تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820551327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا مربیان بدنسازی مجاز به تجویز رژیم غذایی و یا مکمل هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:



مکمل های بدنسازی
مربیان بدنسازی فقدان یا کمبود ماده مغذی اولیه در رژیم غذایی را نمی‌توانند شناسایی کنند   با این وضعیت مربیان صلاحیت ارائه برنامه تغذیه‌ای که به طور کامل وابسته به علوم پزشکی است را دارند؟
برنامه غذایی ام را از مربی بدنسازی بگیرم یا متخصص تغذیه؟
میرزای رزاز رییس انجمن تغذیه ایران، درخصوص چرایی صلاحیت نداشتن مربیان باشگاه‌های بدنسازی برای توصیه مکمل و رژیم غذایی، گفت: پایین‌ترین مقطع دانشگاهی رشته علوم تغذیه در وزارت بهداشت، کارشناسی تعریف شده است و فرد برای ورود به این رشته باید در آزمون سراسری شرکت کند و دوره چهار ساله‌ای را در دانشگاه‌های علوم پزشکی بگذراند. این رشته شامل دروس تئوری، عملی، آزمایشگاه، کارورزی صنایع وابسته، مراکز بهداشت و بیمارستان است. به این ترتیب دانشجو پس از فارغ التحصیلی، دارای دانش و علم کافی و همچنین مجوز  برای ارائه رژیم غذایی است.

شرایط مربیان جهت دریافت مدرک مربیگری فقط داشتن مدرک دیپلم و گذراندن یک دوره کوتاه مدت است و از این دوره نیز فقط چند ساعت درباره حیطه تغذیه، آن هم بسیار عمومی، آموزش می‌بینند. از طرفی هیچ دوره‌ای نیز جایگزین مدرک آموزشی نیست. با این وضعیت مربیان صلاحیت ارائه برنامه تغذیه‌ای که به طور کامل وابسته به علوم پزشکی است را دارند؟

رییس انجمن تغذیه ایران، علت ممنوعیت تجویز مکمل‌ها توسط مربیان را نداشتن دانش کافی در این زمینه عنوان کرد و افزود: طبق تعریف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکمل‌ها فرآورده‌هایی هستند که حاوی مواد مغذی بوده و فقدان یا کمبود یک یا چند ماده مغذی اولیه در رژیم غذایی را تکمیل می‌کنند تا از طریق ارتقای عملکرد یا پیشگیری از اختلالات دستگاه‌های مختلف بدن، افزایش سلامت موجودات را فراهم کنند.

این محصولات هیچگونه ادعای تشخیص، پیشگیری یا درمانی از یک بیماری خاص را ندارند. باید به این نکته توجه داشت که مکمل­ها محصولات حد واسطی بین غذا و دارو هستند. مربیان بدنسازی فقدان یا کمبود یک یا چند ماده مغذی اولیه در رژیم غذایی را نمی‌توانند شناسایی کنند و  دانش کافی در ارتباط با اختلالات دستگاه‌های مختلف بدن و اثرات هر ماده غذایی را ندارند.

در نتیجه اگر از منظر سلامت و تخصص‌گرایی به توصیه مکمل‌ها و برنامه غذایی نگاه کنیم، متوجه می‌شویم تنها گروه مجاز برای این حیطه، دانش آموختگان گروه علوم تغذیه هستند.

منبع: isna.ir  






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن