تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827227653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم‌توجهی شعر کودک به مضامین علمی و اخلاقی - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
عکس کتاب
یک مدرس ادبیات با بیان اینکه کمتر توجه کردن شاعران به اشعاری با مضامین علمی و آموزشی و تربیتی و اخلاقی می‌تواند عوارض غیرقابل جبرانی در کودکان داشته باشد، گفت: این مسئله به بررسی بیشتری نیاز دارد. محمدصادق خادمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره روز ادبیات کودک و نوجوان (18 تیرماه) اظهار کرد: تاریخچه ادبیات کودک و نوجوان در ایران را می‌توانیم به پنج بخش و دوره تقسیم کنیم.

او افزود: دوره اول، دوره پیش از اسلام است که به آن دوره ادبیات شفاهی گفته می‌شود و در قالب‌هایی چون لالایی، ترانه، قصه و... شکل گرفته است. دوره دوم، ادبیات کودک پس از اسلام تا نهضت مشروطه است و دوره سوم، ادبیات کودک پس از مشروطه است که بیشتر تقلید از غرب است و در عرصه ادبیات به شکل ترجمه منتشر می‌شود.

مدرس دانشگاه فرهنگیان در ادامه تبیین دوره‌های مختلف ادبیات کودک و نوجوان اظهار کرد: دوره چهارم ادبیات کودک و نوجوان، از سال 1340 تا پیروزی انقلاب است و دوره ‍‌پنجم تاریخچه این ادبیات، از سال 1357 تا دو دهه بعد از آن را شامل می‌شود.

او درباره دوره سوم این گونه ادبیات در ایران گفت: در این دوره نخستین بار نویسندگان و شاعران برای کودکان داستان نوشتند و شعر سرودند که مهدی قلی خان، در سال 1308 جُنگی تصویری با حروف درشت مشتمل بر چند قصه و شعر سرود و شاعرانی چون بهار، نسیم شمال و پروین اعتصامی اشعاری آموزشی در قالب ادبیات کودک و نوجوان سرودند.
 
خادمی با بیان اینکه از سال 1300 تولید آثار ادبی و خواندنی کودک و نوجوان فزونی می‌گیرد ادامه داد: پدر شعر کودک ایران محمود کیانوش است.

وی با اشاره به اینکه  نخستین کتاب مصور کودکان در این دوره منتشر شده است، بیان کرد: کتاب‌های "موش وگربه" و"کدو قلقله‌زن" از کتاب‌های تصویری مربوط به ادبیات کودک در دوره سوم است. همچنین نشریات کودکان که می‌توانیم از مجلات نونهالان و کیهان بچه‌ها نام ببریم در این دوره  ظهور کردند.
 
مدرس ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان درباره مضامین شعری شاعران پس از انقلاب گفت: شاعرانی که پس از انقلاب به ادبیات کودک و نوجوان توجه داشتند و اشعاری را سرودند، در مضامین شعری خود بیشتر به طبیعت توجه کردند و به مضامین سیاسی، اجتماعی، علمی، آموزشی و سرگرم‌کننده و دینی توجه کمتری نشان دادند. طی بررسی‌های موجود، امار نشان می‌دهد بالاترین درصد در شعر کودک مختص  اشعاری است که موضوع آن طبیعت و طبیعت‌گرایی است.

  خادمی با اشاره به برخی از موسسات انتشاراتی که کار تخصصی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان انجام می‌دهند، خاطر نشان کرد: خواهش من از والدین و معلمان و مربیان این است که  فرزندان و شاگردانشان را با این موسسات و آثار به چاپ‌رسیده در آنها آشنا کنند تا بتوانند نسلی مفید برای آینده کشور شوند. این موسسات و انتشارات عبارتند از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انتشارات سازمان آموزش وزارت آموزش و پرورش، انتشارات مدرسه و انتشارات محراب قلم و کتاب ماه کودک و نوجوان.

انتهای پیام


جمعه / ۱۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن