلویزیون کامل تر از آن است هم صوت دارد و هم تصویر دارد اما وقتی رسانه های نو وارد شدند، رسانه پیشین فراموش نشد.
وی افزود: به عنوان مثال رادیو همچنان گرمای خود را در نظر مخاطب حفظ کرده است. رسانه رادیو نسبت به رسانه تلویزیون وجوه ممیزه ای داشت که توانستند با تاکید بر آن وجوه ممیزه و انحصاری، خودشان را زنده نگاه دارند؛ از جمله در مورد رادیو می توان به دسترس بودن اشاره کرد. تلویزیون در دسترس نیست اما رادیو در دسترس است به کمک امواج کوتاه می توان با یک رادیو ترانزیستوری در هر جای کشور یا هر جای دنیا یک موج را دریافت کرد در حالی که تلویزیون اصولا سخت افزار سنگینی تری نیاز دارد.
انتظامی ادامه داد: به هر حال، در ادامه سیر این روند تاریخی وقتی اینترنت آمد. نیز این ماجرا تکرار شد؛ اما اکنون ما در عصر چند رسانه ای هستیم. یکی از ویژگی های عصر چند رسانه ای این است که فرزند نو آمده، نیامده که فرزند قبلی را کنار بزند، این فرزند جدید به دنبال این است که با تعامل در ظرفیت ها یک هم افزایی پیدا کند و به اصطلاح یک بسته ارائه بدهند. لذا رسانه هایی موفق تر هستند که بتوانند از همه وجوه نوشتاری، صوتی و تصویری بهره ببرند.
وی در ادامه اظهار کرد: از لحاظ نظریه های ارتباطی، در رسانه های جمعی نوعی دروازه بانی اتفاق می افتد یعنی وقتی خبری را از رادیو یا تلویزیون و یا مطبوعات دریافت می کنید، احتمال اینکه آن خبر صحیح باشد خیلی بیشتر است نهایتا برمی گردد به میزان حرفه ای بودن و دقت آن رسانه؛ لذا برخی رسانه ها در طول زمان به درجه ای از اعتماد مخاطب می رسند که مخاطب می داند که این رسانه ها وقتی خبری را اعلام می کنند، حتما دقت کافی داشته اند، حتما صحت خبر را ارزیابی کرده اند و سپس آن را پخش می کنند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی های رسانه های نو، عنوان کرد: یکی از ویژگی های رسانه های نو این است که چون همه تولید کننده هستند و در عین حال همه به لحاظ روزنامه نگاری کیفیت های حرفه ای، تخصص و مهارت را ندارند لذا هر مطلبی ممکن است منتشر شود و شما برای هر مطلبی مجبور می شوید آزمون صحت بگذارید؛ اینجا مفهومی با عنوان سواد رسانه ای پیش می آید. در فضایی که رسانه های اجتماعی و رسانه های نو دارند، رواج پیدا می کنند؛ برای کنترل صحت باید سواد رسانه ای مردم را بالا ببریم تا در مقابل رسانه منفعل نباشند یعنی خودشان به وسیله تکنیک هایی بتوانند در مقابل اخباری که در رسانه های اجتماعی منتشر می شود، راستی آزمایی کنند.
وی تاکید کرد: در ابتدا باید دقت داشت که از چه رسانه ای استفاده می کنیم، فرض کنید کانال یک خبرگزاری معتبر است، مخاطب به اعتمادی که به آن خبرگزاری دارد به این کانال هم اعتماد پیدا می کند. زمانی یک شخص خبری را برای شما ارسال می کند، شما نمی دانید که آن فرد چقدر دقیق است و یا این خبر را کنترل کرده است یا خیر، آن زمان خبر را بازنشر(فوروارد) نمیکنید. علاوه بر اینکه بازنشر نمی کنید، خودتان هم تحت تاثیر آن قرار نمی گیرید و راستی آزمایی را از طرق دیگر انجام می دهید. بخشی از این راستی آزمایی، خویشتنداری و کسب مهارت است. بعد از روزنامه نگار-شهروند اکنون تولیدکننده، تولیدگر-شهروند نیز داریم. تولیدگر، خود نوعی از مهارت های روزنامه نگاری را در حد شهروندی کسب می کند.
انتظامی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع عدالت در رسانه ها، اشاره و تصریح کرد: ما باید به سمت عدالت رسانه ای پیش برویم به این معنا که هر چقدر بیشتر رانت های رسانه های دولتی و متعلق به بخش عمومی را کاهش دهیم؛ چه رانت اقتصادی و چه رانت اطلاعاتی تا به این وسیله یک فضای رقابت پذیر در رسانه ها ایجاد شود. مخصوصا در عرصه هایی که بخش خصوصی می تواند موفق باشد، دولت نباید رسانه تاسیس کند زیرا می تواند عرصه را بر فعالیت بخش خصوصی تنگ کند.
وی افزود: همچنین باید سخت گیری هایی را که در حوزه های محتوایی برای مطبوعات میگذاریم، چارچوب هایش مشخص باشد و کلی نباشد تا مطبوعات بدانند که خط قرمزشان کجا است و این موضوع به سلیقه مجری قانون باز نگردد و مجری یا مجریان تبعیض قائل نشوند یعنی اگر قاعده ای هست برای همه رعایت شود.
معاون مطبوعاتی ویزر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در زمینه نشریات علمی نیز گفت: ما وقتی از پیشرفت علمی کشور صحبت می کنیم در واقع از یک بسته صحبت می کنیم که یکی از نشانههایش انتشار مقالات علمی است و ما باید بقیه اجزای این بسته را فراهم کنیم.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
ما باید به سمت فرهنگ سازی در رابطه با پدافند غیر عامل برویم
ما باید به سمت فرهنگ سازی در رابطه با پدافند غیر عامل برویم صالحی سِرپوشی در حوزه فرهنگ و پرهیز از اعلان عمومی همه رویدادها را از جمله اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه فرهنگی برشمرد به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان سید عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامرئیس جمهوری اولویت های حوزه فرهنگی ورزش کشور را ابلاغ کرد
رئیس جمهوری اولویت های حوزه فرهنگی ورزش کشور را ابلاغ کرد تهران - ایرنا- رئیس جمهوری مصوبه اولویت ها و اقدامات اساسی حوزه فرهنگی ورزش کشور نظامنامه فرهنگی ورزش کشور را به سازمان ها و نهادهای ذیربط ابلاغ کرد به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی ایصالحیامیری در حوزه فرهنگ صاحبنظر است/ در دوره جدید به پیشکسوتان بیشتر بها داده شود
داوود فیاضی در گفتوگو با ایلنا صالحیامیری در حوزه فرهنگ صاحبنظر است در دوره جدید به پیشکسوتان بیشتر بها داده شود خواننده سنتی کشورمان با بیان اینکه صالحیامیری فرد صاحبنظر و فهیمی در حوزه فرهنگ است گفت امیدوارم مجلس شورای اسلامی نیز به آقای صالحیامیری رای اعتماد بدهد دسرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: وزیر پیشنهادی برنامه های جنتی را ادامه می دهد
سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر پیشنهادی برنامه های جنتی را ادامه می دهد سید عباس صالحی گفت در صحبتی که با وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه ی فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم او تأکید می کرد که برنامه های جنتی را ادامه خواهد داد آفتابنیوز به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا سید عاز تقویت دیپلماسی فرهنگی با زبان موسیقی تا تشکیل بانک جامع اطلاعاتی هنرمندان پیشکسوت
فعالیت معاونت هنری وزارت فرهنگ در دولت یازدهم تشریح شد از تقویت دیپلماسی فرهنگی با زبان موسیقی تا تشکیل بانک جامع اطلاعاتی هنرمندان پیشکسوت تهران - ایرنا - تقویت دیپلماسی فرهنگی کشور با استفاده از زبان موسیقی برگزاری و حمایت از جشنواره های ملی و بین المللی هنری تشکیل بانک جامع7 دلیل مجمع فرهنگیان در حمایت از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
7 دلیل مجمع فرهنگیان در حمایت از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش فرج کمیجانی می گوید دانش آشتیانی از حمایت محمد علی نجفی برخوردار است که خود شخصیتی محبوب نزد فرهنگیان به حساب می آید عصر ایران- دبیر کل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی در همایش تشکلهای فرهنگیان در حمایت از وزیر پیشنهادمسؤول حوزههای علمیه خوی: هفته حجاب و عفاف فرصتی برای تبیین منویات رهبری در حوزه فرهنگ است
مسؤول حوزههای علمیه خوی هفته حجاب و عفاف فرصتی برای تبیین منویات رهبری در حوزه فرهنگ است مسؤول حوزههای علمیه خوی گفت هفته حجاب و عفاف یک فرصت مغتنم برای بازخوانی منویات رهبری در حوزههای فرهنگی است حجتالاسلام سید رضی موسوی شکوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فاسال تحصیلی جدید حوزه علمیه خواهران استان قزوین آغاز شد
امام جمعه قزوین سال تحصیلی جدید حوزه علمیه خواهران استان قزوین آغاز شد قزوین - ایرنا - سال تحصیلی جدید حوزه علمیه خواهران استان قزوین با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین آغاز شد به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از دفتر امام جمعه قزوین حجت الاسلام والمسین عبدالوزارت فرهنگ بیش از 42 هزار نسخه کتاب خریداری می کند
وزارت فرهنگ بیش از 42 هزار نسخه کتاب خریداری می کند تهران- ایرنا- خرید 42 هزار و 260 نسخه کتاب توسط هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسید به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه پانصد و پنجاه و ششماستاندار قزوین از مدیر سابق حوزه های علمیه قزوین عیادت کرد
استاندار قزوین از مدیر سابق حوزه های علمیه قزوین عیادت کرد قزوین-ایرنا- استاندار قزوین با حضور در منزل حجت الاسلام و المسلمین سید موسی ابراهیمی مدیر سابق حوزه های علمیه قزوین از وی عیادت و دلجویی کرد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری فریدون همتی روز شنبه در این دید-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها