تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817236516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فيلم‌هاي تكراري، داوران تكراري و جوايز تكراري


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فيلم‌هاي تكراري، داوران تكراري و جوايز تكراري
جشنواره‌زدگي دارد به يكي از آفات فرهنگي مديريت در كشور ما تبديل مي‌شود.
نویسنده : فرزین ماندگار 


جشنواره‌زدگي دارد به يكي از آفات فرهنگي مديريت در كشور ما تبديل مي‌شود. كافي است فقط به ليست جشنواره‌هاي فيلم كه در طول يكسال برگزار مي‌شود، نگاه بيندازيد، با عناوين پرطمطراق و دهان‌پركني مواجه مي‌شويد كه با آمدن و رفتنشان بخشي از بودجه كشور را مي‌بلعند، اما خروجي آنها چيز دندان‌گيري نيست. پس از جشنواره فيلم چلچراغ كه به تازگي برگزار شد و در آن به اغلب آثار عاشورايي تاريخ جايزه‌اي تعلق گرفت، حالا صداي پاي جشنواره فيلم وحدت به گوش مي‌رسد.

پيش از اين، جشنواره فيلم روحانيت و سينما، جشنواره فيلم محمد(ص) نيز برگزار شد و در آن به برخي آثار جايزه داده شد. اما واقعاً اين جشنواره‌ها چه تأثيري در رشد و رونق فرهنگ و هنر انقلاب دارند و برگزاري آنها چه نقشي در زندگي مردم دارد و اصلاً مردم در كجاي برگزاري اين جشنواره‌ها تعريف مي‌شوند؟

افزايش برگزاري جشنواره‌هاي موضوعي فيلم در حالي صورت مي‌گيرد كه رسانه‌هاي ملی و اصلی كشور هم خود را موظف به پوشش مناسب چنين رويدادهايي نمي‌بينند، براي مثال برنامه سينمايي «هفت» از جشنواره مقاومت كه بحق از آن به عنوان استراتژيك‌ترين جشنواره فيلم كشور ياد مي‌شود به عنوان جشنواره‌اي فرعي ياد مي‌كند.

نوبتي هم كه باشد، نوبت جشنواره فيلم وحدت است كه به بهانه تقريب مذاهب اسلامي برگزار مي‌شود و از حالا معلوم است در آن قرار است به چه آثاري جايزه داده شود. مي‌توان نام چند فيلم را كه طي يك يا چند دهه اخير جوايز جشنواره‌هاي ديگر را دريافت كرده‌اند در این فهرست دید.
بديهي است از ساير كشورهاي جهان نيز فيلم‌هايي كه از رونمايي و اكران عمومي آنها مدت‌ها گذشته انتخاب و به جشنواره آورده و جوايزي نيز به آنها داده مي‌شود، اما آنچه معلوم است، اين مسئله است كه اين دورهمي‌هاي هر ساله با نام‌هاي قشنگ عايدي براي فرهنگ و هنر انقلاب اسلامي ندارد و فقط عده‌اي از كنار آن منفعت مالي مي‌برند.

محمدرضا عباسيان از مديران سينمايي سابق چندي پيش به برخي آفات برگزاري جشنواره‌هاي متعدد اشاره كرده و گفته بود: «متأسفانه ما در جمهوري اسلامي تب برگزاري جشنواره داريم و اين تب همه جشنواره‌هايمان را در برگرفته است، هر كسي در هر نهادي مي‌گويد برويم يك جشنواره برگزار كنيم، در صورتي كه هيچ كاركردي هم ندارد به جز اينكه صرفاً براي يك دورهمي 10 ميليارد تومان خرج مي‌كنيم. برگزاري جشنواره از منظر روزمرگي و استراتژي حفظ ميز مديران چيز خوبي است. الان همه مي‌خواهند يك جشنواره برگزار و يك سفره‌اي پهن كنند كه يك عده فيلمساز را به عنوان صاحبان آثار، يك عده به عنوان داور، هيئت انتخاب و غيره را جمع كنند تا همه راضي شوند. متأسفانه برگزاري جشنواره، فرهنگ ما شده است. در صورتي كه هيچكدام از اين جشنواره‌ها سر و شكل و برنامه مشخصي ندارند، در هيچكدام از اين جشنواره‌ها هم هيچ فيلمسازي به عنوان فيلمساز شاخص معرفي نمي‌شود و هيچ شيوه فيلمسازي هم به عنوان شيوه فيلمسازي برجسته معرفي نمي‌شود. حتي در جشنواره‌هاي مرجع خودمان هم اين اتفاق نمي‌افتد. جشنواره فجر هيچ نگاه استراتژيكي ندارد.

جشنواره برگزار كردن خوب است؛ اما زماني كه آنقدر توليد ما در اين زمينه بالا رفته باشد كه بخواهيم اين توليدات را عرضه و فيلمسازان برجسته را معرفي كنيم، نه در حال حاضر كه توليدات ما در عرصه مقاومت پايين است.»
برگزاري بي‌نتيجه جشنواره‌هاي موضوعي فيلم را بايد نوعي ولنگاري فرهنگي محسوب كرد. با كمي بررسي مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه اين جشنواره‌ها كمترين ارتباطي با جامعه هدف برقرار نمي‌كنند و بهتر است كه بودجه برگزاري اين جشنواره‌ها به توليد فيلم اختصاص يابد؛ چرا كه از اين طريق مي‌توان تأثير آن را در جامعه مورد ارزيابي قرار داد. البته از برگزاري جشنواره‌هاي موضوعي فيلم اگر براي مردم آبي گرم نشود، حتماً براي عده‌اي نان خوبي فراهم مي‌شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن