تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852332468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سينماي ملي بايد زبان جهانشمول داشته باشد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سينماي ملي بايد زبان جهانشمول داشته باشد
امروز در تقويم به عنوان روز ملي سينما ثبت شده است، سينما در ايران از زمان ورود اين پديده به كشور در زمان مظفرالدين شاه تا به حال بيش از 100 سال را از سر گذرانده است.
نویسنده : جواد محرمي 


طي يك دهه اخير در محافل و نشريات سينمايي مسئله‌اي به نام سينماي ملي مطرح شد و بحث‌هاي زيادي پيرامون اين اصطلاح در گرفت. برخي معتقد بودند اين واژه اساساً اصطلاح غلطي است، چون سينما پديده‌اي نيست كه بتوان آن را در چارچوب معيني چون مليت قرار داد و برخي نيز معتقد بودند سينما در هر كشوري از جهان با ويژگي‌هاي همان كشور شناخته مي‌شود و مي‌توان پارامترهايي را براي تعريف سينماي ملي برشمرد و با متر و معيار مشخص برخي از فيلم‌ها را در چارچوب اين تعريف قرار داد.

آنچه بديهي به نظر مي‌رسد تأثير و تأثر فيلمسازهاي كشورهاي مختلف از يكديگر است. كوروساوا فيلمسازي است كه روي بسياري از فيلمسازان جهان تأثيري غيرقابل انكار گذاشت اما هر كس كه به تقليد از مؤلفه‌‌هاي سينماي او پرداخت، دست به خلق آثاري زد كه رنگ و بوي جغرافيا و فرهنگ و مليتي را مي‌داد كه فيلمساز در قالب آن به توليد اثر مي‌پرداخت. كوروساوا خود از جان فورد امريكايي تأثير پذيرفت و فيلم‌هايش را با الهام از آثار او ساخت ولي در مقابل بسياري از غول‌هاي كارگرداني امريكا از كوروساوا تأثير گرفته‌اند اما همه اين كارگردان‌ها در آثارشان نسبت معيني با مليت برقرار كرده‌اند و فيلم‌هاي آنها رنگ و بوي سرزمين خودشان را مي‌دهد.

سينماي كوروساوا با ژاپن در هم تنيده است و اين دو از هم جدايي ناپذيرند، همانگونه كه سينماي جان فورد بدون امريكا و مؤلفه‌هاي سبك زندگي امريكايي قابل تعريف نيست. اين مسئله درباره سينماي اينگمار برگمن هم صادق است. حضور مؤلفه‌‌هاي سبك زندگي كشور سوئد در آثار اين فيلمساز جهاني غيرقابل كتمان است.

ضياء‌الدين دري كارگردان سينما و تلويزيون در گفت‌و‌گو با «جوان» برخي از ابعاد اصطلاح سينماي ملي را تشريح كرده و گفت: سينماي ملي برخاسته از آداب، سنن، جغرافيا و فرهنگ هر كشور قابل تعريف است، البته با توجه به اينكه سينما پديده‌اي گران‌قيمت است و نياز به بازار دارد و بايد جنبه صنعتي داشته باشد و از آنجا كه در قرن 21 ملت‌ها تمايل به تعامل بيشتر با هم دارند و اشتراكات ميان ملت‌ها روز به روز در حال افزايش است، به همين نسبت هم سينما اگر بتواند زبان مشترك خود را پيدا كند، توفيق بيشتري براي ارتباط‌گيري و جذب مخاطب بيشتر در سطح جهان پيدا مي‌كند.

كارگردان سريال كلاه پهلوي معتقد است، سينماي ملي بايد مؤلفه‌‌هاي بصري مشخصي داشته باشد كه گوياي جغرافيا و فرهنگ ملي يك سرزمين باشد و از سينماي هند به عنوان نمونه‌اي ياد مي‌كند كه تمام جنبه‌هاي سينماي ملي را در خود دارد و مي‌گويد: غير از رنگ‌پوست و چهره هندي‌ها فيلم‌هاي آنها از خصوصيات مشخصي از جمله موسيقي، لباس، تدوين، ريتم، نوع روايت و ديالوگ مشخص برخوردار است كه به راحتي آن را از سينماي ديگر ملل جهان متمايز مي‌كند اما اين مسئله در سينماي ايران وجوه پراكنده‌اي دارد، براي مثال موسيقي، روايتگري، تدوين يا نوع داستانگويي و حتي لباس در سينماي ايران قابليت تمايز و تعريف ندارد و هر فيلمسازي به فراخور ذوق و سليقه خود اقدام به ساخت فيلم مي‌كند و به اصطلاح هر كس‌ ساز خود را مي‌نوازد. عليرضا داوود‌نژاد نيز در گفت‌و‌گوي كوتاهي با «جوان» با بيان اينكه سينماي ملي سينمايي است كه از ملت بگويد و ملت دوستش داشته باشند و براي تماشاي آن هزينه كنند، گفت: سينماي ملي در حال حاضر با سه چالش مميزي، فيلم خارجي و امنيت بازار مواجه است.

به نظر مي‌رسد روز ملي سينما مجال خوبي براي فكر كردن به اين مسئله است كه سينماي ايران چه اندازه قابليت اطلاق عنوان سينماي ملي را دارد و پاسخ به اين سؤال تازه ابتداي راه براي رسيدن به مقصد است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن