محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845882804
مسعود مثل ترمیناتور است
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مسعود مثل ترمیناتور است
جواد افشار که عنوان کارگردان طولانی ترین سریال ملودرام تلویزیون را به نام خود ثبت کرده، بعد از پایان ماراتن گونه «کیمیا»یش بلافاصله سریال مناسبتی برادر را برای پخش در رمضان امسال استارت زد.
هفته نامه همشهری جوان - محمدرضا کاظمی: جواد افشار که عنوان کارگردان طولانی ترین سریال ملودرام تلویزیون را به نام خود ثبت کرده، بعد از پایان ماراتن گونه «کیمیا»یش بلافاصله سریال مناسبتی برادر را برای پخش در رمضان امسال استارت زد؛ سریالی که در همان زمان و با توجه به خلاصه ای که از آن منتشر شد و همچنین کارنامه خود افشار می شد حدس زد چه حس و حالی دارد؛ سریالی که وقتی روی آنتن رفت، دقیقا مطابق با پیش بینی ها بود. یک مجموعه مناسبتی با داستانی کلیشه ای و آدم های سیاه و سفید و جانمایی مقدار نامعتنابهی شعار. در این بخش از پرونده، سراغ جواد افشار کارگردان سریال رفتیم و درباره همه این موارد با او صحبت کردیم.
تصویربرداری پروژه برادر را از چه زمانی آغاز کردید؟
تیم ما دقیقا از اواخر بهمن کارش را استارت زد و هنوز هم که در روزهای میانی ماه رمضان هستیم، فیلمبرداری ادامه دارد. من پیش بینی می کردم که تا عید فطر هم فیلمبرداری داشته باشیم و هنوز هم ممکن است تا نیمه دوم ماه رمضان کارمان طول بکشد.
یک مقدار طولانی نشده؟
نه، چرا فکر می کنید طول کشیده؟ من حتی معتقدم استارت ما به موقع نبود و دیر کار را شروع کردیم.
به این دلیل می گویم طولانی شده که معمولا سریال های مناسبتی را یکی دو ماه مانده به روزهای پخش می سازند، مثلا بهمن پارسال، همزمان با شما خیلی ها داشتند فیلم های عید را می ساختند!
خب این کار درستی نیست. ما 30 بهمن یا یک اسفند کار را استارت زدیم، 25 روز در اسفند کار کردیم، بعد از تعطیلات نوروز هم دو ماه و نیم است که مشغول کار هستیم. این خیلی زید نیست. متاسفانه این عادت بد در ما نهادینه شده که خودمان هم باور نداریم یک سریال سی قسمتی حداقل شش ماه شوتینگ لازم دارد. آن قدر این کارهای عجولانه ای که خودمان به آنها دامن زدیم، ساخته شد که همگی باور کردیم سریال های مناسبتی باید این طور ساخته شود.
فکر می کنم این مدل ساخت در طول این سال ها به سریال ها نیز خیلی آسیب رسانده، این طور نیست؟
بله، مثلا در حال حاضر بزرگ ترین مشکل من این است که فرصت نمی کنم به صداگذاری، مونتاژ و بقیه مسائل فنی رسیدگی کنم، این ضعف خیلی بزرگی است. الان باید فیلمبرداری ما تمام شده باشد و کار پرداخت های نهایی را انجام دهیم اما متاسفانه شبانه روز درگیریم و همچنان در حال فیلمبرداری هستیم.
یک مقدار نیز به خود سریال بپردازیم. فکر نمی کنید کاراکترهای برادر اکثرا سفید یا سیاه مطلق هستند و پیچیدگی خاصی ندارند؟
خیر، به هیچ وجه. شما الان نقش ناصر ما را نگاه کنید، کجای آن بد مطلق است یا مسعود کجا خوب و مثبت است؟
مسعود خوب است، قهرمان قصه که برگشته به پدرش کمک می دهد و پدر و مادرش دوستش دارند و... اینها ملاک یک آدم خوب نیست؟
نه، او وقتی می رود مثل زورگیرها یقه یک نفر را می گیرد و کار غیرقانونی می کند، شخصیتی مثبت است؟
یقه کاراکتر منفی داستان را گرفته، یک جورهایی مثل رابین هود است.
مگر رابین هود شخصیت مثبت است؟ ببینید قهرمان بودن با سفیدبودن کاراکتر فرق می کند؛ مثلا کاراکتر ترمیناتور هم قهرمان است، آیا مثبت است؟ نه، مسعود نیز همین طور است؛ شخصیت مثبتی است ولی یک جاهایی فراقانونی عمل می کند و کارهایی انجام می دهد که مثبت و مورد تایید قانون نیست و اگر قانون به سراغ او بیاید، بازداشت می شود.
یعنی شما معتقدید که کاراکترها تک بعدی نیستند؟
بله، به هیچ وجه موافق نیستم که مطلقا سیاه یا سفید هستند. همه کاراکترها نقاط ضعف و قوتی دارند و انگیزه هایشان روشن است؛ مثلا شخصیت نازی یا پدرش بهرام، قطب های منفی قصه هستند که فراز و نشیب هایی دارند و خودشان عملکردهایشان را توجیه می کنند و بعضی اوقات مایل به خاکستری می شوند و این نشان می دهد حتی شخصیت های منفی ما نیز کاملا سیاه نیستند.
به جز کاراکترها، کلیشه هایی که در سریال وجود دارد که قبلا در کارهای قبلی تلویزیون آنها را به وفور دیده ایم؛ کلیشه هایی مثل روابط بین آدم ها و روند قصه و جاهایی که داستان در آنجا رخ می دهد و...، خیلی ها معتقدند این مسائل در کار شما خیلی توی ذوق می زند.
قصه ها در همه فیلم های دنیا همین طور هستند. ما تعدادی موضوع کلی داریم مثل عشق، حسد، تقابل بین خیر و شر و... که در قالب های داستانی دارای فضا، موقعیت و کاراکترهای متفاوتی می شوند. به نظرم عبارت «کلیشه ای» واژه درستی نیست. شاید موضوعات نزدیک و شبیه به هم باشند ولی شما در کدام کار اخیر تلویزیون دیده اید که به حمایت از تولید داخلی و مبارزه با قاچاق غیرقانونی در کنار آن ارج نهادن به کانون خانواده و پشت گرمی های برادرانه و روابط پدر و پسری پرداخته شود؟ کدام کار این طور بوده؟
این مسائلی که گفتید در بسیاری از سریال های ما بودند، فکر نمی کنید وقت آن رسیده که به سمت موضوعات جدیدتر و جذاب تر برویم؟
شاید فضا به نظر آشنا بیاید ولی در این سریال، نکات جدید و جذابی وجود دارد. این آشنایی هم چیز بدی نیست و برای بعضی ها نوستالژیک است. روابط صمیمانه بین افراد خانواده فضای دلچسبی است که مخاطب ایرانی دوستش دارد و ما هم به شدت علاقه مند بودیم که به آن دامن بزنیم.
روی مسئله قاچاق کالا و واردات هم خیلی مانور دادید.
در حال حاضر یکی از بزرگ ترین دغدغه های کشور بحث قاچاق و واردات غیرقانونی است. هر روز شما می بینید که چه آسیب هایی از این زمینه بیرون می زند. ما سعی کردیم این قالب را در کارمان بگنجانیم؛ البته باید قبول کنیم که تولید داخلی ما کمتر از 40 درصد ظرفیت بازار را تامین می کند و 60 درصد باید وارد شود و این واردات کاملا غیرقانونی نیست و عده زیادی شرافتمندانه کار واردات انجام می دهند و نباید با یک چوب همه را زد. ما به مباحث قاچاق و حمایت از تولیدات داخلی خیلی ریز اشاره کردیم و این بخش ها جزء قسمت های ویژه کار ماست.
در بخش هایی که به همین ماجرای تولیدات داخلی و قاچاق و... مربوط می شد تعدادی دیالوگ شعاری و تعاریف خاص هم بین کاراکترها رد و بدل می شد که ندان مرسوم نیست.
مثل چی؟
مثلا یکی در بازار همکارش را می بیند و می گوید که فلانی بیا چای لاهیجان بخور! خب چرا باید اسم شهر بیاورد؟
ما که تبلیغ نکردیم، برندی تحت عنوان لاهیجان را نخواستیم برجسته کنیم، قطب چای کشور ما لاهیجان است و اسمش را آوردیم.
نه بحث برند و تبلیغات نیست، صحبت ما این است که از این مدل تعارف ها در بین مردم نداریم.
چرا در کسبه چای فروش این طور می گویند، شما وقتی در میان کاسبانی که تخصصی کار برنج و چای انجام می دهند، باشید می بینید که نمی گویند بیا برنج ایرانی بخور، آنجا اسم می برند، دم سیاه، طارم، دودی و... آن وقت می روند روی جزییات. این ادبیات بین آن قشر است.
پس مختص کاسب هاست.
بله، ما سعی کردیم دیالوگ ها را براساس قشری که کاراکتر به آن تعلق دارد، بنویسیم. یک مثال هم بزنم، دیالوگ بین دو آدم ماشین باز با دو نفر که کارمند هستند و به طور فنی چیزی از ماشین نمی دانند، خیلی متفاوت است، در مورد خصوصیات دو ماشین حرف می زنند، راجع به موتور صحبت می کنند ولی کارمندها می گویند این ماشین بهتر است، خوش دست است.
یکی از شخصیت های درگیر در ماجرای تولیدات داخلی کاراکتر مریم است که به قدری درگیر این ماجراها شده که از کلمات پرطمطراقی حتی در برخورد با خانواده اش هم استفاده می کند؛ کلماتی مثل حمایت از تولیدات داخلی و فرار از اقتصاد نفتی و...؟
راستش اینها همه را با یک چشم دیدن است. من اعتقاددارم کاراکتری که کارش ادبیات و خبرنگاری و گفت و گو در زمینه ای خاص است، باید بیانی متفاوت با مادر، برادر و افراد دیگر خانواده اش داشته باشد. میان کسی که دائم گفتمان ژورنالیستی انجام می دهد، با گفتمان یک فرد معمولی متفاوت است؛ یعنی لازمه شغلش می داند که در ادبیاتش هم ژورنالیستی برخورد کند. از حرف هایی استفاده کند که ممکن است از بقیه اقشار متفاوت باشد. به هر حال این هم جزء رنگ آمیزی شخصیت هاست تا آدم ها مثل هم حرف نزنند.
راستش ما هم روزنامه نگاریم و سال هاست با مسائل مختلف درگیریم ولی در خانه این مدلی صحبت نمی کنیم!
شاید ما یک مقدار اغراق کرده ایم، شما ببخشید!
راستی سکانس های مربوط به روزنامه را کجا گرفتید؟ چون آنجا هم مقدار زیادی از فضای یک تحریریه روزنامه (آن هم روزنامه ای در حد اندازه های جام جم) به دور است.
آن صحنه ها را در یک ساختمان سرای محله در یکی از مناطق شهرداری گرفتیم، البته شاید مردم متوجه این موضوع نشوند و شمایی که درگیر این کار هستید، فضا را بشناسید اما ما به هر حال احتیاج به یک لوکیشن داشتیم و هیچ کدام از روزنامه ها نمی توانستند دفترشان را در اختیار ما قرار دهند. به هر حال روز فعال هستند و خیلی شلوغ است، نه ما می توانستیم آنجا کار کنیم نه آنها، پس مجبور شدیم جایی را در یک اشل کوچک تر طراحی کنیم که نیاز مخاطب را برآورده کند.
از بحث سریال دور نشویم، شما در قسمت های ابتدایی سریال، در بعضی سکانس ها با چرخش دوربین کادر را تغییر می دادید، هدفتان از این حرکت چه بود و چرا این ماجرا در قسمت های اخیر دیگر تکرار نشد؟
چون از نظر من فرایند این ماجرا تمام شد. قصه این ماجرا وارونگی، بی ثباتی و متزلزل بودن کسب و کار بازار سنتی حاج کاظم بود که هیچ پایداری در آن وجود نداشت. هر وقت حاج کاظم در حجره اش با پسرش ناصر رو به رو می شد، شاهد این چرخش ها بودیم؛ چرخش هایی که از نشانه هایی مثل سرگیجه های دائمی حاج کاظم گرفته بودیم و به القائات ذهنی مورد نظر ما کمک می کرد.
از ابتدا در قصه اشاره ای به منشا این سرگیجه ها شده بود؟
اینها سرگیجه هایی است که به خاطر القائات گذشته در حاج کاظم وجود داشته و به زمان حال رسیده و الان احساس می کند این دنیای عجیب بازار اقتصادی اش در حال فروریختن است. ما با چنین تحلیلی جلو رفتیم و فکر می کنم درست هم بود، حتی اگر مخاطب با این چرخش دوربین ها احساس می کرد یک مقدار ناپایداری در کاراکتر وجود دارد، ما به آن چیزی که می خواستیم رسیده بودیم.
نقد دیگری که به سریال شما وجود دارد این است که عده ای معتقدند سریال برادر رودست نمی زند و کل قصه آن خیلی رو است، این را قبول دارید؟
به هیچ وجه. حالا ان شاءالله در آینده نظر کسانی که این نقد را دارند، عوض می شود و اتفاقات مهمی برخلاف جریان فعلی رخ می دهد.
اتفاقاتی مثل متنبه شدن کاراکتر ناصر (پورسرخ) و بازگشتش به آغوش گرم خانواده؟!
نه، شما زود قضاوت کردید و حتما باید منتظر یک رودست خوردن باشید چون به زودی به پیچیدگی های خوبی خواهیم رسید. موتور قصه ها چند قسمت است که روشن شده و در ادامه با پیچیدگی های زیادی مواجه می شویم و با توجه به اینکه کاراکترها رنگ آمیزی زیادی دارند، موضوعات مختلف در هم گره می خورد؛ گره هایی که کم کم در حال کورشدن است و بازکردنش برای خودمان هم سخت شده!
راستی ماجرای آن مسابقه پیامکی که در انتهای هر قسمت زیرنویس می شود، چیست؟ شما در جریان این سوال عجیب و غریب هستید؟
متاسفانه اصلا چیز قشنگی نیست و ما اصلا در جریانش نیستیم و باعث خنده خود ما هم هست. امیدواریم یک مقدار حرفه ای تر و درست تر این کارها را انجام دهند، نمی دانم اینها را چه کسی طراحی می کند ولی امیدوارم در این بخش ریزبینی، دقت و سلیقه بیشتری به خرج بدهند.
و در آخر شما برادر را بعد از کیمیا ساختید، می دانیم که این دو کار تفاوت های عمده زیادی با هم داشتند ولی فکر می کنید برادر در حد و اندازه های کیمیا بود؟
فضای این دو کار بسیار با هم متفاوت است. برادر یک کار اجتماعی به روز است که مسائل دغدغه مند جامعه امروزی را در لحظه بررسی می کند اما کیمیا چنین حال و هوایی نداشت و در سه برهه زمانی به تصویر کشیده شد ولی نکته حائز اهمیت اینجاست که سال های سال آثار پخش شده از شبکه دو مهجور می ماند و هیچ کدام دیده نمی شد اما از کیمیا به این سمت، کارهای این شبکه با دقت نظر بیشتری از جانب مردم دیده شد و این نشان دهنده موفقیت این دو سریال است و من این مسئله را به فال نیک می گیرم.
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
لغو اکران نیمه شب فیلم مسعود کیمیایی
لغو اکران نیمه شب فیلم مسعود کیمیایی مخاطبانی که شب گذشته برای تماشای فیلم اعتراض به سینما چهارسو رفته بودند موفق به تماشای این فیلم نشدند و پس از چند ساعت معطلی به خانه هایشان بازگشتند خبرآنلاین مخاطبانی که شب گذشته برای تماشای فیلم اعتراض به سینما چهارسو رفته بودند موفق بمرثیه مسعود فراستی برای عباس کیارستمی
مرثیه مسعود فراستی برای عباس کیارستمی مسعود فراستی در یادداشتی با عنوان زندگی اش و دیگر هیچ مرثیه ای برای یک دوست عباس کیارستمی نوشت از وقتی عکس اش را در بستر بیماری دیدم دلم گرفت هی این دست و آن دست کردم که چیزی برایش بنویسم و به او بگویم بمان رئیس جا نزن بمان باز فیلم بدر پنجمین پویش مطالعاتی «روشنا» چاپ سوم «شهر ضربالمثلها» به کتابفروشیها رسید
در پنجمین پویش مطالعاتی روشناچاپ سوم شهر ضربالمثلها به کتابفروشیها رسید کتاب شهر ضربالمثلها اثر حجتالاسلام غلامرضا حیدری ابهری که یکی از کتابهای پنجمین پویش مطالعاتی روشنا است به چاپ سوم رسید به گزارش خبرگزاری فارس کتاب شهر ضربالمثلها اثر غلامرضا حیدری ابهری به چاپ سسوگواری مسعود کیمیایی برای همکار قدیمی اش/رفیق من به این سادگی در تاریخ هنر به دست نمیآید
سوگواری مسعود کیمیایی برای همکار قدیمی اش رفیق من به این سادگی در تاریخ هنر به دست نمیآید فرهنگ > سینما - عباس کیارستمی عنوانبندی ابتدایی فیلم دوم مسعود کیمیایی قیصر را ساخت آن زمان نه کیمیایی و نه کیارستمی هیچکدام فکر نمیکردند روزی کارگردان قیصر برای سازنده تیتسوگواری مسعود کیمیایی برای کیارستمی
سوگواری مسعود کیمیایی برای کیارستمی عباس کیارستمی عنوانبندی ابتدایی فیلم دوم مسعود کیمیایی قیصر را ساخت آن زمان نه کیمیایی و نه کیارستمی هیچکدام فکر نمیکردند روزی کارگردان قیصر برای سازنده تیتراژ فیلمش پیغام تسلیت بفرستد خبرآنلاین عباس کیارستمی عنوانبندی ابتدایی فیلم دوم مسمیزان فروش «رسوایی۲» مسعود دهنمکی و دیگر فیلم ها
فیلم ســـینمایی رسوایی ۲ ساخته مسعود دهنمکی در میان آثاری کــه در اکران دوم نوروزی به نمایــش در آمد عنوان پرفروش را به خود اختصاص داد رسوایی۲ فیلم سینمایی رسوایی۲ ساخته مسعود دهنمکی در شرایطی هفتمین هفته اکران خود را پشت سر میگذارد که هم اینک فروش فیلم از مرز ۲ میلیاردطراحی «بیگانه» در راستای خلاقیت مسعود دلخواه است
طراحی بیگانه در راستای خلاقیت مسعود دلخواه است اسماعیل خلج اعلام کرد که اجرای نمایش بیگانه خلاقانه بود و طراحی صحنه نیز کاملا در همین راستا قرار گرفته بود به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی نمایش بیگانه اسماعیل خلجهیات مدیره خانه موسیقی معرفی شدند/مسعود شعاری سوم، هنگام اخوان پنجم
هیات مدیره خانه موسیقی معرفی شدند مسعود شعاری سوم هنگام اخوان پنجم فرهنگ > موسیقی - روز گذشته جلسه مجمع عمومی خانه موسیقی برگزار شد و هیئت مدیره این خانه مشخص شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این جلسه اعضای جدید هیئت مدیره خانه موسیقی معرفی شدند و حمیدفیلمهایی که سعی کردند مثل فیلمهای فرهادی باشند
فیلمهایی که سعی کردند مثل فیلمهای فرهادی باشند پس از موفقیت فیلم های درباره الی و جدایی نادر از سیمین فیلم سازان زیادی سراغ مولفه های مضمونی و ساختاری این آثار رفتند روزنامه سینما - مهرنوش سلماسی پس از موفقیت فیلم های درباره الی و جدایی نادر از سیمین فیلم سازان زیادیمثل چمران بمیرید!
مثل چمران بمیرید بدیهی است نسبت یک جریان یا گروه به اسطورهای چون چمران امتیازآور است یکی از مهمترین شبهاتی که در خصوص این شهید مجاهد عارف مطرح میشود مربوط به ارتباط ایشان با نهضت آزادی و برخی اعضای این گروه است به گزارش فرهنگ نیوز شهید چمران بهعنوان یکی از ذووجو-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها