واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت فيلمي را كه مانع جشن هستهاي میدانست حالا اكران کند
احمدرضا درويش كه آخرين اثر سينمايياش با نام «رستاخيز» با وجود صدور مجوز قانوني براي اكران سال گذشته پس از چند روز نمايش توسط وزارت ارشاد از پرده پايين كشيده و توقيف شد...
نویسنده : جواد محرمي
احمدرضا درويش كه آخرين اثر سينمايياش با نام «رستاخيز» با وجود صدور مجوز قانوني براي اكران سال گذشته پس از چند روز نمايش توسط وزارت ارشاد از پرده پايين كشيده و توقيف شد، در برنامه سينمايي هفت گفت: اين فيلم در دولت تدبير و اميد از پرده پايين كشيده شد و اميدوارم در پايان دوره اول اين دولت، با تدبير و ابتكار آنها اين فيلم مجدداً اكران شود.
درويش كه خود يكي از حاميان دولت تدبير و اميد در جريان انتخابات رياستجمهوري سال 92 محسوب ميشد، به واسطه توقيف فيلمش توسط وزارت ارشاد به يكي از منتقدان جدي سياستهاي فرهنگي دولت يازدهم تبديل شده است. فيلم «رستاخيز» كه به بخشي از مهمترين فرازهاي زندگي امام حسين (ع) در فاجعه كربلا ميپردازد در زمان نمايش اين فيلم در جشنواره فيلم فجر در سال 93 با اعتراضاتي از سوي برخي كارشناسان حوزه تاريخ اسلام مواجه و اصلاحاتي روي آن انجام شد و بالاخره پس از تأمين نظر كارشناسان روانه اكران شد، اما وزارت ارشاد به فاصله اندكي از نمايش عمومي اين فيلم بدون اينكه توضيح قانع كنندهاي ارائه دهد، اين فيلم را توقيف كرد.
علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آنزمان علت اصلي توقيف فيلم رستاخيز را پيشگيري از اختلال در به گفته او «جشن هستهاي مردم» عنوان كرد ولي درباره ربط اين دو موضوع با يكديگر توضيحي نداده بود. درويش پس از اين ماجرا اقدام وزارت ارشاد را غيرقانوني خواند و نسبت به آن با قاطعيت اعتراض كرد، اما مسئولان وزارت ارشاد هيچ وقعي به اعتراضات او ندادند تا اينكه اخيراً و پس از حدود يك سال، قوه قضائيه اعلام كرد كه شكايت تهيهكننده فيلم رستاخيز از وزارت ارشاد به سرانجام رسيده و اين وزارتخانه محكوم به پرداخت ضرر و زيان به سازندگان فيلم شده است؛ خبري كه با واكنش عصبي علي جنتي مواجه شد. وزير ارشاد مدعي شد، تهيهكنندگان فيلم رستاخيز در پي سودجويي مالي هستند و درويش نيز سخنان وزير را بيپاسخ نگذاشت و گفت: در اين مسئله داور بايد قضاوت كند.
كارگردان فيلم رستاخيز جمعه شب در گفت و گو با بهروز افخمي در برنامه هفت با اشاره به پايين كشيده شدن فيلم رستاخيز از پرده سينماها اين ماجرا را به مسائل فرامتني سينما مرتبط دانست و گفت: خيلي از مسائل ارتباطي به سينما ندارد و به دليل همين نحيف و كوچك بودن سينماي ايران رخ ميدهد و اگر مسئولان تمام آرمان سينما را در جشنوارهاش نميديدند، اين اتفاق پيش نميآمد. امروز اين ضعف مفرط باعث شده است تا خيال و آرزوهاي ما در فيلمهايمان خراش پيدا كند. قصههاي ما ارزان شده است. اين ديگر سينما نيست. مگر «رستاخيز» فيلم زيرزميني بود كه آن را از پرده پايين كشيدند؟ فيلمي كه طي 10 سال پروانه ساخت گرفته است و نهايتاً با پروانه نمايش اكران شده است. آن هم درباره موضوعي به مهمي عاشورا.
درويش با ابراز گلايه ميافزايد: «به هر حال با اتفاقي كه افتاد شأن قوانين سينما زير سؤال رفت و آقايان گفتند به دليل جشن هستهاي توقيف كرديم. اما بالاخره رأي دادگاه صادر شد و دولت را مقصر اعلام كرد. در دو ساحت ماجرا در حال پيگيري است. در بحث مالي ارشاد زير بار نميرفت، اما با وجود رأي دادگاه مجبور شد، دولت بپذيرد. من آرزو دارم بالاخره اين فيلم يك روز ديده شود. اما قراردادهاي اكران بينالمللي فيلم ضربه سنگيني خورده است و احياي آن سخت است. دولت تدبير و اميد با اين همه قول و تعهد در حوزه فرهنگ اما اينگونه با فيلم برخورد كرد. بالاخره سرنوشت سينماي ايران را كه نبايد در حوزه شأن قوانين و هويتي با رفتار غلط خود زير سوال برد. در دولت تدبير و اميد رستاخيز از پرده سينماها پايين كشيده شد و من اميدوارم در انتهاي اين دولت هم رستاخيز به پرده بازگردد و مرهمي باشد بر اين زخم بسيار.»
حجتالله ايوبي به تازگي مانند قبل ابراز اميدواري كرد تا موانع اكران فيلم رستاخيز كاملاً برطرف شد و فيلم رستاخيز در ماه محرم اكران شود. بايد منتظر ماند و ديد كه اراده وزارت ارشاد در عملي كردن قولش تحقق مييابد يا اينكه كليد حل مشكل رستاخيز به دست دولت دوازدهم خواهد افتاد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]